Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Черно море победи Локомотив (София) и излезе на второ място в класирането

Снимка: БФС

Черно море победи Локомотив (София) с 3:0 и излезе на второ място във временното класиране на efbet Лигата с 58 точки. И трите гола за „моряците“ вкара Атанас Илиев през първата част. Загубата е четвърта поредна за столичните „железничари“, които остават с 25 точки в актива си.

Първоначално в стартовия състав на гостите като титуляр бе записан Гонсало Кардосо, но футболистът получи травма по време на загрявката и на негово място срещата започна Лука Иванов.

Първото сериозно положение в мача бе за домакините. В 9-ата минута Мазир Сула центрира в наказателното поле на гостите от свободен удар отляво, Атанас Илиев успя да засече топката с глава, но вратарят на Локомотив Жарко Истатков успя да избие. Топката попадна у Виктор Попов, който стреля от дистанция, но неточно. Минута по-късно Уеслен Жуниор бе изведен в добра позиция отдясно по атаката на Черно море, напред е стреля, но ударът му бе слаб и вратарят Жарко Истатков отново спаси.

В 19-ата минута Черно море можеше да открие резултата. Цветомир Панов бе изведен в отлична позиция отляво в наказателното поле на гостите и стреля по диагонал, но вратарят Жарко Истатков изби топката в корнер. В 21-ата минута домакините откриха резултата. Пабло Гарсия намери на границата на наказателното поле на столичани Атанас Илиев, който с хубав удар по диагонал вкара за 1:0. В 25-ата минута Уеслен Жуниор можеше да удвои преднината на Черно море. Той бе изведен сам срещу вратаря на гостите Жарко Истатков, който обаче успя да спаси.

В 26-ата минута домакините вкараха втори гол. След грешка в наказателното поле на Локомотив на Антони Иванов от гостите, топката стигна до Атанас Илиев, който с топовен изстрел от десетина метра по диагонал вкара за 2:0. В 27-ата минута бе първата сериозна възможност за „железничарите“. Ивайло Найденов стреля опасно от дистанция, но топката премина над вратата на домакините.

Четири минути след това Андреяс Калкан стреля опасно по диагонал отляво, но топката попадна в ръцете на вратаря Жарко Истатков. В 38-ата минута домакините вкараха ново попадание. Андреяс Калкан изведе в отлична позиция в наказателното поле на гостите Атанас Илиев, който стреля мигновено и вкара своя трети гол в мача и трети за Черно море.

В началото на втората част в 47-ата минута Локомотив можеше да намали пасива си. След разбъркване в наказателното поле на домакините, топката стигна до Симеон Мечев, който стреля опасно от дъгата на наказателното поле, но топката премина на сантиметри от вратата.

В 72-ата и 73-ата минута вратарят на гостите Жарко Истатков предотврати на два пъти сигурен гол, след като спаси опасни удари на Атанас Илиев и Васил Панайотов.

В 77-ма минута Атанас Илиев стреля опасно от дистанция, но топката премина встрани от вратата на Локомотив. В 83-ата минута Бруно Франко от гостите шутира силно по диагонал отляво, но вратарят Иван Дюлгеров успя да улови.


По публикацията работи: Кръстина Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Стилияна Николова и Валентина Иванова

Стилияна Николова: Отивам в Париж, за да си свърша работата

"По време на олимпийските игри в Париж си представям една много пълна и шумна зала. За мен това е състезание като всяко друго. Отивам, за да си свърша работата", това са очакванията на Стилияна Николова за най-големия спортен форум. "Няма състезание без напрежение, има винаги тръпка и притеснение дали ще покажеш какво можеш. Всеки един турнир е..

публикувано на 20.06.24 в 15:01

Черно море се подсили с бразилец

Българският футболен вицешампион Черно море си осигури трето лятно попълнение, след като привлече в състава си 21-годишният бразилец Дуду, съобщиха от клуба. Дуду е Едуардо Фернандес Родригес де Соуса пристига на "Тича" от Апаресидензе, участник в бразилската трета дивизия. Играе като крило и атакуващ халф. Висок е 174 см. Офанзивният..

публикувано на 20.06.24 в 07:59

Анди Мъри под въпрос за Уимбълдън

Анди Мъри, който беше принуден да се оттегли контузен от мача си от втория кръг на турнира по тенис на трева в "Куинс Клъб" в Лондон (Великобритания) от сериите АТР 500, заяви, че се е почувствал зле на загрявката преди двубоя си с Джордан Томпсън. "По време на загрявката се чувствах доста некомфортно и след това тръгнах нагоре по стълбите..

публикувано на 20.06.24 в 07:21
Шотландия и Швейцария завършиха 1:1

След 1:1 Шотландия и Швейцария запазиха шансове за класиране

Отборите на Шотландия и Швейцария завършиха при равенство 1:1 в Кьолн в двубой от втория кръг в група „А“ на Европейското първенство по футбол. Швейцарците събраха 4 точки на второто място във временното класиране, а шотландците записаха първа точка в актива си на шампионата и запазиха шансове за продължаване към елиминациите. По-рано, в..

публикувано на 20.06.24 в 00:30
Волейболистките до 18 г. са полуфиналистки на Балканиадата

Волейболистките до 18 г. са полуфиналистки на Балканиадата

Националният отбор на България по волейбол за девойки под 18 години се класира за полуфиналите на Балканското първенство в Тирана, Албания. Селекцията на старши треньора Антонина Зетова записа втора чиста победа във втория си мач от шампионата, в който се изправи срещу домакина Албания и го надигра с 3:0 (25:5, 25:11, 25:15).  С двете..

публикувано на 19.06.24 в 23:36
Мария Александра Арнаудова е първа в категория 71 кг

Втора титла за България от европейско по вдигане на тежести

Втора титла заслужи България на европейското първенство по вдигане на тежести за кадетки и кадети до 15 и до 17 години в Солун, Гърция. Заслужи я Мария Александра Арнаудова в категория до 71 килограма. Състезателката на треньора Живко Николов от клуб Титан Варна беше безапелационна на подиума в южната ни съседка и обра всички златни отличия...

публикувано на 19.06.24 в 22:36
Любомир Епитропов

Епитропов e на европейски финал и на 200 м бруст

Любомир Епитропов се класира за финала на 200 метра бруст при мъжете на Европейското първенство по плуване в сръбската столица Белград. Това е втори финал на шампионата за Епитропов, който преди ден се нареди осми на 100 метра бруст. Българинът зае второто място във втория полуфинал на 200 метра бруст с 2:10.38 минути. Той не успя да покрие..

публикувано на 19.06.24 в 21:21