Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Денков ще води листата на ПП-ДБ в Бургас, вероятно

Николай Денков
Снимка: БГНЕС

Академик Николай Денков ще е водач на листата на ПП - ДБ за парламентарните избори във Втори многомандателн избирателен район Бургас, обяви един от лидерите на коалицията Асен Василев.

По повод коментара на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, че след изборите няма да преговаря за ново управление с Василев, с Кирил Петков и Николай Денков, Асен Василев заяви, че Борисов не е в положение да поставя условия.

Бившият финансов министър отговори и на обвиненията, че в държавата няма пари:

"Има над 10 млрд. в резерва на страната, това са достатъчно средства, за да бъде изпълнен бюджетът, както е планиран. 1,7 млрд. харчим за пенсии, около 1 млрд. за заплати за държавни служители и капиталови разходи. После идват и постъпленията от ДДС и от данък физически лица, и осигуровки. Това не е нищо ново и невероятно, което да се случва само през април", посочи той.

По публикацията работи: Георги Даскалов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Володимир Зеленски с Антъни Блинкън, 14 май 2024 г.

Блинкън: Помощта идва в този сложен момент за Киев

Американският държавен секретар Антъни Блинкън заяви пред президента Володимир Зеленски по време на посещение в Киев днес, че част от мащабния пакет помощ от САЩ е пристигнала в Украйна и че друга е напът, което "значително ще подобри ситуацията", предаде Ройтерс. Визитата на Блинкън е първата на високопоставен американец, след като Конгресът..

публикувано на 14.05.24 в 13:30
Чавдар Стефанов

Чавдар Стефанов: "Руският" закон е нужен на управляващите в Грузия, за да вземат четвърти мандат

"Руският закон" е нужен на управляващите в Грузия  и за изборите през октомври, те искат да  вземат и четвърти мандат .  Това каза пред БНР журналистът Чавдар Стефанов, бивш кореспондент на БНР в Москва. Той прогнозира, че законът ще бъде приет, защото управляващите имат парламентарно мнозинство. "Нагласите на управляващите в Тбилиси са да..

публикувано на 14.05.24 в 13:11
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов

Стоянов поиска драстично увеличаване на глобите за пътни нарушения и отнемане на шофьорските книжки

Драстично увеличение на глобите за пътни нарушения и по-често отнемане на шофьорски книжки поиска вътрешният министър Калин Стоянов след тежкия инцидент в Пловдив. Според Стоянов катастрофиралият автомобил може да се е движел с 200 километра в час. Според анализ на МВР последните тежки инциденти у нас са дело на самокатастрофирали млади..

публикувано на 14.05.24 в 13:08

Последната дума за новата организация на движение в центъра на София - на експертите

Кметът на София Васил Терзиев ще се съобрази с мнението на експерти, за да вземе решение дали да се въвежда новата организация на движение на столичните булеварди "Патриарх Евтимий“ и "Фритьоф Нансен“. Това коментира днес председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров. От 29-и април жители на района протестират срещу проекта за..

публикувано на 14.05.24 в 13:02
Цветомир Петров

Столичната община ще предостави на СДВР терен за паркинг в "Красна поляна"

Председателят на Столичния общински Цветомир Петров заяви, че Столичната община ще предостави общински терен в район "Красна поляна" за нуждите на СДВР, където ще се съхраняват иззети превозни средства.  В момента теренът е превърнат в незаконно сметище:  "Ежедневно тук се горят множество отпадъци, замърсяват въздуха и околната среда. Цялостната идея на..

публикувано на 14.05.24 в 12:50
Грант Шапс

Лондон: От огромно значение е Путин да не спечели войната в Украйна

От огромно значение е Владимир Путин да не спечели войната в Украйна, заяви британският министър на отбраната Грант Шапс в интервю за Би Би Си. Шапс, който информира, че е разговарял с украинския си колега Рустем Умеров, за да обсъдят ситуацията в Харков, изтъкна, че нещата в Украйна в момента са "много деликатни" и че светът е бил..

публикувано на 14.05.24 в 12:47

Доц. Петя Трифонова: Магнитните бури не могат да нанесат сериозни вреди на човешкото здраве

Магнитните бури не могат да нанесат сериозни вреди на човешкото здраве . Това обясни пред БНР доц. Петя Трифонова от Националния институт по геофизика, геодезия и география на БАН.  "Има обаче метеочувствителни хора, които усещат тези промени. Те трябва да се консултират с лекар или да останат в режим без много натоварване".  В..

публикувано на 14.05.24 в 12:45