Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мирослав Живков: Целият отбор спечели квотата за европейското

Мирослав Живков

Треньорът Мирослав Живков заслужено беше повече от доволен от представянето на националния ни отбор по волейбол за младежи под 20 години. България спечели три победи по пътя към европейското първенство - срещу Черна гора, Турция и Румъния. Живков даде интервю за сайта на федерацията.

"Изключително трудно състезание. Участваха четири равностойни отбора и всеки можеше да е краен победител. Разбира се, много сме щастливи, че квотата за европейското първенство е за България. Горд съм с момчетата! Дадоха всичко възможно. Като треньор няма как да не съм радостен, че освен прекрасна отборна игра видях и индивидуални изпълнения от най-високо ниво", каза той.

"Целият отбор спечели квотата за европейското. В различните мачове и моменти имаше различни лидери. Но няма как са не откроя Симеон Николов. Нашият разпределител показа волейбол от световно ниво. Казах на всички – в един мач моментът е за един, в друг – за друг. Затова всеки трябва да преследва и да се стреми за своя шанс. Мони сега беше над всички. Неговият начален удар беше феноменален. Искам другите не само да го гонят, но и да се стремят да го задминат. Така ще градим бъдещето на българския волейбол", добави треньорът.

"На първо място трябва да отбележа, че във всеки мач загубихме първия гейм. Това е сигнална лампа. Най-тежко беше срещу Турция във втория. Имахме шанс по-рано да затворим двубоя. Но заради наши грешки дадохме шанс на съперника да има огромно предимство. Тогава началният удар на Николов спечели мача. Радвам се, че показахме огромен характер във важните моменти. Не забравяйте, че тези момчета тепърва прохождат в големия волейбол. Дори съм радостен, че минахме през такива етапи в мачовете и пречупвахме съперниците. Затова казвам така – представянето е страхотно, но има нужда от още много", каза още Живков.

"Първо ще участваме на балканиадата през лятото и после идва европейското. Тепърва ще плануваме лагери и контроли. Като треньор на отбора под 20 години заедно с моите колеги искаме да сме полезни на първия тим на България. Искам нашите момчета за стигнат нивото, с което да се гордее цялата страна. Цели за европейското няма да поставям. България е волейболна нация и всички очакват възможно най-добро класиране. Нека се подготвим, нека всички състезатели са здрави. Отиваме на турнира с уважение към всеки съперник, но и с намерението да победим всеки", завърши Мирослав Живков.
По публикацията работи: Антони Йорданов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Елвира Краснобаева

Елвира Краснобаева: Решението ми да напусна България не е свързано с гимнастиката

"Доста е трудно решение, но то по принцип няма нищо общо с федерацията по художествена гимнастика. Има друга причина - по семейни обстоятелства се местим.  Истината е, че ще се състезавам за Армения. Трябваше ни вариант, в който да можем да живеем в Русия и го намерихме – ще живея и тренирам в Русия, но ще представям Армения. Решението ми не е..

публикувано на 03.10.24 в 12:05

Виктория (Пилзен) - Лудогорец пряко по програма "Хоризонт"

Отборът на Лудогорец гостува тази вечер на чешкия Виктория в Пилзен в мач от футболния турнир Лига Европа. Срещата е от втория кръг на основната фаза, на втория по сила турнир на континента и ще бъде предавана по програма "Хоризонт" на БНР след новините в 22 часа. "Орлите" загубиха в Разград с 0:2 от Славия (Прага) в първия двубой, след което..

публикувано на 03.10.24 в 06:22
Игор Йовичевич

Игор Йовичевич: Тук сме, за да победим

Старши треньорът на Лудогорец – Игор Йовичевич, даде пресконференция преди двубоя срещу Виктория в Пилзен, в мач от втория кръг на основната фаза на турнира Лига Европа.  Хърватинът демонстрира оптимизъм, като смята, че разградчани са готови за победа. „Първите ми впечатления от организацията в клуба са много добри. Тя е на много високо европейско..

публикувано на 03.10.24 в 05:51

30 пилоти ще участват в първото състезание по офроуд в Северозападна България

Състезание по траялен офроуд ще се проведе следващата събота и неделя, 5 и 6 октомври, в монтанското село Мърчево. Проявата се организира за първи път на това място. 30 пилоти от цялата страна, и екипаж от Гърция, са заявили участие в проявата.  Състезанието е част от организацията за провеждане на европейско първенство по траялен офроуд в България..

публикувано на 02.10.24 в 13:46
Илия Груев-младши

Националът Груев с контузия в Англия

Футболистът на Лийдс Илия Груев получи контузия в коляното и бе сменен още в 19-ата минута по време на гостуването на Норич (1:1) в осмия кръг на Чемпиъншип. Българинът получи медицинска помощ на терена, но не успя да продължи участието си в мача. Подробности за състоянието засега не се съобщават. Груев е сред избраниците на националния селекционер..

публикувано на 02.10.24 в 06:19
Борусия вкара 7 гола на Селтик.

Гръмки победи за Дортмунд, Барселона, Сити, Интер и Брест в ШЛ

Борусия (Дортмунд) постигна гръмка победа със 7:1 над шотландския първенец Селтик (Глазгоу) и вече има 6 точки, както и най-добра голова разлика 10:1 след първите девет мача от втория кръг на Шампионската лига. Хеттрик за жълто-черните от Дортмунд постигна Карим Адейеми, а два гола добави лятното попълнение Серху Гираси. По веднъж се разписаха Емре Джан..

публикувано на 02.10.24 в 06:13
Арсенал - ПСЖ  2:0

Резултати от втория кръг в основната фаза на Шампионската лига

Резултатите в 9-те мача от втория кръг на основната фаза на Шампионската футболна лига: Залцбург - Брест  0:4 Щутгарт - Спарта Прага  1:1 Арсенал - Пари Сен Жермен  2:0 Леверкузен - Милан   1:0 Барселона - Йънг Бойс    5:0 Дортмунд - Селтик   7:1 Интер - Цървена звезда   4:0 ПСВ Айндховен - Спортинг Лисабон   1:1 Слован Братислава - Манчестър..

публикувано на 01.10.24 в 23:54