Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сдружения на собственици в Кърджали се отказват от участие във втория етап на програмата за саниране

Снимката е илюстративна.
Снимка: БГНЕС

Сдружения на собственици на многофамилни жилищни сгради в Кърджали се отказват от участие във втория етап на програмата за саниране. Причината е изискването за 20 процента самофинансиране.

Това стана ясно на среща с депутата от ДПС Байрям Байрям, на която темата е била най-коментирана. Тези сдружения са участвали и в първия кръг, но са останали в резервния списък.
"Това, което научих, е, че всички сдружения са подали жалби за преразглеждане на класирането и на точките. И няма да кандидатстват във втория етап, защото за едно домакинство това би струвало, при едно жилище от 70 квадрата, между 5 и 6 хиляди лева. Което би било непосилно за повечето граждани", посочи Байрям.

В Кърджали с пари от програмата ще бъдат санирани само 8 блока и нито един в други четири общини, участвали в първия етап.   
По публикацията работи: Мария Йорданова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Изборният ден в Гърция протича без проблеми

В Гърция изборният ден протича без проблеми. За българските граждани са отворени 28 секции. На Халкидики активно гласуват туристите. Активност на избирателите има в петте секции в Атина, съобщават наши сънародници упражнили вече правото си на глас. Туристите увеличиха броя на гласуващите в 13-те секции, които са в Северна Гърция.Много..

публикувано на 09.06.24 в 11:16

В община Божурище днес освен избори "2 в 1" се провежда и референдум

В община Божурище днес освен избори "2 в 1" се провежда и референдум, иницииран от местното население, за да спре инвестиционните намерения за добив на злато в местност "Златуша", предава БНТ. Хората могат да гласуват в 12 изборни секции като референдумът ще бъде признат, ако има 40 процента активност. Преди дни председателят на..

публикувано на 09.06.24 в 11:09

Над 300 са хората с увреждания в София, които гласуват с подвижна урна

Над 300 са хората с увреждания в София, които днес гласуват с подвижна урна от домовете си. За тази организация на вота са сформирани 14 избирателни секции. Екипите на мобилните избирателни секции ще обиколят 16 от районите на Столичната община, в които хора с увреждания са пожелали да гласуват от вкъщи, тъй като не могат да се придвижат до..

публикувано на 09.06.24 в 11:00
Кметът на София Васил Терзиев гласува на изборите

Кметът на София Васил Терзиев гласува за по-добра България, която стои достойно в Европа

Кметът на София Васил Терзиев гласува за по-добра България, която седи достойно в Европа. Той упражни правото си на глас в 118 средно училище "Акад. Людмил Стоянов" в ж.к. Младост 1. Не е имал затруднения при гласуването с машина, посочи той, след като упражни правото си глас: "Надявам се да има стабилност, тъй като от нейната липса..

публикувано на 09.06.24 в 10:47
Димитър Кангалджиев

МВР: 6 сигнала за нарушения в изборния ден

6 са подадените в МВР сигнали за нарушения в изборния ден. Това съобщи главният секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев. От началото на предизборната кампания до момента са образувани 99 досъдебни производства, допълниха от МВР. За БНР Кангалджиев обобщи ситуацията в страната така: "Най-много са регистрирани на територията на..

публикувано на 09.06.24 в 10:43

Решаващ евровот за близо 50 милиона избиратели във Франция, за българите там - двоен избор

Решаващ европейски избор за близо 50 милиона избиратели във Франция, призовани до урните днес: двоен избор за нашите сънародници, които могат да упражнят избирателното си право на вота 2 в 1 в някоя от 15-те секции, открити в страната. Всички те вече са били включени в предишните български извори.  Секции имаме както в най-големите френски градове..

публикувано на 09.06.24 в 10:29

Проблеми с машинното гласуване има и в Силистра

Изборният ден в Силистра е започнал нормално, но вече има проблеми с машинното гласуване. В общо 221 секции гласуват имащите право на глас от област Силистра на изборите за членове на Европейския парламент от България и за народни представители. В 175 от тях може да се гласува и с машини. До момента има докладвани около 20 случая, при които..

публикувано на 09.06.24 в 10:08