Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП в София с ново ръководство

Диана Тонова (вдясно) и депутатът от БСП Георги Свиленски - София, 21 април 2024
Снимка: БГНЕС

БСП-София има ново ръководство, а председател на столичната организация на партията е общинският съветник Диана Тонова. Това съобщи лидерът Корнелия Нинова след проведен избор в рамките на софийската градска конференция.

Софийската организация на БСП беше оглавявана от Иван Таков, който влезе в конфликт с централното ръководство, след като заедно с други съветници подкрепи избора на Цветомир Петров от ПП-ДБ за председател на Столичния общински съвет. Одобрената на "Позитано" кандидатура беше именно тази на Тонова, която в няколко гласувания не получи подкрепа отвъд партията.

На днешния вот за председател на градския съвет на БСП Диана Тонова е получила 82 гласа срещу 63 за Габриел Вълков - лидер на младежката организация на БСП. Наред с това е избран председател на Контролната комисия - това е Таня Найденова.

Резултатите бяха оповестени от Нинова, според която изборът е бил абсолютно демократичен. А Тонова допълни, че БСП трябва да се върне на мястото си на незаобиколим фактор на политическата сцена и софийската организация може да е авангард в този процес.

По публикацията работи: Георги Даскалов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Търговията със суровини между ЕС и останалия свят е намаляла до 165 млрд. евро през 2023 г.

Общата стойност на търговията със суровини между Европейския съюз и останалия свят е възлизала на 165 милиарда евро през 2023 г. Вносът в ЕС (97 милиарда евро) е надвишавал износът (68 милиарда евро), което е довело до дефицит от 29 милиарда евро при търговията със суровини между ЕС и трети страни. Това сочат най-новите данни на Евростат, публикувани..

публикувано на 14.05.24 в 13:48

Съветът на ЕС прие пакта за миграцията

Съветът на ЕС прие целия пакт за миграцията и убежището. Всички 10 законодателни акта в него бяха гласувани с квалифицирано мнозинство. Европарламентът гласува ключова реформа за убежището и миграцията По този начин се дава зелена светлина на знакови промени в миграционната политика и предоставянето на убежище, с които ще се затегне..

публикувано на 14.05.24 в 13:43
Румяна Стоилова

Проф. Румяна Стоилова: По-голямото доверие на хората в социалните медии показва разочарование от институциите

Недоверието към институциите и разочарованието от демокрацията са по-големи в целия регион на централна и източна Европа, включително Гърция и Италия. Това е червена лампичка и трябват повече усилия, за да се преодолее тази ситуация. Това препоръча   - проф. Румяна Стоилова, председател на Българската асоциация на социологическите..

публикувано на 14.05.24 в 13:37

14-годишен ученик е в "Пирогов" в кома след алкохолно отравяне

14-годишен ученик, изпаднал в кома, е бил приет в токсикологията на "Пирогов" тази сутрин, потвърдиха за БНР от болницата. Момчето е с алкохолно отравяне и ще остане под наблюдение за 24 часа.  От столичната Спешна помощ уточниха, че са се отзовали на сигнал за две момчета, нуждаещи се от медицинска помощ, като другият ученик не е бил хоспитализиран...

публикувано на 14.05.24 в 13:36
Володимир Зеленски с Антъни Блинкън, 14 май 2024 г.

Блинкън: Помощта идва в този сложен момент за Киев

Американският държавен секретар Антъни Блинкън заяви пред президента Володимир Зеленски по време на посещение в Киев днес, че част от мащабния пакет помощ от САЩ е пристигнала в Украйна и че друга е на път, което значително ще подобри ситуацията, предаде Ройтерс. Визитата на Блинкън е първата на високопоставен американец, след като Конгресът..

публикувано на 14.05.24 в 13:30
Чавдар Стефанов

Чавдар Стефанов: "Руският" закон е нужен на управляващите в Грузия, за да вземат четвърти мандат

"Руският закон" е нужен на управляващите в Грузия  и за изборите през октомври, те искат да  вземат и четвърти мандат .  Това каза пред БНР журналистът Чавдар Стефанов, бивш кореспондент на БНР в Москва. Той прогнозира, че законът ще бъде приет, защото управляващите имат парламентарно мнозинство. "Нагласите на управляващите в Тбилиси са да..

публикувано на 14.05.24 в 13:11

Стоянов поиска драстично увеличаване на глобите за пътни нарушения и отнемане на шофьорските книжки

Драстично увеличение на глобите за пътни нарушения и по-често отнемане на шофьорски книжки поиска вътрешният министър Калин Стоянов след тежкия инцидент в Пловдив. „Реално трябва да има драстичен скок на глобите и изобщо на санкциите като те бъдат не само финансови, а и много често да бъде предвидено отнемане на свидетелство за управление на..

публикувано на 14.05.24 в 13:08