Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Катрин де Бол: Организираната престъпност се разпространява в Европа

Снимка: БГНЕС

Организираната престъпност се разпространява в Европа, предупреди изпълнителният директор на Европол Катрин де Бол, цитирана от ДПА.

Пред списание "Шпигел" тя даде пример с увеличения наркотрафик, който на свой ред подхранва насилието. 

Производството на кокаин в Южна и Централна Америка преживява бум и Европа е залята от този наркотик, отчете Де Бол.

По публикацията работи: Радмила Попова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Павел Дуров

Основателят на Telegram определи ареста си като "грешен подход"

Основателят на социалната платформа Telegram Павел Дуров публикува първия си коментар, след като беше задържан от френските власти. Дуров споделя, че е бил разпитван в продължение на четири дни, че има представител на компанията в Европейския съюз, към когото френските власти са можели да се обърнат, както и че лично е помогнал за създаването..

публикувано на 06.09.24 в 08:08

Правосъдното министерство на САЩ обвини петима агенти на ГРУ за кибератаки срещу Украйна и 26 страни от НАТО

Министерството на правосъдието на Съединените щати повдигна обвинения срещу петима агенти на руското военно разузнаване за кибератаки срещу Украйна и 26 страни членки на НАТО и обяви награда от 60 милиона долара за информация, която би помогнала за ареста им. Обвиняемите са агенти на подразделението 29155, което се смята за отговорно и за..

публикувано на 06.09.24 в 08:03

За Деня на Съединението НВИМ отваря врати с обновена визия

За Деня на Съединението Националният военноисторически музей в София отваря врати с обновена визия. "С обновена визия, с нови графични материали, с нови нива любопитна информация в различни приложения, които посетителите могат да ползват на място", пояснява за БНР Деяна Костова, заместник-директор на НВИМ. Музеят ще покаже знамето, под..

публикувано на 06.09.24 в 07:59
ген. Олександър Сирски

Ген. Сирски увери: Операцията в Курска област се развива успешно

Украинският главнокомандващ генерал Олександър Сирски увери, че операцията в Курска област се развива успешно, а Русия не напредва към Покровск в Източна Украйна. В правителството на Киев окончателно са факт най-големите промени от началото на руската инвазия. Законодателите гласуваха назначаването на девет нови министри, сред които  на външните..

публикувано на 06.09.24 в 07:55

ГИТ напомня: Всички работещи на 6 и 22 септември получават задължително двойна надница

За положения труд на официални празници този месец  - 6 септември - Денят на Съединението и 22 септември - Денят на независимостта -  всички работещи задължително получават двойно възнаграждение, напомнят от Главната инспекция по труда. Със 100 процента увеличение се заплаща и извънредният труд в тези дни. За работещите при ненормиран..

публикувано на 06.09.24 в 07:49

В деня на Съединението: 10-и ЕкидЕн Маратон се провежда в София

В деня на Съединението както всяка година ще се проведе София ЕкидЕн Маратон. Днес е неговото 10-то юбилейно издание.  От сутринта се въвеждат промени в движението на автомобили и на градския транспорт в района около Националния стадион "Васил Левски" и булевардите "Евлоги и Христо Георгиеви" и "Черни връх". Маратонът ще започне от 9..

публикувано на 06.09.24 в 07:39
Паметникът на Съединението в Пловдив

Отбелязваме 139 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия

България отбелязва 139 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия.  Център на тържествата е Пловдив - градът, в който на днешния ден през 1885 година след влизането на Голямоконарската чета е свален генерал губернаторът Гаврил Кръстевич. Обявено е Съединението и е създадено временно правителство на областта, в което..

публикувано на 06.09.24 в 07:29