Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България приключи участието си на европейските квалификации по хандбал за жени със загуба

Снимка: БТА

Женският ни национален отбор по хандбал отстъпи със 17:35 гола на третия от последното европейско първенство Черна гора в последния си мач от квалификациите за Евро 2024 в Австрия, Унгария и Швейцария. Срещата се игра в Спортен център "Морача" в Подгорица.

Така българският тим завършва кампанията с шест поражения от шест мача, а Черна гора победи "лъвиците" и в Шумен в първата среща с 34:20.

Днес 6 гола във вратата на домакините реализира Маринела Панайотова, 4 пъти се разписа Гергана Грозданова. След тях с 3 попадения остана Кристина Миланова, а по 2 пъти точни бяха Стефани Петрова и Мелина Спасова.

С победата домакините завършиха пък с пълен актив – шест победи от шест възможни. Най-резултатна за тях се оказа Йелена Деспотович със седем гола, Таня Иванович записа шест, а Наджа Кадович остана с 5.

Българките вкараха първия си гол през второто полувреме чак в 15-ата минута, а за цялата втора част се разписаха едва шест пъти.

В другата среща от същата Група 6 Сърбия победи Турция с 30:22 и зае 2-то място. Сръбкините също се класират на Европейските финали, както и победителките в потока. Щастието се усмихна и на Турция, която като един от четирите най-добри трети отбори, отива на финалите.

Селекционерът на домакините Бояна Попович пусна днес доста смесен състав, тъй като Черна гора се подготвя за участие в олимпийски квалификационен турнир за Париж в Улм (Германия). Там техни съперници са Словения и Парагвай.


По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ювентус удържа Рома

Рома и Ювентус завършиха 1:1 в дербито от 35-тия кръг на Серия А.  Ромелу Лукаку откри за домакините в 15-ата минута, а Бремер изравни в 31-вата.  Мачът изобилстваше от положения и пред двете врати, а отборите удариха и по една греда, като все пак по-чистите положения бяха за Ювентус, но гостите бяха отказани от отличните изяви на младия вратар на Рома..

публикувано на 06.05.24 в 05:55

Първа победа на Ландо Норис във Формула 1

Ландо Норис с Макларън спечели първата си победа във Формула 1 в Маями с късмет. Той стартира пети и при боксовете излезе начело преди да смени гуми, когато Кевин Магнусен и Логан Сарджънт се удариха, което извади колата на сигурността начело на колоната. Норис получи възможност за много по-бърз бокс спрямо съперниците си, като до началото на..

публикувано на 06.05.24 в 05:48

Андрей Рубльов спечели мастърс турнира в Мадрид

Андрей Рубльов спечели титлата от турнира по тенис от сериите "Мастърс" на клей в Мадрид с награден фонд от 7,7 милиона евро. На финала поставеният под номер 7 в схемата руснак победи драматично след обрат с 4:6, 7:5, 7:5 Феликс Оже-Алиасим за два часа и 47 минути.  В първата част канадецът поведе с 4:1 и два пробива, взимайки аванс в мача. След това..

публикувано на 06.05.24 в 05:40

Автогол лиши Милан от успех

Милан завърши наравно 3:3 у дома с Дженоа в мача от 35-ия кръг на италианската Серия А.   Дженоа провеждаше на два пъти с голове на Матео Ретеги и Калеб Екубан, но Милан обърна чрез Алесандро Флоренци, Матео Габия и Оливие Жиру.  Три минути преди края Малик Тиау си отбеляза автогол и Дженоа си тръгна с точка от Милано.  Двубоят се игра в нетипична..

публикувано на 05.05.24 в 21:14

Леверкузен продължи победния ход

Байер Леверкузен победи Айнтрахт Франкфурт с 5:1 като гост от 32-ия кръг на германското първенство.  Головете за Леверкузен отбелязаха Гранит Джака, Патрик Шик, Есекиел Паласиос, Жереми Фримпонг и Виктор Бонифейс.  За Айнтрахт почетен гол вкара Уго Екитика.   Байер, който спечели титлата в  Бундеслига предсрочно, има 84 точки в актива си. Айнтрахт е..

публикувано на 05.05.24 в 20:45

Тренто спечели Шампионската лига

Италианският гранд Итас Трентино (Тренто) триумфира в трофея в най-престижния европейски турнир - Шампионската лига. Воденият от Фабио Соли тим надигра Ястжембски Венгел с 3:0 (25:20, 25:22, 25:21) в Суперфинала на надпреварата, изигран в Анталия (Турция).  Титлата идва след 13-годишна пауза - през 2011 г. трентинци печелят последния си трофей, срещу..

публикувано на 05.05.24 в 20:40

Ливърпул си върна самочувствието срещу Тотнъм

Ливърпул победи с 4:2 у дома Тотнъм в мач от 36-ия кръг от английското първенство.  "Червените" започнаха много силно двубоя на "Анфийлд" и взеха солиден аванс още преди почивката. В 16-ата минута Коди Гакпо центрира към Мохамед Салах, който с глава откри резултата.  Секунди преди края на първата част Андрю Робъртсън с добавка на празна врата също се..

публикувано на 05.05.24 в 20:38