Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Барселона обърна десет от Валенсия с хеттрик на Левандовски

Роберт Левандовски
Снимка: БГНЕС

Барселона постигна успех последния мач от 33-ия кръг в испанската Ла Лига, след като успя да обърне Валенсия от 1:2 до 4:2. 

Валенсианци играха през цялото второто полувреме с човек по-малко, след като вратарят Георги Мамардашвили беше изгонен с директен червен картон в края на първата част.

Фермин Лопес изведе каталунците напред с красив гол с глава, но Валенсия направи бърз обрат след попадения на Уго Дуро и Пепелу от дузпа. 

Но червеният картон за "прилепите" се оказа решаващ за изхода на мача и Барселона стигна до пълен обрат през втората част.

Тогава с хеттрик се отличи Роберт Левандовски, като полякът гарантира място през новия сезон в Шампионска лига на заемащия второто място във временното класиране на Испания негов тим.

Победата направи така, че Барса изпревари Жирона и вече е със 73 точки, докато жиронци са със 71. Валенсия остана осми с 48 точки пет кръга преди края на първенството. Водач е Реал (Мадрид) с 84.


По публикацията работи: Светослав Табаков

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Рилски спортист ще играе за титлата в Националната баскетболна лига

Рилски спортист победи Спартак Плевен с 84:52 (25:20, 10:14, 18:12, 31:6) като домакин в „Арена Самоков“ в решителния пети мач от полуфиналния плейоф между двата тима в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ) и се класира за финала след като надделя с 3-2 успеха в серията. Вицешампионът от 2021 и 2022 година Рилски спортист ще се изправи срещу..

публикувано на 17.05.24 в 21:35

На 16 години Елиза Чолакова спечели титлата от ДП по конен спрот в най-тежкия клас

Една от най-талантливите ни състезателки по конен спорт Елиза Чолакова стана шампион на България в най-тежкия клас в прескачането на препятствия. 16-годишната състезателка спечели  държавното първенство, което се проведе на база „ Фригопан“, до Пловдив в рамките на три дни . Елиза с нейния кон Юпитер победиха конкуренцията на 11 тандема, които се бориха..

публикувано на 17.05.24 в 21:21
Никола Цолов

Никола Цолов е на 15-та позиция след квалификацията в Сан Марино от Формула 3

Никола Цолов е на 15-то място в Гран при на Емилия Романя в шампионата на Формула 3. Квалификацията се оказа много трудна за българския пилот, който загуби първата си бърза обиколка заради неспазване на ограниченията на трасето, а вторият му опит беше провален от съотборника му Лорънс ван Хьопен, който го забави още в началото на обиколката. Едва..

публикувано на 17.05.24 в 21:14

Елвира Краснобаева: Нямам търпение да се кача на сцената на „Нощ на звездите“

На 1 юни фондация „Енчо Керязов“ ще връчи годишните си награди. В 13-та церемония  "Нощ на звездите", която е посветена на талантливите деца на България в категориите „Изкуство“, „Образование“ и „Спорт“ ще бъдат наградени по трима финалисти. В категория „Спорт“ това са таекуондистката Калина Бояджиева, състезателката по брейк Пламена Георгиева и..

публикувано на 17.05.24 в 20:50
Валентина Георгиева

Валентина Георгиева с нов прескок на СК във Варна

Европейската вицешампионка Валентина Георгиева вече изпълнява нов втори прескок. Най-вероятно той ще бъде показан по време на световната купа, която ще се проведе от 23 до 26 май в Двореца на културата и спорта във Варна. Състезателката на Филип Янев ще изпълни новото упражнение обаче, само ако се почувства сигурна по време на тренировките преди..

публикувано на 17.05.24 в 17:18
Национални отбори по спортна гимнастика

България с 15 състеатели на СК по спортна гимнастика във Варна

15 състезатели ще представят България на световната купа, която ще се проведе от 23 до 26 май във Варна. При мъжете съставът ни е - Йордан Александров, Димитър Димитров, Божидар Златанов, Даниел Трифонов, Майкъл Дунев, Христос Маринов, а извън класирането ще играят - Мартин Мишев, Раян Радков и Теодор Трифонов. При жените ще разчитаме на..

публикувано на 17.05.24 в 16:16

Барселона почти сигурно си гарантира сребърните медали в испанското първенство

Отборът на Барселона се наложи с 2:0 като гост на последния в класирането и вече изпаднал тим на Алмерия в среща от 36-ия кръг на испанското футболно първенство. Успехът почти сигурно гарантира сребърните медали на тима, тъй като разликата с третия Жирона вече е 4 точки при оставащите по два мача. И двата гола за каталунците реализира Фермин Лопес в..

публикувано на 17.05.24 в 06:57