Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мирела Демирева завоюва титлата на Балканиадата

Мирела Демирева
Снимка: архив БГНЕС

Мирела Демирева спечели титлата на скок височина при жените на Балканиадата по лека атлетика в зала в Истанбул (Турция). Българката триумфира с 1.89 метра, които постигна от втори опит. Тя започна състезанието с 1.80, преодолени от първия опит. По същия начин се справи и със следващите височини - 1.83 и 1.86 метра.

Вече осигурила си златния медал, Демирева направи три неуспешни опита на 1.97 метра, което е норматив за олимпийските игри. Второто място зае Даниела Станчу (Румъния) с 1.86 метра, следвана от Панайота Доси (Гърция) със същия резултат.

Кристен Радуканова завърши на осма позиция във финала на 60 метра със 7.54 секунди. Балканска шампионка стана гъркинята Полиники Емануилиду със 7.30 секунди. 

В бягането на 400 метра при жените са получи проблем с времеизмервателната уредба. Андреа Савова завърши пета в третата най-силна серия с 56.9 секунди, измерени ръчно. В тази серия първа финишира Александра Стефания Ута (Румъния) с 54.6 секунди. Все още се очаква окончателното класиране, защото в другите две серии резултатите бяха измерени електронно.

При мъжете балкански шампион на 60 метра стана Йоанис Нифантопулос (Гърция) с 6.69 секунди.   


По публикацията работи: Владислав Стоянов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Славия препъна Черно море

Славия победи с 1:0 у дома Черно море в среща от 11-ия кръг в Първа лига и прекъсна негативната си серия от шест поредни двубоя без успех. А Черно море прекъсна серия от 7 мача без загуба. Първата част премина при поделено превъзходство.  В 22-ата минута Чунг До проби в наказателното поле и пусна кълбото за Цветелин Чунчуков, който отблизо се разписа..

публикувано на 04.10.24 в 22:02

Даниел Трифонов се класира на 2 финала в Сомбатхей

Даниел Трифонов се класира за финалите на прескок и на висилка на Световната чалъндж купа по спортна гимнастика за мъже в унгарския град Сомбатхей. Състезателят на Левски-Спартак с треньор Илия Янев зае второ място в квалификациите на висилка с 13.450 точки, а на прескок даде пети по сила резултат от 13.850 точки (13.950 първи прескок и 13.750 втори..

публикувано на 04.10.24 в 21:14
Кимия Ализаде

Дея Пеева с пето място на СП по таекуондо за младежи

Дея Пеева се класира на пето място при девойките в категория до 44 килограма Световното първенство по таекуондо до 17 години в Чунчон (Република Корея). Пеева стартира с успех над португалката Киара Барозо с 2:1 части (15:2, 15:16, 16:9), след което се справи с Фелисити Кастел (Филипини) с 2:0 (5:0, 4:0) и с Айлийн Торес (САЩ) с 2:1 (3:6, 14:7, 9:4). На..

публикувано на 04.10.24 в 21:07

Баскетболистите на Миньор откриха сезона с победа

Миньор стартира с победа през новия сезон в мъжкото ни баскетболно първенство.Момчетата на Георги Малденов не показаха колебания срещу Шумен след 90:74 в дебютния мач от първия кръг.  Официален дебют за "чуковете" направи най-новото им попълнение в лицето на Коди Шварц. За "жълто-зелените" пък също дебютира един от тримата им нови играчи - Дамян..

публикувано на 04.10.24 в 20:45

Ансамбълът на Тракия (Пловдив) спечели титлата при жените

Отборът на Тракия (Пловдив) спечели титлата при жените на Държавното първенство по художествена гимнастика за ансамбли, категория "Елит", което се провежда в зала "София" в столицата. Носител на Приз "Весела Димитрова" стана треньорката на Тракия Ирина Чернева, която го получи лично от наставничката на националките на България. Гимнастичките от..

публикувано на 04.10.24 в 20:08

Александра Фейгин завърши 6-та в Астана

Най-добрата българска състезателка Александра Фейгин завърши на шесто място при жените на турнира по фигурно пързаляне в Астана (Казахстан), информира БТА. Тя събра 168.33 точки, след като беше пета в кратката програма и шеста във волната. За Фейгин това беше първо състезание за сезона, в което показа новите си програми. Шампионка стана..

публикувано на 04.10.24 в 19:57

Арда и Берое не се победиха

Арда и Берое направиха равенство 1:1 в двубой от 11-ия кръг на Първа лига. В Кърджали всичко по-интересно на терена стана след почивката, когато паднаха и двете попадения. Хуанка Пинеда откри за заралии след около час игра, преди Тонислав Йорданов да донесе точката за домакините. Така Берое направи равенство в първия мач след раздялата с Хосе Луис..

публикувано на 04.10.24 в 19:55