Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бразилец спечели третия етап на Рали Дакар

Матиас Екстрьом
Снимка: dakar.com

Бразилският пилот Лукаш Мораеш с Тойота спечели третия етап на Рали Дакар - 438 км между Ал-Дувадими и Ал-Саламия.

Той даде най-добро време от 4:14.51 часа. Втори остана шведът Матиас Екстрьом, който остана само на 9 секунди, а трети е представителят на Саудитска Арабия Язид Ал Раджи също с Тойота, който финишира на 1:09 минута зад победителя.

Това бе първа етапна победа за бразилеца, който завърши на трето място миналата година на Рали Дакар.

Ал Раджи поведе в генералното класиране пред испанеца Карлос Сайнс-старши и Матиас Екстрьом, който спечели пролога в петък.

Аржентинецът Кевин Бенавидес (KTM), който е актуалният шампион, спечели третия етап на Рали Дакар при моторите.

Победител днес бе чилиецът Пабло Кинтания с Хонда, но на него му бе наложено наказание от 6 минути заради превишаване на скоростта в определени участъци, според организаторите.

Така той се смъкна на седмо място в класирането.

Кевин Бенавидес завърши етапа от 438 км за 4:39.28 минути.

Американецът Рики Брабек завърши втори на минути и 11 секунди зад победителя, а французинът Адриен Ван Беверен остана трети на 2:51 минути зад лидера.

Рос Бранч (Hero), който спечели в събота и още води в генералното класиране, завърши на пето място, а чилиецът Игнасио Корнехо Флоримо, който се наложи в неделя, финишира на шесто място днес.

Той е втори в общото класиране.

Етапът бе белязан от принудителното напускане на състезанието на британеца Сам Съндърланд, който имаше механичен проблем.

Четвъртият етап е утре, като състезателите трябва да преминат 631 км между Ал-Саламия и Ал-Хофуф.


По публикацията работи: Петър Ненов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Продадоха часовници Михаел Шумахер, за 4,41 милиона долара

Продадоха часовници на Михаел Шумахер, за 4,41 милиона долара

Часовници, принадлежащи на великия пилот от Формула 1 - Михаел Шумахер, бяха продадени за около 4 милиона швейцарски франка (4,41 милиона долара) от аукционна къща Christie's в Женева (Швейцария). Осемте часовника, включително  такива на Rolex, F.P. Journe и Audemars Piguet бяха обявени за продажба от семейството на Шумахер, който не е..

публикувано на 15.05.24 в 06:03
Волейболистите загубиха от Естония с 2:3 в контрола.

Бленджини започна със загуба в националния по волейбол

Мъжкият ни национален отбор по волейбол загуби първия мач под ръководството на новия треньор Джанлоренцо Бленджини - 2:3 (25:22, 19:25, 25:18, 28:30, 13:15) срещу Естония в официална контрола, играна в столичната зала „Христо Ботев“ пред публика. Днес предстои втора проверка, но срещата е затворена за фенове, като нашите се готвят за Лигата..

публикувано на 15.05.24 в 06:00

Спартак Плевен победи Рилски спортист и изравни резултата в полуфиналната серия

Отборът на Спартак Плевен победи Рилски спортист с 83:81 (19:22, 19:20, 26:21, 19:18) като домакин в зала „Балканстрой“ в Плевен в четвъртия мач от полуфиналния плейоф между двата тима в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ) и изравни резултата в серията на 2:2 успеха. Решителният пети двубой ще се играе на 17 май в Самоков. Талиб Занна бе..

публикувано на 14.05.24 в 21:32
Фернандо Каранга

Каранга и Текпетей с общо 10 мача наказание от Дисциплинарната комисия на БФС

Дисциплинарна комисия към Българския футболен съюз наложи солидни санкции за футболистите на ЦСКА-София Луис Фернандо Да Силва Монте-Каранга и Бърнард Текпетей от Лудогорец след срещата между двата тима от 32-ия кръг на Първа професионална лига. Каранга бе санкциониран със спиране на състезателни права за общо шест мача, а Текпетей - за четири...

публикувано на 14.05.24 в 20:06

Волейболистките на България загубиха от Нидерландия в Лигата на нациите

Представителният тим на България по волейбол за жени отстъпи пред Нидерландия с 0:3 (14:25, 20:25, 22:25) в турския курорт Анталия в първа среща от първата седмица във волейболната Лига на нациите (VNL) за 2024 година.  Следващият двубой на българските националки ще бъде на 16 май срещу Япония от 17:00 часа. В Анталия следват мачове срещу Италия на 17..

публикувано на 14.05.24 в 18:46
Георги Дерменджиев

Георги Дерменджиев: Трябва да се помни, че трофеят се решава в един мач

Старши треньорът на Лудогорец (Разград) Георги Дерменджиев демонстрира спокойствие и увереност на днешната пресконференция преди финала за Купата на България срещу Ботев (Пловдив). От думите му стана ясно, че е наясно със състава, всички елементи от играта са тренирани, а също така и неговите футболисти имат достатъчно опит в такива мачове. Единствено..

публикувано на 14.05.24 в 17:02
Адриан Андреев

Адриан Андреев приключи участието си на турнира в Оейраш

Адриан Андреев отпадна в първия кръг на турнира по тенис от сериите "Чалънджър" Оейраш (Португалия) с награден фонд 74825 евро. Преминалият през квалификациите българин загуби от поставения под номер 6 в основната схема Роман Андрес Буручага (Аржентина) с 6:7(6), 3:6 след малко повече от два часа игра. 

публикувано на 14.05.24 в 15:35