Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фондовата борса предлага търгове едновременно в София и Франкфурт

Българската фондова борса предоставя възможност на компаниите да се търгуват едновременно в София и Франкфурт, обяви изпълнителният директор на борсата Маню Моравенов. 

Той представи възможността в рамките на конференцията Investor Day.

Новият борсов сегмент се нарича EuroBridge и е разработен съвместно с фондовата борса във Франкфурт. Чрез него борсовата търговия на книжата на компаниите ще е в евро, обяви Моравенов.

"Влизаме в еврото с този сегмент преди влизане в еврозоната, ще се търгува в евро, ще се дават дивиденти в евро, корпоративните събитие ще се в евро", обясни той. 

По публикацията работи: Антония Чорева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Проф. Иво Христов

Проф. Иво Христов: Да си оптимист за България означава да си глупак или демагог. Това е умираща страна

Да си оптимист за България означава да си глупак или демагог. Това е умираща страна. Онзи ден откриха топлата вода, че вече сме били 6 млн., всичко по читаво се е изнесло тук няма перспективи, особено на фона на геополитическите размествания. Това каза проф. Иво Христов, социолог и геополитически анализатор, в интервю пред БНР. И..

публикувано на 02.05.24 в 14:45

Продължава напрежението в Калифорнийския университет в Лос Анджелис

Продължава напрежението в Калифорнийския университет в Лос Анджелис, където полицията се опитва да премахне барикадите и да разпръсне участниците в пропалестинските протести.  Силите на реда предупредиха демонстрантите да се разотидат или ще бъдат арестувани.  По-рано при сблъсъци между пропалестински протестиращи и поддръжници на Израел са били ранени..

публикувано на 02.05.24 в 14:26

ОИСР повиши прогнозата си за растежа на глобалната икономика до 3,1% през 2024 г. и до 3,2% догодина

Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) повиши своите прогнози за глобалния икономически растеж за 2024 г. до 3,1% спрямо 2,9% в предходния доклад "Световни икономически перспективи", оповестен през февруари. За 2025 г. ОИСР очаква слабо ускоряване на растежа до 3,2% при предишна оценка за икономическа експанзия с 3 на..

публикувано на 02.05.24 в 14:02
Росица Кирова

Росица Кирова: Изграждането на детска болница винаги е било приоритет на ГЕРБ

Изграждането на детска болница винаги е приоритет на партия ГЕРБ, заяви заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова:  "Изграждането на детска болница винаги е било приоритет на политическа партия ГЕРБ. Стартирането на проекта за изграждане на детска болница всъщност започна в края на последния редовен мандат на господин Борисов и също..

публикувано на 02.05.24 в 14:01

Все повече испанци напускат страната в търсене на по-добри условия на труд

Все повече испанци напускат страната в търсене на по-добри условия на труд, сочат данни на Националния статистически институт. Експерти отчитат, че това е причинило огромни загуби на икономиката. През последните години в Испания се наблюдава трайна тенденция към увеличаване на трудовата емиграция. 339 000 души в трудоспособна възраст са..

публикувано на 02.05.24 в 13:57

Руския твърди, че е превзела важно село в Донецка област

Руските военни са превзелли напълно село Бердичи в Донецка област, съобщи РИА Новости, като се позова на Министерството на отбраната. Селото се намира в предградие на Авдеевка, на ключов път, по който се снабдява Донбаската групировка на украинските въоръжени сили и сега логистиката ѝ там е съществено нарушена, отбелязва РИА Новости...

публикувано на 02.05.24 в 13:54

Близо 2000 уязвими семейства в Кипър ще бъдат подпомогнати за Великденските празници

Близо 2000 уязвими семейства в Кипър ще бъдат подкрепени за Великденските празници с помощи в рамките на 10-ата кампания "Осинови семейство за Великден", съобщиха от Кипърския координационен съвет на доброволците, който е неин организатор. Броят на кипърците, изправени пред финансови затруднения да си осигурят минимално необходимото за Великденските..

публикувано на 02.05.24 в 13:39