Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атаки с дронове в Одеса

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Снощи в черноморския град Одеса беше обявена въздушна тревога, предаде БТА.

Съобщава се за атаки с дронове, хората се укриват в бомбоубежища. 

Има и съобщения за разрушения в Одеска област.


По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

С 3,5% нараства средната работна заплата, в столицата е над 3000 лв.

През първото тримесечие на тази година средната работна заплата за страната достига 2198 лева, сочат данните на Националния статистически институт (НСИ). Тя нараства с 3,5% в сравнение с края на миналата година и с малко под 17 процента на годишна база. В столицата средната заплата надхвърля 3000 лева. Икономическите дейности с най-високи..

публикувано на 15.05.24 в 11:58
Борислав Сарафов

Борислав Сарафов поиска ВАС да се произнесе за глобите за работодатели

Заради противоречива съдебна практика временно изпълняващият длъжността главен прокурор Борислав Сарафов поиска от Върховния административен съд (ВАС) да каже може ли Инспекцията по труда да налага глоби и имуществени санкции на работодателите, които бавят изплащането на заплати. В практиката на административните съдилища се очертават две..

публикувано на 15.05.24 в 11:51

Полицията в Перник с мерки за абитуриентските балове

Полицията в Перник предприе мерки за осигуряване на обществения ред и безопасността на движението по пътищата по време на предстоящите абитуриентски балове и празничните прояви, свързани с отбелязването на 24 май в областта. Мерките са координирани с Регионалното управление на образованието, с ръководствата на училищата, общините и охранителните..

публикувано на 15.05.24 в 11:42
Димитър Главчев

Главчев: Още една предизборна пушилка беше разсеяна

Служебният премиер Димитър Главчев обяви, че вчера още една предизборна пушилка е била разсеяна, визирайки гласуваното от Надзорния съвет на НОИ увеличение с 11 процента на пенсиите от 1 юли тази година. Подготовката на вота 2 в 1, насрочен за  9 ти юни върви по план, отчете премиерът пред министрите. Очаквайте подробности!

публикувано на 15.05.24 в 11:33

Над 2000 деца приети в детските градини в Пловдив

Над 2000 деца са приети в детските градини в Пловдив на първото за предстоящата учебна година класиране. За него бяха обявени около 2200 свободни места, а участваха над 2500 деца, родени през 2021 г.  До 27 май родителите на класираните деца трябва да представят необходимите документи в детските градини, за да ги запишат. Не е необходимо..

публикувано на 15.05.24 в 11:30
СТЕМ центровете са практически ориентирани учебни пространства

Проф. Жолт Лавица: Има възможности образованието да бъде вдъхновяващо

Нова форма на обучение - там, където природните науки, така нереченото СТЕМ обучение, среща изкуството . Тази тема коментира по време на Софийския фестивал на науката проф. д-р Жолт Лавица , който в Австрия се занимава с търсене на нови методи за образование. Той говори пред учители, заинтересовани от това.  3D принтирането, виртуалната реалност,..

публикувано на 15.05.24 в 11:20

Сделки за имоти и МПС - само след погасени задължения към НАП

Сделките за продажба на имоти или моторни превозни средства са възможни вече само след погасяване на просрочени задължения към Националната агенция за приходите.  Пред БНР Силвия Стефанова - директор на Дирекция "Събиране" в НАП, обясни: "От 3 май има промяна в чл. 264 от ДОПК, съгласно която нотариусите и съдиите по вписванията извършват..

публикувано на 15.05.24 в 11:07