Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левски продаде голямата си звезда

Уелтън
Снимка: ПФК Левски

Футболният Левски продаде нападателя си Уелтън Фелипе Парагуа де Мело в японския клуб Гамба (Осака), съобщиха "сините" чрез официалния си уебсайт. Уелтън направи своя дебют за Левски на 19 февруари 2022 година.С екипа на "сините" футболистът записа 79 мача и 17 гола във всички турнири.

"Ръководството, спортно-техническият щаб, футболистите и служителите на ПФК Левски благодарят на Уелтън за високия професионализъм, всеотдайността му и прекрасните мигове със синия екип и му пожелават много здраве, лични и професионални успехи", написаха от клуба.

Уелтън вече бе представен и от страницата на Гамба (Осака) в социалната мрежа Инстаграм. "Много съм щастлив да се присъединя към тима на Гамба. Надявам се да направим добър сезон с всички мои съотборници и страхотни привърженици. Ще се борим заедно, за да постигнем всичките си цели. Отсега нататък ще вървим заедно", са думите на 26-годишния футболист, цитирани от новия му японски клуб.


По публикацията работи: Илиян Христов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Борјана Калејн

Нови три медала за Боряна Калейн в Баку, Стилияна Николова също спечели злато

Боряна Калейн спечели златни медали на топка и на лента, както и сребро на обръч, а Стилияна Николова взе титлата на бухалки на финалите на отделните уреди при жените на Европейската купа по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан). Възпитаничката на Марияна Памукова Калейн стана шампионка на топка с безапелационна игра и резултат от..

публикувано на 05.05.24 в 11:55

Известно лице от телевизията откри баскетболна академия в Англия

Журналистът Ивайло Даскалов откри своя собствена баскетболна академия в Солсбъри. Проектът му „Swish Academy of Basketball” стартира преди по-малко от седмица, а интересът към него е огромен. Даскалов е познат у нас като водещ на студията и коментатор на мачовете от английската Висша лига. От години живее в Солсбъри, град съвсем близо до Саутхемптън...

публикувано на 05.05.24 в 11:32

Меси с нов рекорд в МЛС, направи 5 асистенции в мач

Аржентинецът Лионел Меси записа рекордните в историята на Мейджър Лийг Сокър пет асистенции при победата на Интер Маями с 6:2 над гостуващия Ню Йорк Ред Булс в двубой от поредния кръг на шампионата на САЩ и Канада. До почивката домакините от Маями изоставаха с 0:1 след гол на Данте Ванзир, но всичко в играта на "розовите" се промени с..

публикувано на 05.05.24 в 09:11

Карло Анчелоти: Празнуваме сдържано

Реал (Мадрид) спечели рекордната 36-та шампионска титла на испанската Примера дивисион, като четири кръга преди края разликата в точките е непреодолима и за 3-ия Барселона, а и вече за 2-ия Жирона. Това стана след успеха на "Белия балет" с 3:0 над Кадис, последван от обрат от 1:2 до 4:2 за Жирона над Барселона. Така резултатът от каталонското..

публикувано на 05.05.24 в 07:35

Гьозтепе на Станимир Стоилов с нов успех в Турция

Воденият от българския треньор Станимир Стоилов отбор на Гьозтепе (Измир) победи с 3:0 като гост лидера в турската втора дивизия Еюпспор, а срещата беше част от предпоследния 33-и кръг на първенството. Въпреки резултата, Еюпспор вероятно ще завърши като победител, защото има 72 точки срещу 69 на Гьозтепе. Срещата започна доста приятелски,..

публикувано на 05.05.24 в 07:07

Холанд се развихри с 4 гола за Манчестър Сити

Манчестър Сити показа шампионска форма и разгроми с 5:1 пред собствена публика Уулвърхемптън в среща от 36-ия кръг от английската Висша лига. Шампионите започнаха със сериозен натиск и в 11-ата минута Раян Аит-Нури извърши нарушение в наказателното поле срещу Йошко Гвардиол и Ерлинг Холанд превърна в гол отсъдената дузпа. "Небесносините"..

публикувано на 05.05.24 в 07:05

Жирона победи Барселона и направи Реал шампион

Реал (Мадрид) е шампион на Испания по футбол за 36-и път в историята, след като единственият възможен преследвач Барселона падна с 2:4 от Жирона в каталонското дерби. Така 4 кръга преди края на първенството преднината на Реал е 13 точки, вече пред Жирона, които излязоха на 2-ото място. Футболистите на Карло Анчелоси си свършиха работата..

публикувано на 05.05.24 в 07:03