Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С благотворително четене Фондация „С любов към теб“ събира средства за изграждане на конна база за деца със СОП

Снимка: sofia.konnabaza.bg

Фондация „С любов към теб“ започва кампания, която ще включва няколко инициативи, с които да се подпомогне събирането на средства за изграждането на конна база „Ахил“. Целта е спортното съоръжение да се превърне първия по рода си у нас терапевтичен център, който да обединява на едно място няколко важни и резултатни за децата със специални потребности практики – терапия с коне, ерготерапия, сензорна терапия и упражнения за интегриране на примитивните рефлекси.


„На 15 април в ресторант „Розе“ от 19.30 предстои благотворително четене на  книгата “Чувства“, заедно с актьорите Дарин Ангелов и Диан Ангелов. Те всяка година се включват в нашите благотворителни инициативи. На 20 април в  клуб City Stage пък ще отпразнуваме рождения ден на проекта „Различните деца на България“. За тези две събития ще сложим кутии чрез, които може тази кауза да бъде подкрепена. На Лазаровден, 27 април  сме предвидили великденска забава в парк „Света Троица“, а  ден по-късно, на 28 април, на Цветница ще организираме благотворителен великденски базар в парка пред НДК. Тук искам да благодаря на Георги Стоянов, който също ни подаде ръка. Той се занимава със спортни хранителни добавки. Обади ни се и каза, че иска да подкрепи каузата за изграждането на конна база „Ахил“. Ние поставихме кутии за дарения във всички обекти, които той управлява“, това сподели специално за БНР Роксана Кирилова, президент на Фондация „С любов към теб“.


Конна база „Ахил“ вече е собственик на имот с площ от 4500 кв.м, който се намира до с. Бистрица, сред красивата природа на планините Витоша и Плана. За изграждането й ще са необходими 45 000 лева.  

В проекта е залегнало изграждането на голям манеж за конете, сензорна пътека, открит кът за ерготерапия и детска площадка с уреди за деца с и без специални потребности. Предвиденото място за терапия, игра и забавления е около 3000 кв.м.. Новата конна база ще бъде място за провеждане на творчески мероприятия, събития и изложби. 

Начините как може да бъде подкрепен проекта за изграждането на конна база „Ахил“ можете да видите тук
https://dmsbg.com/26527/da-spasim-konna-baza-ahil/



В края на тази седмица, като представител на  Фондация “С любов към теб“ Роксана Кирилова, която е носителка на титлата „Мисис България“  ще се включи и в благотворителния четиридневен маратон във френския град  Ница. Идеята на събитието е, че със всеки избяган или извървян километър се помага на дете деца в нужда, като 1км =1 евро, а събраната сума ще бъде осребрена от държавата.

„Каузата всеки път е различна. През ноември миналата година бях в Монако и тогава се събраха 400 000 евро. Тези пари бяха дарени за деца, които страдат от онкологични заболявания. Парите се предоставят на деца от различни държави. Такава инициатива се провежда и в Атина. За съжаление все повече деца страдат от тази болест“, допълни още Роксана Кирилова.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Георги Дерменджиев

Лудогорец е финалист за Купата, отстрани Хебър с общ резултат 9:0

Лудогорец се класира с лекота за финала за Купата на България, след като победи за втори път Хебър, сега с 5:0 в Пазарджик, и с общ резултат 9:0 от двата мача стигна до решаващия мач за трофея. Там разградчани ще срещнат Ботев (Пловдив) на 15 май на Националния стадион "Васил Левски". Реваншът в Пазарджик бе до голяма степен протоколен, затова и Георги..

публикувано на 02.05.24 в 20:35

Черноморец (Балчик) изненада Спартак (Вн) във Втора лига

Черноморец (Балчик) поднесе изненадата на кръга във Втора лига, побеждавайки Спартак (Варна) с 4:1. С този успех в 31-ия кръг на първенството във второто ниво балчиклии имат 30 точки, но са на 7 от зоната на спасението. А варненци пропуснаха още днес да си осигурят официално завръщането в елита. Важен успех за оцеляване постигна и Черноморец (Бургас) в..

публикувано на 02.05.24 в 20:08
Хавиер Ибаниес

Хавиер Ибаниес ще се боксира в главния мач в "Нощта на шампионите" в Мадрид

Българският национал Хавиер Ибаниес ще оглави професионалната галавечер на Международната боксова асоциация (ИБА) "Нощта на шампионите" в Мадрид. На 4 май в испанската столица той ще се изправи срещу местната звезда в категория до 57 килограма Хосе Килес. Двамата ще боксират в осем рунда, а победителят ще грабне европейския пояс на ИБА. Срещата ще..

публикувано на 02.05.24 в 17:25
Георги Иванов (вляво) и Атанас Караиванов

Георги Иванов ще дискутира евентуални промени с професионалните клубове

Българската професионална футболна лига, съвместно с президента на БФС Георги Иванов, организират среща на своите членове (клубовете от Първа и Втора лига), която ще се състои на 8 май (сряда) от 11.00 часа в Амфитеатралната зала на Национална футболна база Бояна. На срещата ще бъдат дискутирани важни въпроси, свързани с развитието на българския..

публикувано на 02.05.24 в 16:21
Джанлоренцо Бленджини

Бленджини: Трябват ми хора, готови да влязат в огъня

Новият селекционер на националния отбор на България по волейбол за мъже Джанлоренцо Бленджини бе представен официално от федерацията. Той дълго говори за проекта, с който се е захванал, за философията му на работа и на игра, за проекта и мечтите. Италианецът призна, че е бил изненадан от мисленето на някои играчи, които не искат да играят за България,..

публикувано на 02.05.24 в 16:17

България без финалисти в микса на пистолет на СК по спортна стрелба

Двата български състава останаха извън битката за медалите на 10 метра пистолет за смесени отбори в първия ден от Световната купа по спортна стрелба в Баку, Азербайджан. Мирослава Минчева и Самуил Донков заеха 14-о място със сбор от 574 точки. Другият български дует Антоанета Костадинова и Кирил Киров записа същия актив и остана на 15-а позиция в..

публикувано на 02.05.24 в 16:13
Георги Сеганов

Четирима волейболисти са отказали да играят за националния ни отбор

Четирима състезатели са отказали да се отзоват на поканата на новия селекционер на националния отбор по волейбол Джанлоренцо Бленджини. Италианецът предпочете да не назовава имената им, но президентът на федерацията Любомир Ганев каза, че няма проблеми да каже кои точно са те. "Аз ще ги кажа. Това са Георги Сеганов, Розалин Пенчев, Влади Станков и..

публикувано на 02.05.24 в 16:10