Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Областната управа в Плевен отчита добра координация за изборите

Областният управител на Плевен Николай Абрашев
Снимка: pleven-oblast.bg

В Плевен е създадена добра координация между институциите за провеждането на предстоящите избори на 9 юни. Това стана ясно след първата среща в Областната администрация.

"Координацията е добра, няма някакви сигнали, няма подадени проблеми. Тепърва започва изборният процес, от ден първи съм 24 часа на работа".

Това каза областният управител Николай Абрашев след срещата на всички институции.

Вече се отстраняват щетите по сградата на областната администрация, нанесени от природната стихия преди ден. Тази сграда е център за предстоящите избори и в нея работи РИК. 

По публикацията работи: Георги Даскалов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Олег Савелиев беше назначен за заместник-министър на отбраната на Русия

Путин назначи икономиста Олег Савелиев за заместник-министър на отбраната

Президентът на Русия Владимир Путин е подписал указ за назначаване на одитора от Сметната палата и бивш зам. министър на икономиката Олег Савелиев за заместник-министър на отбраната и ръководител на апарата на министъра, предаде Ройтерс. Това е допълнителен знак за намерението му да подобри ефективността на руската военна икономика. С друг..

публикувано на 20.05.24 в 20:45
Володимир Зеленски

Зеленски: Ситуацията в Харковска област е под контрол, западната помощ за Украйна е твърде бавна

Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви, че ситуацията в Харковска област, където Русия отвори нов фронт преди десетина дни, е под контрол. В интервю за агенция Ройтерс обаче Зеленски призова за пореден път за смяна на цялостния подход в процеса на деклариране и предоставяне на военна помощ за страната му от Запада. Той каза, че..

публикувано на 20.05.24 в 20:27

Още по случая с починалото 5-годишно дете от с. Стоб

5-годишно дете от село Стоб, община Кочериново, е починало на път за болницата в Благоевград, заради което започва проверка в лечебното заведение и в Спешния център в град Рила. 5-годишно дете почина на път за болницата в Благоевград Петгодишното момченце е било прието през нощта в Спешното приемно отделение на Областната болница в Благоевград...

публикувано на 20.05.24 в 20:11

БНБ разпореди на банките набор от показатели за наблюдение на ипотечните кредитни стандарти

Управителният съвет на Българската народна банка разпореди на банките и клоновете, извършващи дейност в страната, прилагането на минимален набор от показатели за наблюдение на кредитните стандарти при отпускане и предоговаряне на кредити, обезпечени с жилищни недвижими имоти. Това се съобщава на уебсайта на централната банка , след като на..

публикувано на 20.05.24 в 19:58

Поредна вечер на протест в центъра на София

За поредна вечер жители на центъра на София протестираха срещу новата организация на движението по бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Витоша", и ул. "Фритьоф Нансен". Движението се осъществяваше в едната лента по бул. "П. Евтимий". До 20.00 часа беше затворено движението кръстовището на бул. "Патриарх Евтимий" с ул. "Граф Игнатиев". Протест на..

публикувано на 20.05.24 в 19:39

България запазва едно от най-високите нива на енергийна бедност в ЕС

България запазва едно от най-високите нива на енергийна бедност в Европейския съюз и въпреки това изостава с въвеждането на защитен механизъм за енергийно бедните домакинства.  Това сочи доклад Института за икономически изследвания на БАН за миналата година. Ниските доходи и високите разходи за енергия поставят в България на дъното -  сред..

публикувано на 20.05.24 в 19:36

ГДБОП арестува служители на телекомуникационна компания за фалшиви договори и присвояване

Трима мъже представители на телекомуникационна компания са арестувани при операция на ГДБОП в София и Ихтиман. Те са изготвяли фалшиви договори и са присвоили голям брой мобилни устройства. Трима служители на телекомуникационна компания са арестувани при операция на Главна Дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) в София и..

публикувано на 20.05.24 в 19:27