Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

3000 лева за талантливи ученици събраха на благотворителен базар в Силистра

Успешно завърши Великденския благотворителен базар организиран от Окръжния съд в Силистра.

Събраните средства са дарени на талантливи деца от града.

Подобна инициатива силистренските магистрати организират за втори път.

Преди Нова година бяха събрани над 2200 лева, с които бяха закупени проходилки, инвалидни столове и други необходими неща за Дома за стари хора в с. Айдемир.

Този път акцията бе насочена към талантливи деца изявили се в различни направления, възпитаници на Природо-математическата гимназия в града, сподели председателят на Окръжен съд – Силистра – Пламен Неделчев. И отново на базара бяха предложени експонати, изработени от съдии и служители в съда.

"Това им е хоби и те по този начин искат да помогнат. Аз пък, като председател, съм много доволен, че нещо красиво се случва тук".

Събраната парична сума за учениците е общо 3000 лева, от които 2 000 лева са от продажбата на творбите, а 1 000 лева са от един дарител.


По публикацията работи: Венцислав Василев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Стево Пендаровски и Гордана Силяновска Снимки: БГНЕС

Ден за размисъл в РСМ преди втория тур на президентските избори

В Република Северна Македония е Ден за размисъл преди утрешния балотаж на изборите за президент. На първия тур кандидатът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска - Давкова получи 40 на сто подкрепа - двойно повече от настоящия държавен глава Стево Пендаровски, подкрепен от СДСМ. Едновременно ще се проведат и парламентарни избори,..

публикувано на 07.05.24 в 08:02

"Пулицър" за АП и "Ройтерс" за разкрития за американски съдии и империята на Илон Мъск

Агенциите "Асошиейтед прес" и "Ройтерс" спечелиха журналистически награди "Пулицър" на церемония, състояла се тази вечер в Ню Йорк. Сред лауреатите са "Ню Йорк таймс" и "Вашингтон пост", предава БТА. Отличава се най-доброто в журналистиката в 15 категории. В най-престижната категория - тази за журналистика в полза на обществеността..

публикувано на 07.05.24 в 07:56
Лидерът на

Продължават преговорите в Кайро за мир в Газа

Очаква се днес да продължат преговорите в Кайро между Израел и "Хамас" -  въпреки информациите, че групировката вече е приела споразумение за прекратяване на огъня, предложено от международните посредници. Това предизвика радостни възгласи сред палестинците в Ивицата Газа. Израел обаче, продължава с бойните действия, насочени към град..

публикувано на 07.05.24 в 07:49

Светли вторник и надежда за просветление, почитат се апостолите и Богородица

Днес е и Светли вторник - вторият ден от Светлата седмица, наричана така, тъй като Възкресението на Исус Христос донася просветление за всички и надежди за вечен живот. По време на Светлата седмица се прославят Светите апостоли и Света Богородица , която почитаме днес. Светлата седмица завърша с Томина неделя, когато се почита Свети..

публикувано на 07.05.24 в 07:48

7 май - Ден на радиото и телевизията

7 май е Ден на радиото и телевизията, който се отбелязва в България и Русия. На този ден през 1895 година руският физик Александър Попов демонстрира пред физическото дружество в Санкт Петербург създаден от него радиоприемник. Попов е смятан за един от бащите на радиото заедно с италианеца Гулиелмо Маркони. След 1945 година 7 май..

публикувано на 07.05.24 в 07:45
Еманюел Макрон и Си Цзинпин по време на визита на френския президент в Китай

Еманюел Макрон и Си Цзинпин и дамите им на разходка в Пиринеите

Френският президент Еманюел Макрон кани китайския си колега Си Цзинпин днес на планинска разходка в Пиренеите, предаде Франс прес. Двете първи дами ще придружат съпрузите си. Си беше посрещнат тържествено в Париж вчера, проведе разговори с Макрон и с председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Еманюел Макрон заяви на общ..

публикувано на 07.05.24 в 07:41

БНР подписва споразумения с партиите, коалициите и инициативните комитети за предизборната кампания

Днес Българското национално радио кани регистрираните за изборите партии, коалиции и инициативни комитети да подпишат споразумение за отразяване на кампанията преди вота за народни представители и за Европейски парламент. Документите ще се подписват от 10 до 17 часа - в сградата на БНР на адрес: град  София, булевард "Драган Цанков" №4...

публикувано на 07.05.24 в 07:38