Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цялостна трансформация на лекционните зали в русенския университет "Ангел Кънчев"

Русенския университет "Ангел Кънчев"
Снимка: studyabroad.bg

Все повече лекционни зали на Русенския университет "Ангел Кънчев" са оборудвани с интерактивни монитори. Последното попълнение от 20 такива устройства завърши пълното обновяване на Централния корпус на висшето училище.

86-инчовите монитори замениха не само черните, но и белите дъски в лекционните зали на Русенския университет. 

Обновяването започна още преди пет години, когато това беше чудо на техниката, а днес вече е нещо напълно естествено и дисплеите са част от проект на Министерството на образованието, каза при откриването на последната зала ректорът на Русенския университет проф. Пламен Кангалов.

Той се надява в най-скоро време според финансовите възможности да няма нито една зала без адекватна техника.

Началото на трансформацията и въвеждането на новите технологии постави преди години проф. Ангел Смрикаров. Негова идея са и обученията на учители от средните училища и преподаватели от всички факултети за работа с големите таблети.

Специалисти от Русенския университет са част от екипа, който е автор на Националната програма за дигитална квалификация и с пълната трансформация на лекционните си зали затвърждава лидерството си в тази сфера.


Още по темата в звуковия файл. 


По публикацията работи: Гергана Хрисчева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Кметът на София Васил Терзиев

Терзиев: Ще обжалваме решението на съда за движението в центъра на София

Столичната община ще обжалва решението на Административния съд, с което се спира въвеждането на нова организация на движение по булевардите "Витоша" и "Патриарх Евтимий" и улица "Фритьоф Нансен". Това съобщи във Фейсбук кметът на София Васил Терзиев. В публикацията той посочва, че е оптимист, че Върховният административен съд ще се произнесе също толкова..

публикувано на 17.05.24 в 19:01
Софийски университет “Св. Климент Охридски”

Отлага се протестът във висшите училища

Протестът във висшите училища, анонсиран за идния понеделник, се отлага. Това стана ясно след среща на синдикатите с финансовия министър в присъствието на премиера и на министъра на образованието. МС осигури пари за ръст на заплатите във ВУЗ-овете (обновена) Освен 39 млн. лева, които вече бяха отпуснати, ще има допълнителна финансова..

публикувано на 17.05.24 в 18:22

Държавните университети ще затворят в понеделник врати в знак на протест

В понеделник, на 20 май, държавните университети в цялата страна ще затворят врати в знак на протест заради неизпълнени финансови ангажименти от страна на държавата. В университетите ще се извършват единствено дейности с неотложен характер.  МС осигури пари за ръст на заплатите във ВУЗ-овете (обновена) Извънредно се събират ректорите да..

публикувано на 17.05.24 в 18:12

ЦИК определи местата и броя на секциите, които ще се разкрият в чужбина за вота на 9 юни

ЦИК определи с решение местата и броя на секциите, които ще се разкрият в чужбина за изборите на 9 юни. Взета е предвид цялата постъпила информация за подадени заявления, както и решението с което ЦИК вече разкри служебни секции в  посолства, консулства и места, на които на предходни избори са гласували не по малко от 100 избиратели. Взети..

публикувано на 17.05.24 в 17:58

Камиони с помощи за Газа потеглиха от плаващото пристанище, строено от американски военни

Първите камиони с хуманитарна помощ за палестинците в Ивицата Газа потеглиха тази сутрин от плаващото пристанище, което бе построено от американските военни. Помощта е осигурена в голямата си част от Европейския съюз и преминава през предварителни израелски проверки в Кипър, предаде Ройтерс. Израелски войници продължават да публикуват..

публикувано на 17.05.24 в 17:46
ген. Олександър Сирски

Сирски очаква още по-тежки битки в Украйна

Руската федерация няма планове да завладява Харков, обяви руският президент Владимир Путин. Но добави "към днешна дата", а войските му и днес подложиха втория по големина украински град на ракетна атака.  Путин: Москва няма да позволи да ѝ поставят ултиматуми за Украйна Руското настъпление в Североизточна Украйна не спира, а..

публикувано на 17.05.24 в 17:42

Нешка Робева: Не може да допускаш спортистите на Израел до Олимпиадата, а на Русия - не. Лицемерие!

"Не може да допускаш спортистите на Израел до Олимпиадата, а да не допускаш тези на Русия. Такова лицемерие!" Това заяви пред БНР легендарният треньор по художествена гимнастика  Нешка Робева. " Това е убийство на спорта и на олимпийската идея . И какво са виновни тези деца?! Те са се трудили и вярват в спорта". Спортисти от Русия и..

публикувано на 17.05.24 в 17:30