Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четирима души са с обвинения заради пребития 16-годишен младеж в Пловдив

| обновено на 05.01.15 в 17:02
Пловдивската прокуратура повдигна обвинения на четирима души заради пребития 16-годишен младеж в Пловдив по време на сбиване на футболни агитки. Това са Георги Иванов на 19 години, Виктор Радев на 16 години, Васил Миткулев на 19 години и Николай Петров на 17 години. И седмината, задържани по-рано по случая, засега остават в ареста. 
Обвиненията са за причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди, в съучастие. Законът предвижда лишаване от свобода от 2 до 10 години за това деяние, като по отношение на непълнолетните наказанието по закон се редуцира в лишаване от свобода до 3 години.
Майката на пребитото момче - Искра, която е журналист в Радио Пловдив, отново апелира да се спре с агресията на футболните агитки. Кметът на Пловдив Иван Тотев призова клубовете да вземат мерки такива събития да не се случват.

16-годишният младеж пострада тежко и си глътна езика, след като бе нападнат от ултраси на "Локомотив" (Пловдив). Момчето не е привърженик на нито един от двата пловдивски отбора, а е бил със свои приятели ботевисти на мястото на инцидента. Човек от близкото заведение му е спасил живота, като му е извадил езика:

Искам да се разбере, че такова деяние не може да остане безнаказано. Не можеш да ходиш да биеш някой просто ей така и да го оставиш в несвяст, даже да не се обърнеш да видиш дали е жив, а той е бил с глътнат език, и да си тръгнеш, и вечерта да си легнеш и да си мислиш, че това ще ти се размине.

Момчето вече е по-добре. Животът му е вън от опасност и се възстановява вкъщи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!