Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учениците на Острова стават все по-невъзпитани и буйни, сочи проучване

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Почти всеки пети учител в Англия е бил ударен или обиден от ученик тази година, сочи проучване, поръчано от Би Би Си. Плюенето, ругатните и хвърлянето на столове са сред нещата, които се случват често.

Учител заяви за Би Би Си, че справянето с поведението на учениците е една „безкрайна битка“. Профсъюзът на учителите цитира свои членове, че положението се е влошило още повече след пандемията от Ковид-19. Министерството на образованието пък обяви, че е инвестирало 10 милиона паунда в поведенчески центрове в подкрепа на училищата.

Учителка в начално училище в продължение на 35 години заяви, че дори децата в предучилищна възраст плюят, псуват и хвърлят столове в класните стаи. Ако имате три или четири деца с такова поведение в клас от 30 ученици е много трудно да въведете ред, посочи учителката. Друг учител разказа за случай, когато изгонен от клас ученик се е опитал да нахлуе обратно в стаята с бухалка за крикет.

Проучването показва също, че се засилва и разправата на родители или настойници с учители и директори. Има сведения и за физическо посегателство.

По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Общината в Бобошево

Бобошево отбелязва своя празник

Цветница по традиция е и празник на град Бобошево. Стотици, както и гости от съседни общини, са  на празненството, което ще продължи целия ден. Стотици влязоха в местния храм "Света Богородица" в Бобошево да запалят свещ. В храма отскоро служи нов свещеник - отец Георги. В центъра на града върви празненство, разказва общинарят Георги Мичов...

публикувано на 28.04.24 в 12:43

"Хамас" разпространи видео с двама израелски заложници

Палестинската ислямистка групировка "Хамас“ разпространи нов видеоклип, на който се виждат двама израелски заложници, пленени при нападението срещу Южен Израел на 7 октомври, които в момента са държани в ивицата Газа, предаде Ройтерс. Кадрите са заснети по начин, който наподобява предишни видеа с израелски заложници, разпространени от..

публикувано на 28.04.24 в 12:19
Изглед по залез от Санторини към о-в Тирасия.

Скали и пясък се срутиха на гръцкия остров Тирасия, няма пострадали

Голямо срутване на земни маси на гръцки остров. Няма пострадaли, само материални щети. Властите вземат спешни мерки за туристическия сезон. По чудо няма жертви и пострадали от голямо срутване на скали и пясък на остров Тирасия, който се намира само на една миля от Санторини. Тонове земна маса се свлече до пристанището на острова. Има..

публикувано на 28.04.24 в 12:00

Ирландия обмисля закон за връщане на мигранти в Обединеното кралство

Ирландският министър-председател Саймън Харис поиска от министъра на правосъдието на страната му да внесе законодателство в кабинета, което да позволи на търсещите убежище да бъдат връщани обратно в Обединеното кралство. Министърът на правосъдието Хелън Макенти обяви по-рано през седмицата, че 80% от последните пристигнали в Република..

публикувано на 28.04.24 в 11:40

Гърция: Арести на ученици и родители за продажба на наркотици в училище

Арести на ученици и родители за продажба на наркотици в училище са извършени в гръцкия град Патра. В ареста са 19 души за продажба на наркотици в училища в град Патра. Четирима от задържаните са ученици и девет родители, чиито деца са участвали в разпространението на наркотици в училищата. Родителите са обвинени в липса на контрол..

публикувано на 28.04.24 в 11:35
Камелия Нейкова

Камелия Нейкова: Хартиените бюлетини на изборите за НС и ЕП ще са с различни цветове

Надявам се в началото на следващите дни да имаме избран изпълнител за машините за изборите за НС и ЕП на 9 юни. Единственият участник е Сиела Норма. Това съобщи в интервю пред БНР Камелия Нейкова, председател на ЦИК. Комисията за провеждане на обществената поръчка вчера е разговаряла и води преговори с фирмата, допълни Нейкова...

публикувано на 28.04.24 в 10:41
Ваня Григорова

Ваня Григорова: Сглобка с ГЕРБ - това е поредната манипулация на госпожа Нинова

Сглобката с ГЕРБ е поредната манипулация на госпожа Нинова. Това заяви пред БНР  Ваня Григорова, лидер на "Солидарна България". Свиленски: Григорова е използвана, за да бъде патерица на Борисов в следващия парламент Ваня Григорова влиза в тройна коалиция за вота. Името ѝ: "Солидарна България" "Тя се опита да счупи коалицията още преди..

публикувано на 28.04.24 в 10:35