Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДПС – Ловеч застана "непоклатимо" зад Доган и решението му за оставка на Пеевски

Атидже Алиева-Вели
Снимка: Европейски парламент

Областният съвет на ДПС – Ловеч излезе с декларация, в която се посочва, че членовете му застават непоклатимо до почетния председател на партията Ахмед Доган и решението му за оставки на Делян Пеевски и останалите в позицията му. 

От ДПС – Ловеч призоваха народния представител, избран с мандат от региона Атидже Алиева – Вели да подкрепи и изпълни решенията в декларацията.


По публикацията работи: Венцислав Василев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Иванка Динева

Собственик на болница е заплашил шефката на "Медицински надзор"

Директорът на агенция Медицински надзор Иванка Динева е получила заплаха от собственик на болница, след като от институцията са направена проверка и има вероятност да бъде отнет лицензът на лечебното заведение. Заплаха е имало и към още един служител. За случая вече е сезирана Главната дирекция за борба с организираната престъпност, съобщи Иванка..

публикувано на 07.08.24 в 15:38

МОН публикува четвъртото класиране от приема в гимназиите след 7. клас

Министерството на образованието и науката публикува четвъртото класиране от приема за гимназии след 7-ми клас.  Проверката става в системата infopriem.mon.bg с входящ номер и идентификационен код. Записването на класираните ученици ще бъде на 8 и 9 август.

публикувано на 07.08.24 в 15:37
Британският държавен секретар по правосъдието Шабана Махмуд след заседанието на комитета COBRA, свикано заради протестите, Лондон, 5 август 2024 г.

Произнесени са първите три присъди заради безредиците в Обединеното кралство

Първите три присъди заради безредиците във Великобритания бяха произнесени. Това са първите присъди след вълната от насилие, заляла Великобритания след убийството с нож на три деца в крайбрежния град Саутпорт в Северозападна Англия. Оповестиха самоличностите на жертвите на атаката в Саутпорт Безредици в Саутпорт, където бяха убити 3 деца..

публикувано на 07.08.24 в 15:19

Теодора Пенева: Политическата нестабилност и отлагането не ни подготвят за либерализацията на енергийния пазар

Политическата нестабилност и отлагането не ни подготвят за либерализацията на енергийния пазар. Това каза пред БНР Теодора Пенева, енергиен експерт на БАН. "Това е много сериозна реформа, която крие извънредно много рискове . Подготовката включва две части. Едната, която е най-отговорната, е подготовката на защитните механизми - регулациите,..

публикувано на 07.08.24 в 15:16
Йоав Галант

Израелският министър на отбраната иска "свободният свят да се обедини срещу Иран"

Израелският министър на отбраната е поискал от съюзниците на страната му: "свободният свят да се обедини срещу Иран", който, според министъра, е най-голямата терористична заплаха в света. Израел се закани да елиминира новия лидер на радикалната палестинска групировка "Хамас" Яхия Синуар.  Външният министър на Израел призова за "бързо ликвидиране" на..

публикувано на 07.08.24 в 15:11
Снимка: Лилия Донкова, кмет на Район Кремиковци

Крокодилът от "Ботунец" отива в зоопарка

Екип на Столичния зоопарк транспортира крокодила от квартал "Ботунец" в зоологическата градина, предаде репортер на "Хоризонт". Ще преместят ли крокодила от "Ботунец" в зоопарка? Представители на РИОСВ проверяват чипа на крокодила, открит в кв. "Ботунец" В акцията се включиха екипи на район "Кремиковци", Столичния инспекторат и..

публикувано на 07.08.24 в 14:53
Взривовете на  складове за пиротехника край Елин Пелин.

Жителите на Гара Елин Пелин се срещат с кметове и с председателя на ОбС

Жители на село Гара Елин Пелин ще се срещнат днес с кмета на общината – Ивайло Симеонов, председателя на Общинския съвет – Богомил Бранков, и кмета на село Гара Елин Пелин. Срещата е провокирана от повдигнати въпроси след взрива на пиротехническа фабрика в близост.  Преди срещата в социалните медии, живеещите на село Гара Елин Пелин отправиха 7..

публикувано на 07.08.24 в 14:37