Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Денят на влюбените събира Маргарита Петкова, Добри Банев и Венко Евтимов в Националната библиотека

| Интервю
Маргарита Петкова
Снимка: Пламена Бачийска

Маргарита Петкова, Добромир Банев и Венко Евтимов се събират тази вечер в Националната библиотека от 18.30 часа по случай предстоящия празник Деня на влюбените, съобщи пред БНР Маргарита Петкова.

Тази вечер пред своите почитатели те ще представят избрани стихове от най-новите си книги – "Всички дни ще казват неделя" на Добромир Банев,  "Още бели нощи" на Маргарита Петкова и съвместната им стихосбирка "Абсурдни времена". 

"Автографите са нещо, което е уморително, но е много приятно за автора, защото това е доказателство, че хората искат да станат съпричастни на това, което той е написал", призна Петкова. 

Ще прозвучат и творби от първия том на "Крадец на обич" на Евтим Евтимов, а там ще бъде и синът му - Венко Евтимов.

"За съжаление тази вечер поетът, който трябва да бъде в центъра на вниманието -  Евтим, не е сред живите, поетът, който възпя любовта и виното в едно. Много се радвам, че от издателство "Персей" поканиха мен и Добри Банев да бъдем съпричастни на тази своего рода премиера на "Крадец на обич". Там ще бъде и синът Венко Евтимов, колега ми е от университета, и се надявам, че ще прочете свои прекрасни стихотворения", издаде от изненадите тази вечер Маргарита Петкова.

Входът в Националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий" е свободен.

Повече по темата чуйте в звуковия файл.
По публикацията работи: Александра Никова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Зрелостници от Ямбол се оплакват от проблеми с матурата по английски език

Зрелостници и от Ямбол подадоха оплаквания в Регионалното управление на образованието за проблеми при полагането и на втория зрелостен изпит. Учениците се оплакаха, че по английски език записът е бил лош и неразбираем. Днес Георги и Светлан от езиковата гимназия официално входираха сигнали за проблеми с аудиофайл по английски език „Имаше..

публикувано на 21.05.24 в 16:41

Безработицата в община Велико Търново намалява до 2,9%

Безработицата в община Велико Търново намалява и достигна 2,9 процента. Бизнесът търси най-вече кадри със средно образование. 1556 са безработните, регистрирани в Бюрото по труда във Велико Търново, което обслужва и общините Елена и Златарица. Безработицата и в трите общини намалява, като най-висока е в Златарица – 14 %, което е 2,5 пъти над..

публикувано на 21.05.24 в 16:28
Вера Йоурова

Еврокомисар Йоурова ще предложи отпадане на процедура срещу Полша

Еврокомисарят за прозрачността и ценностите Вера Йоурова заяви, че до края на месеца ще предложи да отпадне процедурата срещу Полша по чл. 7. Тя поясни, че това ще бъде едностранно решение на Комисията. Еврокомисар Йоурова подчерта, че в представения от Полша план за действие има подчертан ангажимент за преодоляване на дефицита, свързан с..

публикувано на 21.05.24 в 16:18
Проф. д-р Сава Димитров

Нов механизъм за финансиране на висшето образование

Вторият транш от 41 млн. лева, който служебният кабинет отпусна за висшето образование, ще бъде разпределен чрез нов механизъм, така че да се подобри системата на финансиране на висшето образование.  За това се разбраха след срещата в Министерството на образованието синдикатите, Съветът на ректорите и просветният министър Галин Цоков...

публикувано на 21.05.24 в 16:13
Служебният премиер Димитър Главчев на извънредното заседание на НС - 21 май 2023 г.

Според премиера Главчев няма да има драстично поскъпване на тока

Няма да има драстично поскъпване на тока, обяви служебният премиер Димитър Главчев. Той подчерта, че няма напрежение около увеличаването на цената на тока: "Нито в Белене, нито в Козлодуй има напрежение. Правителството, доколкото е в компетентността си, следи процеса. Знаете, че има независим регулатор, който определя цената на тока, но аз не..

публикувано на 21.05.24 в 16:10
Палестинци, ранени при израелска бомбардировка, са докарани в болница Ал Акса в Дейр ал Балах, Ивицата Газа, 21 май 2024 г.

Израелските сили са нахлули за кратко в град Дженин на Западния бряг

Израел продължава военната си офанзива срещу "Хамас" в ивицата Газа на фона на поисканите от Международния наказателен съд заповеди за арест на премиера Нетаняху и военния министър. МНС в Хага поиска заповед за арест на Нетаняху, Галант и на лидери на "Хамас" Израел възнамерява да разшири операцията си в Рафах Израелските сили са нахлули за..

публикувано на 21.05.24 в 16:00

Катастрофа затруднява движението на главния път София - Варна край Лясковец

Катастрофа между два леки автомобила затруднява движението по главния път София – Варна при разклона за село Добри дял в община Лясковец. При инцидента е пострадал шофьорът на една от колите. Откаран е в Спешна помощ – Велико Търново.  Причините за катастрофата са в процес на изясняване, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

публикувано на 21.05.24 в 16:00