Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Боксьорите на Левски спечелиха турнира за Купата

Левски спечели турнира за Купата по бокс
Снимка: БФБокс

Отборът на Левски спечели турнира за купата на България по бокс при мъжете, който се явява и първи кръг от Държавното лично-отборно първенство.

Шампионатът се проведе в Ботевград при много сериозен интерес и с качествени и оспорвани двубои.

Над 160 боксьори от цялата страна си дадоха среща в рамките на последните 5 дни.

Представителите на "сините" спечелиха общо 7 отличия.

Те се поздравиха с един златен, два сребърни и четири бронзови медала. 

На второ място се класираха боксьорите на БК Русе, а третата позиция е за състезателите на АСК Сливен.

Общо 11 клуба излъчиха поне по един шампион.


По публикацията работи: Петър Ненов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Състезателки по художествена гимнастика, таекуондо и брейк са финалистите в категория „Спорт“ в „Нощ на звездите“

Състезателки по художествена гимнастика, таекуондо и брейк са финалистите в категория „Спорт“ в спектакъла "Нощ на звездите". Церемонията, организирана от фондация "Енчо Керязов" е посветена  на талантливите деца на България в категориите "Спорт", "Образование", "Изкуство" и "Иновации". Тази година в 13-то издание на галата за голямата награда..

публикувано на 29.04.24 в 10:58

Гуардиола: Още сме далеч от титлата

Манчестър Сити все още е далеч от четвъртата си поредна титла в Англия, каза мениджърът на тима Хосеп Гуардиола. Сити победи Нотингам с 2:0 и е втори в класирането на Висшата лига на точка след лидера Арсенал, но и с мач по-малко.  "Титлата все още е далеч. Задайте ми този въпрос, когато сме начело в лигата и имаме още един мач. Но след..

публикувано на 29.04.24 в 10:41

Минесота елиминира Финикс в НБА

Минесота се класира за втория кръг на плейофите в НБА след убедителен успех в серията срещу Финикс с 4:0 победи. Отборът на Минесота спечели четвъртия мач със 122:116 и приключи сблъсъка от Западната конференция, като за първи път печели плейофна серия от 20 години. Антъни Едуардс завърши с 40 точки, 31 от които през второто полувреме...

публикувано на 29.04.24 в 09:17

Лион победи Монако и направи ПСЖ шампион

Отборът на Олимпик Лион продължава да показва отличната си форма през пролетта, като победи гостуващия Монако с 3:2. "Хлапетата" трябваше да обръщат мача още в самото начало, след като капитанът на монегаските Висам Бен Йедер ги изведе напред в резултата в първата минута. Тимът от Лион изравни в 22-рата минута чрез капитана си Александър..

публикувано на 29.04.24 в 06:59

Алкарас, Рубльов и Хуркач стигнаха осминафиналите в Мадрид

Световният номер 3 Карлос Алкарас продължи към третия кръг на тенис турнира от сериите "Мастърс" в Мадрид с награден фонд 7 877 020 евро след успех над бразилеца Тиаго Сейбот Уайлд с 6:3, 6:3. Любимецът на домакините Алкарас направи два пробива в първия сет, за да затвори частта с 6:3. Втората част испанецът, който е поставен под номер 2 в..

публикувано на 29.04.24 в 06:56

Черно море надигра Локомотив (Пловдив) на "Тича"

Черно море победи Локомотив (Пловдив) с 1:0 в мач от 31-ия кръг на елитното ни футболно първенство, първа шестица. Единственият гол в мача вкара Васил Панайотов през първата част. С успеха си варненският тим остава на третото място с актив 65 точки, с точка по-малко от втория ЦСКА София. Локомотив остава четвърти с 55 точки, с една повече от петия..

публикувано на 28.04.24 в 22:20

Рами Киуан стана европейски шампион в Белград

Рами Киуан спечели титлата в категория 75 килограма на европейското първенство по бокс в Белград, Сърбия. Българският боксьор се наложи над руснака Джамбулат Бижамов в оспорван двубой, като и двамата завършиха окървавени. "Рами показа страхотен характер и въпреки че изостана след първия рунд в съдийските карти, не се предаде. Напротив,..

публикувано на 28.04.24 в 21:37