Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двойна победа за „Ред Бул“ и в Гран при на Япония

Двойна победа за „Ред Бул“ и в Гран при на Япония
Снимка: БТА

Макс Верстапен с „Ред Бул“ спечели състезанието за Голямата награда на Япония, кръг от световния шампионат във Формула 1. Втори остана вторият пилот на „Ред Бул“ - Серхио Перес, а трети е испанецът Карлос Сайнц.

Това е трета двойна победа за „Ред Бул“ за сезона след успехите в Бахрейн и Саудитска Арабия.

Победата на Верстапен е третата му от началото на сезона и той води убедително в генералното класиране. Нидерландецът печели надпреварата на пистата за "Сузука" за трета поредна година.

Верстапен стартира от първа позиция, като състезанието бе спряно още в първата обиколка след катастрофа на третия завой между Даниел Рикардо и Алекс Албон. Надпреварата бе подновена след половин час, а Верстапен не срещна трудности до края.


По публикацията работи: Антони Йорданов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Майорка победи Лас Палмас с 1:0

Майорка си гарантира оставането в елита на испанския футбол

Отборът на Майорка може да се счита за сигурен участник в Ла Лига и през следващия сезон, след като в мач от 35-ия кръг успя да победи като домакин Лас Палмас с 1:0. Единственото попадение в срещата вкара Джовани Гонсалес в 29-ата минута. Успехът е първи за островитяните от шест седмици и с него те се изкачиха на 15-о място в..

публикувано на 11.05.24 в 17:23
Дара Малинова

Дара Малинова е шампионка в многобоя при девойките

Дара Малинова от София Спорт-2017 спечели титлата в многобоя при девойки старша възраст на държавното първенство по художествена гимнастика категория "Елит" и приз "Мария Гигова", което се провежда в зала "София. Днес най-добрите 30 състезателки във всяка възрастова група играха съчетания с бухалки и с лента, след като вчера представиха тези..

публикувано на 11.05.24 в 16:44
Манчестър Сити е лидер след 4:0 над Фулъм

Манчестър Сити е лидер след 4:0 над Фулъм

Отборът на Манчестър Сити е все по-близо до четвърта поредна титла във Висшата лига на Англия по футбол след победа с 4:0 като гост над Фулъм в предпоследния 37-ми кръг. Успехът позволи на "гражданите" да излязат на върха в класирането с 85 точки, с две повече от втория Арсенал, като и двата отбора имат по още два мача до края на сезона...

публикувано на 11.05.24 в 16:41
Рафаел Надал

Рафаел Надал взе само четири гейма на Хуберт Хуркач в Рим

Десеткратният шампион Рафаел Надал отпадна във втория кръг на турнира на клей от сериите "Мастърс 1000" в Рим. Испанецът отстъпи с 1:6, 3:6 пред поставения под номер 7 в схемата Хуберт Хуркач от Полша. Надал, който в последните две години се бори почти постоянно с различни физически проблеми, изигра мач, който беше много далеч от зададените..

публикувано на 11.05.24 в 16:20
Гергана Топалова

Гергана Топалова на финал срещу туркиня в Бостад

Гергана Топалова се класира за финала на турнира по тенис на клей в шведския град Бостад с награден фонд 25 000 долара. В полуфиналите поставената под номер 2 българка сломи съпротивата на румънката Ирина Фетакау с 6:4, 6:3 за час и 23 минути. 24-годишната Топалова направи обрат и в двата сета на мача, като особено впечатляващ бе този в..

публикувано на 11.05.24 в 15:13

От Ботев (Пловдив) отрекоха напускане на стадион „Христо Ботев“

Ръководството на Ботев (Пловдив) излезе с официална позиция във връзка с появилите се информации в медийното пространство, че клубът обмисля напускане на стадион “Христо Ботев” заради неразбирателство с Община Пловдив, чиято собственост е спортното съоръжение. От клуба обявиха, че комуникацията им с общината е на “изключително добро ниво”...

публикувано на 11.05.24 в 14:32

Антон Ризов е 14-и на 50 м пушка на Световната купа в Баку

Антон Ризов се класира на 14-то място в дисциплината на 50 метра пушка от три положения  на Световната купа по спортна стрелба в Баку, Азербайджан.  Ризов завърши с 585 точки в квалификациите.  Утре българската група се прибира от Азербайджан, като подготовката на националите продължава за предстоящото в края на месеца Европейско..

публикувано на 11.05.24 в 13:58