Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията в Германия предупреди за очаквано насилие на мача Англия - Сърбия в Гелзенкирхен

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британски издания съобщават, че германската полиция има сведения че "отряд" от около 500 сръбски хулигани ще се опита да предизвика насилие в първия мач на Англия срещу Сърбия на европейското първенство по футбол в неделя.

Петер Бот, началник на полицията в Гелзенкирхен, провинция Северен Рейн-Вестфалия, където ще се играе мачът, е цитиран от "Гардиън“ да казва, че ще бъде голямо предизвикателство да се справи с групата преди предполагаемия сблъсък с английските фенове.

Очаква се около 40 000 английски фенове да пътуват за мача и между 5000 и 8000 сръбски привърженици за двубоя, определен от УЕФА като "високорисков" след консултации с полицията в Германия, Сърбия и Обединеното кралство.

Повече от 1000 германски полицаи ще дежурят в неделя, подкрепени от специален екип за наблюдение на хулигани и отряд за борба с безредиците. Бе уточнено, че ако се стигне до сблъсъци, няма да бъдат използвани водни оръдия.

Повече от 1600 фенове от Англия със заповеди за забрана да ходят по стадиони пък бяха принудени да предадат паспортите си на полицията от 4 юни до финала на 14 юли, за да се гарантира, че няма да се опитат да посетят мачове в Германия.

Германската полиция ще започне временни проверки по границите на страната от петък. Английските фенове ще имат право да пият бира с понижено съдържание на алкохол на Veltins Arena н Гелзенкирхен, но не и на трибуните и ще бъдат ограничени до закупуване на две напитки наведнъж.

По публикацията работи: Георги Николов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Макс Верстапен

Макс Верстапен спечели квалификацията за спринтовото състезание в Гран при на Австрия

Макс Верстапен с Ред Бул спечели квалификацията за спринтовото състезание на домашната писта за отбора си в Австрия, 11-и кръг от сезона във Формула 1. Ферстапен, който бе най-бърз и по-рано днес в единствената тренировка за уикенда, спечели първата позиция, давайки най-бързо време 1:04.686 минути. Той изпревари втория Ландо Норис (Великобритания) от..

публикувано на 28.06.24 в 20:08
Виктория Томова

Виктория Томова отпадна на полуфиналите в Бад Хомбург

Виктория Томова отпадна на полуфиналите на турнира по тенис на трева УТА 500 в Бад Хомбург (Германия) с награден фонд от 802 237 евро.  Първата ракета на България загуби с 0:6, 6:7 (6) срещу Дона Векич след час и 41 минути. Томова игра втори полуфинал през сезона след достигането си до най-добрите четири в Рабат през май.

публикувано на 28.06.24 в 19:57
Карлос Насар

Карлос Насар постави три световни рекорда, въпреки че те няма да бъдат признати

Карлос Насар,  който ще бъде един от представителите на България на Олимпиадата в Париж, подобри три световни рекорда и спечели три златни медала по време Държавното лично първенство по вдигане на тежести в Русе.  В надпреварата в категория до 89 килограма при младежите 20-годишният Насар изхвърли 183 килограма, като по този начин вдигна с килограм..

публикувано на 28.06.24 в 17:56
Уругвайският национал Дарвин Нунес се радва на попадението си.

На Копа Америка Уругвай вкара 5 гола, Панама изненада домакина

Отборът на Уругвай направи решителна крачка към директните елиминации в Копа Америка след успех с 5:0 срещу тима на Боливия. С успеха възпитаниците на Марсело Биелса оглавиха своята група "С". Старт на головото шоу даде Факундо Пелистри, който отрки резултата в 8-ата минута, след като се възползва от центриране на Араухо. Малко по-късно в 21-вата..

публикувано на 28.06.24 в 06:33

България получава още една квота в класическата борба за Париж

България получава още една квота в класическата борба за олимпийските игри в Париж 2024, съобщават от БФ Борба. Това стана възможно след преразпределение на 16-те вакантни места, които Международната централа (UWW) раздаде на следващите в подреждането от квалификациите. Преди седмица Международният олимпийски комитет одобри 16 от 26-е..

публикувано на 27.06.24 в 21:50
Даяна Стойчева достигна до репешажите за бронза

Българка е с шанс за бронз на европейско по борба

Даяна Стойчева достигна до репешажите за бронза на европейското първенство по борба за кадетки в Нови Сад (Сърбия).  Националката започна убедително, побеждавайки с технически туш 11:0 полякинята Мартина Клода в категория до 46 кг, но после загуби с туш от Халиджа Азимов (Германия), след като водеше с 2:0. Представителката на Германия..

публикувано на 27.06.24 в 21:20
Българите са без медал в първия ден на европейско по джудо

Българите са без медал в първия ден на европейско по джудо

Българските състезатели не успяха да спечелят отличие в първия ден на европейското първенство по джудо за кадети и за кадетки, което се провежда в "Асикс Арена" в София. С най-предно класиране е Калина Григорова, която се нареди седма в категория до 44 килограма. На старта тя загуби от сръбкинята Наталия Пролич с "вадзари". Съперничката й..

публикувано на 27.06.24 в 20:41