Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожар в Дом за хора с умствена изостаналост край Варна

Снимка: БНТ

Пожар избухна в Дома за хора с умствена изостаналост край Варна. 

Пламъците са тръгнали в полунощ от една от стаите в сградата, намираща се в село Оборище.

В Дома са настанени 90 души. Сред тях няма пострадали.

Причините за пожара се изясняват, на място са пристигнали четири екипа от Районната противопожарна служба и от Варна, съобщи комисар Тихомир Тотев - директор на Областната дирекция "Противопожарна безопасност и защита на населението" във Варна.

"Във Вълчи дол имаме районна служба, където незабавно беше изпратен автомобил. Екипите, които се събраха на мястото бяха 4. В крайна сметка се оказа, че до пристигане на нашия екип персонала е действал много адекватно и е започнала евакуация на гражданите. С помощта на първите пристигнали пожарникари са евакуирани хората от последния етаж, където е възникнал пожара в една стая, два стаи или три най-много на етажа да не могат да се използват. Другите ставаха за настаняване", посочи комисар Тотев.

Кметът на село Оборище Веселие Алиева каза, че е била на място и че хората са добре.

"В две стаи е излязъл пожара обаче е погасен и казаха, че нямат нужда, ние, вика, нямаме нужда. Ние сме ги настанили в други стаи", уточни тя.

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Две жалби за неправомерно гласуване срещу председателя на 10 СИК - Нова Загора

Подадени са две жалби от политически партии за неправомерно гласуване срещу председателя на 10 СИК - Нова Загора. РИК - Сливен се е самосезирала на база изпратените видеоклипове и е предала случая по компетентност на ОДМВР Сливен. Председателят на 10 СИК не е отстранен от длъжност. Това показа репортерска проверка на място. Митко Щилянов..

публикувано на 09.06.24 в 16:17

25 лв. бонус за протокол без грешка

" Нямаме проблеми с членовете на секционните комисии. Политическите сили предоставиха своите замени. Почти навсякъде секциите са в пълен състав ". Това съобщи в интервю за БНР Виолета Красимирова Темелкова-Петрова - председател на 25-и МИР, където традиционно се провежда лидерската битка в София. Наблюдават се обаче проблеми с машинното..

публикувано на 09.06.24 в 16:14

Прокуратурата: 444 преписки и 95 досъдебни производства за изборни нарушения от началото на кампанията

От началото на предизборната кампания до 14:00 часа днес са образувани общо 444 преписки и 95 досъдебни производства за нарушения на политическите права на гражданите. Това съобщиха от прокуратурата по повод нарушения и престъпления, свързани с изборите за 50-о Народно събрание и за Европейски парламент. По апелативни райони досъдебните производства,..

публикувано на 09.06.24 в 16:13

Има проблеми с неработещи машини за гласуване в Монтана

По два сигнала и жалба са работили в Районната избирателна комисия в Монтана. Има проблеми с неработещи машини за двете бюлетини. Районната избирателна комисия в Монтана е разгледала два сигнала за неправилно разлепване на агитационни материали, съобщи говорителят Петко Петков: "Единият сигнал е за Кошарник, а другият - за агитационни..

публикувано на 09.06.24 в 16:13

Яница Петкова: Към 15 часа избирателната активност е около 20%

Към 15 часа около 20% е избирателната активност за парламентарните избори, каза пред БНР социологът от "Галъп" Яница Петкова. "В сутрешните часове наблюдавахме малко по-активна избирателна активност отколкото на предишните избори. Към обяд и особено следобед това, което регистрираме, е по-ниска избирателна активност от тази, която имахме..

публикувано на 09.06.24 в 15:44

Спокойно протича вотът в Европа за български парламент и евродепутати

Българите в турската столица Анкара днес гласуват в три избирателни секции. Гласуването в Истанбул протича спокойно. Има възможност за гласуване с машина. Хюлия Алтън, която е представител на организация "Балкански турци" за района на Истанбул и като служител в общината в квартал "Авджълар", помага за организацията на вота, заяви за БНР: "Възрастните..

публикувано на 09.06.24 в 15:39

Без сериозни нарушения на изборите във Враца

Изборният ден в област Враца преминава без драстични нарушения. В една секция е спрян машиният вот, а гласуването продължава на хартия. От Районната избирателна комисия във Враца са отхвърлили като неоснователна една жалба. Секционните комисии са инструктирани според указанията на ЦИК в случай на сгрешени разписки от машините да продължат..

публикувано на 09.06.24 в 15:12