Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безработицата у нас в края на март е 5,77 на сто

Снимка: БГНЕС

Безработицата у нас в края на март е 5,77% като от Агенцията по заетостта отчитат незначително намаление - от 0,7% спрямо февруари. 

Регистрираните безработни са с близо 2000 по-малко - така в края на март те са 163 635-ма. 

14 000 души са започнали работа с посредничеството на бюрата по труда, а новорегистрираните безработни са близо 20 000.  

С 4000 се увеличават заявените работни места. 

Най-много свободни позиции има в сферата на хотелиерството и ресторантьорството и в преработващата промишленост.


По публикацията работи: Радмила Попова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Близо 2000 уязвими семейства в Кипър ще бъдат подпомогнати за Великденските празници

Близо 2000 уязвими семейства в Кипър ще бъдат подкрепени за Великденските празници с помощи в рамките на 10-ата кампания "Осинови семейство за Великден", съобщиха от Кипърския координационен съвет на доброволците, който е неин организатор. Броят на кипърците, изправени пред финансови затруднения да си осигурят минимално необходимото за Великденските..

публикувано на 02.05.24 в 13:39

Петролът поскъпна в азиатска търговия

Цените на петрола се повишиха в азиатска търговия, като по този начин възстановиха част от загубите, натрупани през предишните три дни, пише Ройтерс. Фючърсите за сорта Брент от Северно море, който е референтен за европейския пазар, достигнаха до 83,92 долара за барел. Американският лек суров петрол достигна до 79,46 долара за барел...

публикувано на 02.05.24 в 13:33

РИК ще определи ръководствата на СИК-овете в Монтанско

Районната избирателна комисия ще определи служебно ръководствата на секционните избирателни комисии в община Монтана. Това се налага, след като партиите не постигнаха консенсус Представители на партиите в Монтана не постигнаха съгласие относно ръководствата на секционните избирателни комисии в общината. Причина за това стана искането от..

публикувано на 02.05.24 в 13:29

Грузинският парламент отмени заседанието си след масовите протести срещу закона за "чуждите агенти"

Грузинският парламент отмени днешното си пленарно заседание след масовите протести срещу проектозакон, който, според критиците, ще ограничи свободата на медиите и ще застраши кандидатурата на страната за членство в Европейския съюз, предаде Асошиейтед прес. В съобщението на парламента се казва, че отмяната е свързана с щетите, нанесени на..

публикувано на 02.05.24 в 13:26

Безплатни консултации и диагностика на двойки с репродуктивни проблеми в Горна Оряховица

Фондация "Искам бебе" и общинската болница в Горна Оряховица откриха кабинет за безплатни консултации и диагностика на двойки с репродуктивни проблеми. В него всеки месец консултации ще дават водещи специалисти по репродуктивна медицина, за да бъдат улеснени хората от по-малките населени места.  Кабинетът в горнооряховското Акушеро-гинекологично..

публикувано на 02.05.24 в 13:19

Хранителни продукти и козунак получиха самотни възрастни хора от габровски села

Хранителни продукти и козунак за Великденските празници получиха самотни възрастни хора от габровски села. Инициативата е на женското благотворително дружество в града, което чрез набрани средства и с подкрепата на дарители помага на нуждаещи се семейства. Помощта достига до 56 души - самотно живеещи хора, останали без грижи от страна..

публикувано на 02.05.24 в 13:13
Д-р Благомир Здравков

Д-р Благомир Здравков: Детското здравеопазване трябва е приоритет, да се гледа като елемент от националната сигурност

От дългите години чакане да има Национална детска болница (НДБ), в най-голяма степен потърпевши са първо пациентите – децата и екипите, на които животът им живота в тези условия на работа. Това коментира д-р Благомир Здравков, директор на СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев" и член на Обществения съвет за строителството на детска..

публикувано на 02.05.24 в 13:05