Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Добруджа пречупи съпротивата на Беласица

Снимка: БТА

Добруджа (Добрич) постигна важна победа с 1:0 над Беласица в стремежа си да се намеси в борбата за влизане в Първа футболна лига. Единствения гол вкара Ангел Ангелов в 60-ата минута, а тимът има 46 точки – на 3 от 3-ия Марек (Дупница). Петричани са първи над последната четворка в таблицата, която отива в Трета лига.

Момчетата на старши треньора Тодор Киселичков превъзхождаха противника си през цялото време и демонстрираха добър футбол на терена в КК Албена. Още в 4-ата минута Ангелов можеше да се разпише, но изстрелът му мина над гредата. След почивката Добруджа наложи преса над противника, трайно владееше топката и организираше непрестанни атаки. При една от тях, в 55-ата минута, силният плътен удар на Стилиян Николов мина над напречната греда. 5 минути по-късно, след поредна атака за Добруджа, един от най-добрите на терена - Ангел Ангелов, бе точен и вкара за 1:0.


По публикацията работи: Светослав Табаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Почина една от най-значимите личности в световното карате – сенсей Антонио Олива

Една от най-значимите личности в световното карате, един от най-великите треньори в света сенсей Антонио Олива почина на 76-годишна възраст. Новината съобщи в социалните мрежи бившият старши треньор на националния отбор по карате Борислав Иванов. „Почивай в мир Сенсей Олива!! Треньор в над 100 държави, помогнал развитието  на малките страни да..

публикувано на 14.05.24 в 11:41
Радослав Янков

Банско приема за първи път в историята световна и европейска купа по сноуборд през 2025 година

Банско ще приеме за първи пътв историята световна и европейска купа по сноуборд през 2025 година.Българската федерация по ски получи домакинствата  на двете състезания по време на календарната конференция на Международната централа  в Порторож.  Световната купа, която ще се проведе в олимпийската дисциплина паралелен гигантски слалом е предвидена за..

публикувано на 14.05.24 в 11:16
Давид Давидов

Давид Давидов: За да завършим селекцията при мъжете ни трябват още двама състезатели

Радослав Арсов е новият старши треньор на женския отбор по волейбол  на Левски.Специалистът подписа договор със „сините“ за три години. „Получих предложение от ръководството на клуба и се запознах с целите през следващите няколко години. Основен фактор в моя избор беше фактът, че клубът разполага с много модерна структура и условия за работа...

публикувано на 14.05.24 в 10:21

Григор Димитров открива днешната програма на турнира в Рим

Григор Димитров ще открие днешната програма на тенис  турнира от сериите “Мастърс 1000” в Рим.  Първата ни ракета ще се изправи срещу американеца Тейлър Фриц на централния корт. Очаква се двубоят да започне в 12:00 часа. Ако спечели срещу Фриц, в четвъртфиналите Димитров ще играе срещу Александър Зверев или Нуно Боржеш, от когото загуби на Australian..

публикувано на 14.05.24 в 06:22

Ботев (Враца) с важна победа в битката за оцеляване

Ботев (Враца) запази надежди за оставане в елитното ни футболно първенство след скъпоценна победа с 1:0 у дома срещу прекия конкурент за оставане в елита Хебър Пазарджик.Марко Мажуга отбеляза единствения гол през първата част и Ботев остава на предпоследното 15-о място, но вече само на 2 точки от 14-ия Хебър. Ботев Враца бе по-мотивираният..

публикувано на 13.05.24 в 22:26

Балкан взе аванс в полуфинала с Черноморец

Шампионът Балкан надделя над Черноморец с 82:79 (19:17, 25:23, 12:17, 26:22) като домакин в „Арена Ботевград“ в третия мач от полуфиналния плейоф между двата отбора в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ) и е само една победа от класиране на финала и нова крачка към защита на титлата си. Балкан поведе с 2:1 успеха в серията, в която се..

публикувано на 13.05.24 в 21:43

Етър и Локомотив (София) поделиха точките

Етър и Локомотив (София) завършиха 1:1 на стадион "Ивайло" във Велико Търново в мач с три червени картона от 32-рия кръг в елитното ни футболно първенство.Двубоят започна с минута мълчание в памет на бившия треньор и футболист на Локомотив (София) Данило Дончич, който почина внезапно в началото на май. Етър, който вече изпадна от елита, игра..

публикувано на 13.05.24 в 20:02