Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Роналд Куман предупреди: Не обичам изненади в последния момент

Роналд Куман
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Физически Нидерландският национален отбор наистина е много добре подготвен за предстоящото европейско първенство по футбол", това сподели с представителите на медии Роналд Куман на пресконференция преди последния приятелски мач, който "лалетата" ще изиграят тази вечер срещу отбора на Исландия преди намачото на европейското първенство в Германия. 

"Никое от момчетата няма оплаквания след приятелския двубой с канадците. С изключение на Френки де Йонг, всички са здрави и във форма".

За Френки де Йонг Куман добави, че той е участвал в последната тренировка на отбора, но все още не може да се представи на върхово ниво.  "Използвахме го така в тренировъчното занятие, че той да няма никакво пряко съприкосновение с други играчи. Целта беше той хем да се почувства като част от отбора и да не тренира самостоятелно, хем да минимализираме риска и да не попречим с нещо на завръщането му на терена. Възможно е обаче Де Йонг да не се окаже готов физически за първия ни мач на европейското срещу отбора на Полша в неделя".

Селекционерът на "лалетата" обърна внимание и на двойката Фримпонг-Хертрауда, която по време на приятелската среща с отбора на Канада е показала, че функционира много добре. "Хертрауда е свикнал да играе отвътре като централен защитник и във Фейенорд. Дензъл Дъмфрис обикновено е нашия десен бек, но това, че сега имаме и втора опция с Фримпонг е чудесно за нас." 

Последното, което коментира Роналд Куман бе, разбира се, лентата за глава, с която се появи острието на нидерландската атака Мемфис Депай по време на мача с Канада. "Екстравагантната хавлиена лента за глава в стила на тенис играчите от 70-те години на миналия век не ми се струва нито подходяща за игра, нино красива. Не ми стана приятно играч да си позволи да ме изненада така, но той сега вече тренира с лентата за глава, така че няма причини за безпокойство." 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Хорхе Мартин

Хорхе Мартин спечели състезанието за Голямата награда на Индонезия в клас MotoGP

Лидерът в генералното класиране Хорхе Мартин (Испания, Prima Pramac Racing) спечели основното състезание за Голямата награда  на Индонезия в клас MotoGP, 15-и кръг в световния шампионат по мотоциклетизъм на писта. Мартин измина 27-те обиколки в зрелищната надпревара за 41:04.389 минути, водейки от старта до финала. Испанецът записа трета победа за..

публикувано на 29.09.24 в 15:38
Димитър Кузманов

Димитър Кузманов отпадна в квалификациите на турнира от сериите "Чалънджър" в Брага

Димитър Кузманов отпадна на старта на квалификациите на турнира по тенис на клей кортове от сериите "Чалънджър" в Брага (Португалия) с награден фонд 74 825 евро. Десетият в схемата на пресявките българин отстъпи в първия кръг пред Хинек Бартон (Чехия) с 2:6, 2:6. Срещата продължи 75 минути. Кузманов поведе с 2:1 в първия сет преди 20-годишният чех да..

публикувано на 29.09.24 в 15:34
Александър Везенков

Везенков изстреля Олимпиакос на финал за Суперкупата на Гърция

Александър Везенков и Олимпиакос се класираха за финала в турнира за Суперкупата на Гърция. Българинът и неговите съотборници надиграха Перистери със 79:74 във втория полуфинал, състоял се в зала „Калитиа Палей дес Спортс“, Родос. На финала Везенков и компания ще имат за съперник Панатинайкос. „Зелените“ се справиха със съпротивата на Арис след 81:68 в..

публикувано на 29.09.24 в 11:07
Монако

Монако надви Монпелие с гол в добавеното време

Тимът на Монако стигна до домакински успех с 2:1 над Монако с победно попадение в осмата минута на добавеното време на срещата от шестия кръг на френската Лига 1. Монако записа трета поредна победа и е втори във временното класиране с 16 точки, колкото има и лидерът Пари Сен Жермен. Монако, Пари Сен Жермен, Олимпик Марсилия и Ланс са четирите състава..

публикувано на 29.09.24 в 08:57
Болоня - Аталанта

Болоня и Аталанта с равенство в Италия

Отборите на Болоня и Аталанта завършиха при равенство 1:1 в среща помежду си от шестия кръг на италианската футболна Серия А. Двата състава делят девето-десето място във временното класиране с по 7 точки в актива си. Болоня поведе в 46-ата минута, когато 20-годишният аржентински нападател Сантяго Кастро се разписа за 1:0. Домакините обаче останаха с..

публикувано на 29.09.24 в 08:26
Левски

Три мача у нас днес, наглед лесни тестове за Левски и Лудогорец

С три мача днес ще продължи 10-ият кръг в Първа лига. От 16.15 часа ЦСКА 1948 е домакин на Ботев Пд, а от 18.45 Левски посреща Арда на „Герена“. Срещата на стадион "Георги Аспарухов" ще предаваме пряко по "Хоризонт" на БНР. От 21.15 часа Ботев Враца приема Лудогорец, но мачът няма да бъде в северозападния град, а в Разград заради ремонта на тревното..

публикувано на 29.09.24 в 06:29
Осасуна - Барселона

Барселона допусна първа загуба в испанското първенство

В резултатен мач от испанското първенство Осасуна победи Барселона с 4:2 и нанесоха първа загуба в шампионата на каталунците.  Гостите от Барселона започнаха по-силно, но първият бе за домакините и дойде в 18-ата минута, когато Анте Будимир вкара с глава след прехвърлящ пас от Брайън Сарагоса. В 28-ата минута Сарагоса удвои аванса, с хладнокръвен удар..

публикувано на 29.09.24 в 06:18