Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Игор Йовичевич: Всеки ден трябва да показваме, че сме шампиони

Игор Йовичевич
Снимка: ПФК Лудогорец /ludogorets.com

Новият старши треньор на Лудогорец Игор Йовичевич даде съвместна пресконференция в Разград заедно със спортния директор на клуба Георги Караманджуков при официалното си представяне.

"Почувствах се много горд, че съм треньор на Лудогорец. От първия момент, в който комуникирам с отбора, почувствах амбицията и знанията на хората, които движат този отбор. Това е важно за мен. Запознат съм с репутацията на Лудогорец. Разбирам защо този клуб е шампион. Ако не се целим високо, няма никога да постигнем това. Тази година е изпълнен план минимум – Лига Европа, но в тази надпревара има много добри отбори. Шампионска лига е една стъпка нагоре, но не е лесно да се достигне до там. Трябва отбор, фенове и ръководството да се обединим да работим и да убедим играчите, че можем да достигнем до там. Отборът ми повярва, че мога да намеря най-добрите решения за клуб. Благодаря им за уважението и ще работя всеки ден да се доказвам. Да, гледах последния мач на Лудогорец със Славия Прага. Знам нещата, които трябва да се подобрят. Винаги е важно да убедиш играчите да вървят в твоята идея. Това отнема време, но в големи отбори като Лудогорец нямаш това време. Искаме да сме конкурентоспособни в Европа", заяви Йовичевич.

"Винаги има нужда от време да накараме играчите да разберат идеите на клуба. Всеки утре ще очаква нова идея, нова игра. Ние вече направихме две тренировки. Предизвикателство за мен е да се адаптирам към българския футбол. Това е работата на треньорите. Трябва да свикна с обстановката в България. Това е нормална стъпка. Левски и ЦСКА трябва да ги уважаваме. Трябва да уважаваме всички отбори, но трябва да показваме, че ние сме шампиони във всеки мач и всеки ден. С Лудогорец имахме много разговори по време на преговорите. Първата стъпка беше много важна. След това прочетох някои неща от историята на Лудогорец и българския шампион", добави хърватският специалист.

Лудогорец излиза в неделя вечер срещу Ботев Враца в Разград в двубой от десетия кръг на Първа лига.

Спортният директор Георги Караманджуков разкри, че клубът е разгледал доста имена преди да се спре на Игор Йовичевич и заяви, че загубата от Славия Прага не е причината за назначението на хърватина.

"След като беше освободен предишния старши треньор Георги Дерменджиев, спортно-техническият щаб се зае със задачата да намерим подходящия и достатъчно авторитет, и можещ треньор. Загубата от Славия Прага в никакъв случай не е причината за назначаването на Игор Йовичевич. Искам да благодаря на Захари Сираков, който през тези 45 дни беше начело на представителния отбор. Ясно е, че имаше доста кандидати и доста имена бяха подложени на обсъждане от спортно-техническият щаб и съответно предложени на собствениците", коментира той и продължи:

"Радвам се, че в нито един момент името на г-н Йовичевич не беше между цитираните в пресата. Това означава, че и неговият екип, и той, а и всички ние сме били конфиденциални. В крайна сметка се спряхме на него поради доста причини. Мисля, че той ще бъде подходящият човек, който показа добро познание за играчите в отбора и неговите амбиции и цели съответстват на тези на Лудогорец. Компромиси има направени и от двете страни в името на взаимната работа. От името на клуба му пожелавам успех."

"Вчера Бърнард Текпeтей беше във Виена. При него ситуацията върви по график. За Антон Недялков се надяваме да се завърне след паузата за националните отбора. Тогава би трябвало да бъде на 100 процента готов", завърши Караманджуков.



По публикацията работи: Кръстина Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Джон Спероу

Джон Спероу става президент и главен изпълнителен директор на волейбола в САЩ

Известният треньор Джон Спероу ще бъде президент и главен изпълнителен директор на Американската федерация по волейбол (USA Volleyball), считано от 1 октомври. Преди да стане 8-ият главен изпълнителен директор на Американската федерация по волейбол, Спероу беше старши треньор на националния отбор на САЩ от 2013 година и е част от ръководството на отбора..

публикувано на 28.09.24 в 11:50
Георги Иванов

Георги Иванов: Ако Спартак (Вн) и Локо (Пд) се откажат по средата на сезона, това ще създаде проблеми на цялото първенство

Президентът на БФС Георги Иванов даде интервю, в което засегна актуални теми. Според Гонзо централата няма никаква вина относно проблемите с терените по родните стадиони. Бившият нападател е на мнение, че евентуалното отказване от Пъпва лига  на Спартак (Варна) и Локомотив (Пловдив) ще създаде проблеми на шампионата. Иванов бе на посещение в село Кочан,..

публикувано на 28.09.24 в 11:43
Николай Грязин

Грязин води в WRC2 след първия ден на рали Чили

Българският пилот Николай Грязин (Ситроен) завърши първия ден от рали „Чили” на първо място в категорията WRC2 и на десето място в генералното класиране. Николай е един от претендентите за световната титла в WRC2, а втори в края на деня, на 10,2 секунди от него остана лидерът в класирането в битката за титлата Оливър Солберг (Шкода). Грязин поведе от..

публикувано на 28.09.24 в 11:16
Борислава Иванова, Тихомир Баротев и Антонио Папазов

България с квота в аеробиката за световните игри догодина

Борислава Иванова, Тихомир Баротев и Антонио Папазов спечелиха квота в категория „Тройки“ за световните игри, който ще се проведат в Китай догодина.  Българите стигнаха до визата след като се наредиха на 5-то място в квалификациите на световното първенство, което се провежда в италианския град Пезаро. Според регламента на Международната..

публикувано на 28.09.24 в 10:59

Везенков е най-скъпоплатеният баскетболист в Евролигата

Остават само няколко дни до старта на новия сезон в Евролигата, а сайтът Eurohoops реши да сподели интересна информация с баскетболните фенове, като публикува класацията на най-високоплатените баскетболисти, които ще участват в предстоящата кампания на най-комерсиалния европейски турнир. На върха е бъкгарската баскетболна звезда Александър Везенков...

публикувано на 28.09.24 в 10:10
Ина Лутай, Александра Фейгин и Андрей Лутай

Александра Фейгин залага на музика от „Игра на тронове“ и на „Бийтълс“ в програмите си за новия сезон

Най-добрата българска фигуристка Александра Фейгин ще участва в първото си състезание за новия сезон в края на седмицата. Българката ще стартира в мемориалния турнир в памет на фигуриста Денис Тен в Астана (Казахстан).  Това ще бъде първа надпревара, в която състезателката на Ина и на Андрей Лутай ще покаже новите си програми, поставени от хореограф..

публикувано на 28.09.24 в 09:44

България с двама гимнастици на СК в Унгария

Даниел Трифонов и Исус Маринов ще представят България на световната чалъндж купа по спортна гимнастика, която ще се проведе от 4 до 6 октомври в унгарския град Сомбатхей. Трифонов е заявен да играе многобой, а Маринов ще участва в надпреварата на халки. Двамата гимнастици ще бъдат извеждани от Александър Марков, а съдия ще бъде Илия Янев. 

публикувано на 28.09.24 в 09:33