Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Интер взе аванс срещу Атлетико, ПСВ и Борусия (Дортмунд) не се победиха

Интер победи Атлетико (Мадрид) с 1:0
Снимка: БТА

Отборът на Интер победи Атлетико (Мадрид) с 1:0 в първи мач от осминафиналите на Шампионската лига по футбол в Милано. Така италианският гранд си гарантира макар и малък аванс преди реванша между двата отбора в испанската столица след три седмици.

Това беше девета поредна победа за тима на Симоне Индзаги във всички турнири, като отборът успя да запази вратата си суха.

Победното попадение за „нерадзурите” вкара резервата Марко Арнаутович в 79-ата минута на мача. Това стана след като Лаутаро Мартинес се измъкна сам срещу вратаря на испанците Ян Облак, който парира удара му с тяло, но Арнаутович бе точен при добавката.

Австрийският таран можеше да се разпише още с първото си докосване на топката в мача в началото на втората част, но ударът му след центриране на Федерико Димарко профуча покрай сглобката на гредите.

В края на мача Алваро Мората бе много близо до това да изравни резултата с удар с глава, но топката мина покрай вратата, а треньорът на гостите Диего Симеоне се хвана за главата.

Самуел Лино от испанския тим също направи два големи пропуска още при 0:0, като не успя да уцели очертанията на вратата, пазена от Ян Зомер.

В другия мач от вечерта ПСВ Айндховен и Борусия (Дортмунд) завършиха 1:1 и оставиха развръзката за реванша в Германия. В средата на първото полувреме бившият нападател на ПСВ Дониел Мален се разписа за „жълто-черните” след асистенция на Марсел Забицер.

Тимът от Айндховен обаче се върна в играта след като Люк де Йонг се разписа от дузпа в левия ъгъл на вратата въпреки плонжа на вратаря Александър Майер. Нарушението бе отсъдено за закъснял шпагат на защитника на гостите Матс Хумелс.

Германският национал Никлас Фюлкруг от Борусия направи голям пропуск в 19-ата минута, когато от чиста позиция с левия крак стреля високо над вратата.

След изравнителния гол и двата отбора внимаваха предимно да не загубят, като очевидно запазиха част от козовете си за ответния двубой.


По публикацията работи: Антони Йорданов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Айндховен спечели титлата предсрочно

Айндховен стана шампион на Нидерландия. В среща от 32-ия кръг "филипсите" се наложиха зрелищно с 4:2 у дома срещу Спарта Ротердам и са недостижими на върха с 87 точки само три кръга преди края на кампанията. Фейенорд, който се намира на втора позиция, е с пасив от 12 точки и с един изигран мач по-малко. Метиньо даде изненадващ аванс за гостите в осмата..

публикувано на 05.05.24 в 15:25

Злато и за ансамбъла на Европейската купа

Ансамбълът на България спечели златен медал на три ленти и две топки и бронзов на пет обръча на финалите на отделните уреди на първата Европейска купа по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан), предаде БТА. Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева изиграха изключително композицията си с ленти и топки..

публикувано на 05.05.24 в 14:43
Борјана Калејн

Нови три медала за Боряна Калейн в Баку, Стилияна Николова също спечели злато

Боряна Калейн спечели златни медали на топка и на лента, както и сребро на обръч, а Стилияна Николова взе титлата на бухалки на финалите на отделните уреди при жените на Европейската купа по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан). Възпитаничката на Марияна Памукова Калейн стана шампионка на топка с безапелационна игра и резултат от..

публикувано на 05.05.24 в 11:55

Известно лице от телевизията откри баскетболна академия в Англия

Журналистът Ивайло Даскалов откри своя собствена баскетболна академия в Солсбъри. Проектът му „Swish Academy of Basketball” стартира преди по-малко от седмица, а интересът към него е огромен. Даскалов е познат у нас като водещ на студията и коментатор на мачовете от английската Висша лига. От години живее в Солсбъри, град съвсем близо до Саутхемптън...

публикувано на 05.05.24 в 11:32

Меси с нов рекорд в МЛС, направи 5 асистенции в мач

Аржентинецът Лионел Меси записа рекордните в историята на Мейджър Лийг Сокър пет асистенции при победата на Интер Маями с 6:2 над гостуващия Ню Йорк Ред Булс в двубой от поредния кръг на шампионата на САЩ и Канада. До почивката домакините от Маями изоставаха с 0:1 след гол на Данте Ванзир, но всичко в играта на "розовите" се промени с..

публикувано на 05.05.24 в 09:11

Карло Анчелоти: Празнуваме сдържано

Реал (Мадрид) спечели рекордната 36-та шампионска титла на испанската Примера дивисион, като четири кръга преди края разликата в точките е непреодолима и за 3-ия Барселона, а и вече за 2-ия Жирона. Това стана след успеха на "Белия балет" с 3:0 над Кадис, последван от обрат от 1:2 до 4:2 за Жирона над Барселона. Така резултатът от каталонското..

публикувано на 05.05.24 в 07:35

Гьозтепе на Станимир Стоилов с нов успех в Турция

Воденият от българския треньор Станимир Стоилов отбор на Гьозтепе (Измир) победи с 3:0 като гост лидера в турската втора дивизия Еюпспор, а срещата беше част от предпоследния 33-и кръг на първенството. Въпреки резултата, Еюпспор вероятно ще завърши като победител, защото има 72 точки срещу 69 на Гьозтепе. Срещата започна доста приятелски,..

публикувано на 05.05.24 в 07:07