Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България с квота в аеробиката за световните игри догодина

Борислава Иванова, Тихомир Баротев и Антонио Папазов
Снимка: MeloGym

Борислава Иванова, Тихомир Баротев и Антонио Папазов спечелиха квота в категория „Тройки“ за световните игри, който ще се проведат в Китай догодина. Българите стигнаха до визата след като се наредиха на 5-то място в квалификациите на световното първенство, което се провежда в италианския град Пезаро.

Според регламента на Международната федерация по гимнастика (ФИГ) в програмата на световните игри аеробиката ще е представена от категориите „Тройки“, „Смесени двойки“, „Групи“ и „Аеро Денс“. Квоти получават състезателите от първите 6 нации от пресявките в шампионата на планетата.

За втора квота днес ще се борят смесената ни двойка Борислава Иванова и Христо Манолов, тъй като в останалите две категории страната ни няма представители.

В предишното издание на Игрите, което се проведе през 2022 година в Бирмингам (САЩ) смесената ни двойка Антонио Папазов и Ана-Мария Стоилова спечели бронзов медал.


По публикацията работи: Кръстина Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Игор Йовичевич

Игор Йовичевич: Всеки ден трябва да показваме, че сме шампиони

Новият старши треньор на Лудогорец Игор Йовичевич даде съвместна пресконференция в Разград заедно със спортния директор на клуба Георги Караманджуков при официалното си представяне. "Почувствах се много горд, че съм треньор на Лудогорец. От първия момент, в който комуникирам с отбора, почувствах амбицията и знанията на хората, които движат този..

публикувано на 28.09.24 в 12:54
Джон Спероу

Джон Спероу става президент и главен изпълнителен директор на волейбола в САЩ

Известният треньор Джон Спероу ще бъде президент и главен изпълнителен директор на Американската федерация по волейбол (USA Volleyball), считано от 1 октомври. Преди да стане 8-ият главен изпълнителен директор на Американската федерация по волейбол, Спероу беше старши треньор на националния отбор на САЩ от 2013 година и е част от ръководството на отбора..

публикувано на 28.09.24 в 11:50
Георги Иванов

Георги Иванов: Ако Спартак (Вн) и Локо (Пд) се откажат по средата на сезона, това ще създаде проблеми на цялото първенство

Президентът на БФС Георги Иванов даде интервю, в което засегна актуални теми. Според Гонзо централата няма никаква вина относно проблемите с терените по родните стадиони. Бившият нападател е на мнение, че евентуалното отказване от Пъпва лига  на Спартак (Варна) и Локомотив (Пловдив) ще създаде проблеми на шампионата. Иванов бе на посещение в село Кочан,..

публикувано на 28.09.24 в 11:43
Николай Грязин

Грязин води в WRC2 след първия ден на рали Чили

Българският пилот Николай Грязин (Ситроен) завърши първия ден от рали „Чили” на първо място в категорията WRC2 и на десето място в генералното класиране. Николай е един от претендентите за световната титла в WRC2, а втори в края на деня, на 10,2 секунди от него остана лидерът в класирането в битката за титлата Оливър Солберг (Шкода). Грязин поведе от..

публикувано на 28.09.24 в 11:16

Везенков е най-скъпоплатеният баскетболист в Евролигата

Остават само няколко дни до старта на новия сезон в Евролигата, а сайтът Eurohoops реши да сподели интересна информация с баскетболните фенове, като публикува класацията на най-високоплатените баскетболисти, които ще участват в предстоящата кампания на най-комерсиалния европейски турнир. На върха е бъкгарската баскетболна звезда Александър Везенков...

публикувано на 28.09.24 в 10:10
Ина Лутай, Александра Фейгин и Андрей Лутай

Александра Фейгин залага на музика от „Игра на тронове“ и на „Бийтълс“ в програмите си за новия сезон

Най-добрата българска фигуристка Александра Фейгин ще участва в първото си състезание за новия сезон в края на седмицата. Българката ще стартира в мемориалния турнир в памет на фигуриста Денис Тен в Астана (Казахстан).  Това ще бъде първа надпревара, в която състезателката на Ина и на Андрей Лутай ще покаже новите си програми, поставени от хореограф..

публикувано на 28.09.24 в 09:44

България с двама гимнастици на СК в Унгария

Даниел Трифонов и Исус Маринов ще представят България на световната чалъндж купа по спортна гимнастика, която ще се проведе от 4 до 6 октомври в унгарския град Сомбатхей. Трифонов е заявен да играе многобой, а Маринов ще участва в надпреварата на халки. Двамата гимнастици ще бъдат извеждани от Александър Марков, а съдия ще бъде Илия Янев. 

публикувано на 28.09.24 в 09:33