Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителна вечер на женското дружество в Горна Оряховица събра 40 000 лв. за болно дете

Снимка: Здравка Маслянкова

Благотворителна вечер на женското дружество „Свети Мина“ в Горна Оряховица събра 40 хиляди лева за рехабилитацията на 4-годишната Ани, която се бори с детската церебрална парализа. 

4-годишната Ани Петрова от горнооряховското село Правда е с детска церебрална парализа и епилепсия. В края на миналата година претърпя успешна операция в турска клиника и състоянието ѝ се подобрява, но има нужда от скъпа и продължителна рехабилитация. Женското дружество „Свети Мина“ проведе снощи благотворителното събитие „Великият Гетсби“, в което се включиха на 150 човека и събра 40 000 лева. Парите са два пъти повече от заложената цел, поясни Бранислава Йович от организаторите на проявата:


„Ани вече седи, тя преди това нямаше възможността да седи. Сега следват тежки рехабилитации с ортези, които трябва да бъдат купени. Това ще им помогне в лечението на Ани в следващите две години“.


По публикацията работи: Георги Даскалов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Работници от "Солвей соди" в Девня събират подписи за ефективен стачен протест

Работници от технологичния персонал на завода за калцинирана сода "Солвей соди" в Девня излязоха на протест пред сградата на дружеството заради подценяване на труда им от работодателя, те събират подписи за обявяване на ефективен стачен протест в работно време. Днешният протест е предупредителен, посочи Даниел Куюмджиев, председател на КНСБ в..

публикувано на 11.06.24 в 19:49
Пастор Даниел Хъл в съда в Сливен

Делото срещу пастора Даниел Хъл отново не тръгна

За пореден път не бе даден ход на делото срещу британския пастор Даниел Хъл, обвинен в педофилия и блудствени действия с 14 деца от кв. „Надежда“ в Сливен. Причината за това стана нов отвод на съдебния състав на Районния съд. Преди заседанието съда ограничи работата на медиите, като не позволи доближаването до вратата на съдебната зала,..

публикувано на 11.06.24 в 19:10

Събират средства за възстановяване на 120-годишна църква в берковското с. Мездрея

В берковското село Мездрея искат да възстановяват църква на над 120 години. Местните жители вече са събрали 10 000 лева Църквата "Света Троица" в Мездрея е построена през 1902 година и оттогава не е реконструирана. Преди време жителите на берковското село направили освежителен ремонт. Покривът обаче протекъл и вече 15 години е затворена, разказа..

публикувано на 11.06.24 в 19:05
Служебният министър-председател Димитър Главчев

Главчев: България ще подпомогне Украйна с износ на ток и на оборудване за енергодружествата ѝ

България ще подпомогне Украйна с износ на ток и на оборудване за енергодружествата ѝ, заяви служебният премиер Димитър Главчев, който представлява страната ни на конференцията в Берлин. Български фирми могат да помогнат и за възстановяване на жилищния фонд и пътищата в страната. Още две села в Източна Украйна са паднали в руски ръце, заявиха днес..

публикувано на 11.06.24 в 18:53
Хънтър Байдън напуска федералния съд  в Уилмингтън, Делауеър, 11 юни 2024 г.

Хънтър Байдън е признат за виновен по 3 обвинения за незаконно притежание на огнестрелно оръжие

Синът на американския президент Джо Байдън - Хънтър Байдън, беше признат за виновен от съдебни заседатели в Уилмингтън, щата Делауер, по всички три обвинения срещу него за незаконно притежание на огнестрелно оръжие.  Според прокурорите п рез 2018 година Хънтър Байдън е прикрил от властите, че употребява наркотици, за да закупи револвер. Това е..

публикувано на 11.06.24 в 18:51

Кметът на Берковица: Преминаването на тирове през Петрохан не е добро решение

Кметът на община Берковица Радослав Найденов е категоричен, че пускането на тежкотоварни автомобили през Петрохан не е добро решение. Очаква се от понеделник тировете за София да минават през прохода.  На среща в Министерството на регионалното развитие и благоустройството кметове и превозвачи обсъдиха вариантите на обходни пътища във връзка с..

публикувано на 11.06.24 в 18:47
Румяна Угърчинска

Румяна Угърчинска: Макрон нямаше друг избор, защото не може да игнорира резултатите от изборите

Макрон нямаше друг избор , защото не може да игнорира това, че е почти двойна разликата в резултатите на неговата партия и на партията на Льо Пен. Това каза пред БНР журналистката Румяна Угърчинска, която живее и работи във Франция, в коментар на решението на  Еманюел Макрон да разпусне Националното събрание на Франция и да насрочи..

публикувано на 11.06.24 в 18:39