Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР открива денонощна линия за нарушения за изборите

Снимка: БГНЕС

От 9 май до 10 юни 2024 г. в Министерството на вътрешните работи ще функционира денонощно открита линия - телефон 02 90 112 98 и имейл izbori@mvr.bg - за сигнали за нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес.

Осигурената допълнителна възможност е част от предприетите от МВР мерки за ефективно противодействие на престъпления против политическите права на гражданите, обезпечаването на сигурността и обществения ред при провеждането на изборите за народни представители и за членове на Европейския парламент от Република България, съобщават от МВР.

По публикацията работи: Антония Чорева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нови удари на израелските сили по цели в Ивицата Газа

Израелските сили нанесоха и днес удари по цели в Ивицата Газа. Свидетели съобщават за въздушни нападения в района на южния град Рафах, който е последният обект на почти осеммесечната война. Проблем за населението в анклава остават и спорадичните доставки на хуманитарна помощ. Съобщава се и за интензивни бомбардировки в северната част на Ивицата Газа...

публикувано на 31.05.24 в 18:25
Емил Кошлуков - генерален директор на БНТ

Емил Кошлуков: Най-добрата защита срещу и най-свирепата власт е професионализмът

Най-добрата защита срещу и най-свирепата власт е професионализмът. Това заяви пред БНР генералният директор на Българската национална телевизия Емил Кошлуков. "Това е единственото правило, което за мен е важало винаги, което казвам и на моите колеги. Ако ние спазваме закона точно , ако следим да имаме различните гледни точки, обективни, да..

публикувано на 31.05.24 в 18:09

Ансамбълът на грациите: Посвещаваме титлата от Будапеща на бащата на балетния ни педагог Елица Луканова

Момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика посвещават последната си титла от Европейското първенство по художествена гимнастика в Будапеща на бащата на балетния им педагог Елица Луканова. Това съобщиха в интервю пред БНР Магдалина Миневска, София Иванова, Рейчъл Стоянов, Маргарита Василева и Камелия Петрова. " Таткото на..

публикувано на 31.05.24 в 18:06
Танкер на петролен терминал на пристанището

Поразен е петролен терминал на пристанище в Керченския проток с украински ракети "Нептун"

Петролен терминал на пристанището "Кавказ" в Керченския проток е бил поразен рано днес с ракети "Нептун" украинско производство. Дронове са ударили и склад за гориво в Краснодарския край, твърдят украинските военни. Според тях съоръженията са били използвани за нуждите на окупационната руска армия. От руска страна за атаките по Краснодарския..

публикувано на 31.05.24 в 18:01
Йенс Столтенберг, генерален секретар на НАТО

НАТО да поеме координацията на материалните доставки и обучението на украинската армия

На съвещание на външните министри от НАТО в Прага генералният секретар на организацията Йенс Столтенберг предложи алиансът да поеме координацията на материалните доставки и обучението на украинската армия, съобщава АФП и Ройтерс.  А също така НАТО да се ангажира твърдо с дългосрочна подкрепа за Киев: "Откакто Русия предприе..

публикувано на 31.05.24 в 17:51

МФ отчита 596,6 млн. лева излишък в хазната към края на април

Излишъкът в хазната към края на април е 596,6 милиона лева, сочат данните на Министерството на финансите. От институцията подчертават, че през месеца е постъпил еднократен приход от печалбата на БНБ в размер на 660 млн. лв., но в същото време са изместени по-рано пенсионните плащания в размер на 300 млн. лв. плюс т.нар. "великденски добавки"..

публикувано на 31.05.24 в 17:27

ЕС включи в санкционния списък флота на Корпуса на гвардейците на Ислямската революция на Иран

Флотата на Корпуса на гвардейците на Ислямската революция на Иран е включена в санкционния списък на ЕС заради доставката на оръжия за Русия, сред които дронове и ракети, които се използват също от въоръжени групировки като хусите и "Хизбула" в Близкия изток и в региона на Червено море. В списъка е добавен и министърът на отбраната на..

публикувано на 31.05.24 в 17:09