Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изпит по биология за кандидатите за лекари в Пловдив

С изпита по биология стартира тазгодишната кампания за прием по магистърските програми в Медицинския университет в Пловдив. 

1054 кандидат-студенти ще се съзтезават за 140 места по медицина, 100 по стоматология и 70 за фармация. За първа година квотите за мъже и жени са 50 на 50. 

От учебното заведение припомнят, че изпитът ще бъде изцяло проведен под формата на тест. Тази форма стартира още преди няколко години, като постепенно беше включен материалът от 8, 9 и 10 клас. 

Първото класиране се очаква след изпита по химия между 15-ти и 20-ти юли. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Искат по-висока присъда за Анка, убила 2-годишната Севда

Да бъде завишена присъдата на Анка Михайлова от 8 на 18 години – за това настоява прокуратурата на делото, гледано от Апелативния съд. Анка Михайлова бе обвинена за смъртта на осиновената си 2-годишна дъщеря Севда. Окръжните съдии приеха, че Анка е причинила смъртта на момичето по непредпазливост след удар по главата на детето...

публикувано на 19.09.24 в 14:57

Валери Вълков от Пазарджик става депутат за 3 заседания

Само за 3 пленарни заседания ще бъде депутат в 50-ото НС Валери Вълков, който днес положи клетва като депутат на мястото на Екатерина Захариева.  Той ще представлява Пазарджик, след като тя стана българската номинация за еврокомисар. Тази сутрин депутатите освободиха Захариева като народен представител, а малко по-късно Вълков положи клетва.  За..

обновено на 19.09.24 в 14:46

До края на годината камерите на ТОЛ системата започват да снимат за скорост

До края на годината камерите на ТОЛ системата ще започнат да снимат за скорост, обяви в Пловдив служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова.  Тя откри двудневната конференция за безопасност на движението "Визия 0“ - нула жертви при пътно транспортнни произшествия, организирана от Сдружение "Българска браншова..

обновено на 19.09.24 в 14:25

Военна прокуратура разреши черната кутия на разбилия се L-39 ZA да замине за Чехия

Черната кутия на катастрофиралия край авиобаза "Граф Игнатиево" самолет  е изискана с официално писмо от Министерство на отбраната и от прокуратурата ще дадат разрешение още днес да бъде изпратена в завода-производител в Чехия. Това съобщи за Радио Пловдив военноокръжния прокурор майор Христо Анчев.  По думите му, след издаването на това..

обновено на 19.09.24 в 14:25

Чепеларе ремонтира магистрален водопровод със 7,6 млн. лв.

Кмeтът нa Oбщинa Чeпeлape Бopaн Xaджиeв сключи cпopaзyмeниe c Mиниcтepcтвoтo нa peгиoнaлнoтo paзвитиe и блaгoycтpoйcтвoтo зa рехабилитация на магистрален водопровод за вoдocнaбдитeлнa гpyпa Opexoвo – Maлeвo – Xвoйнa – Πaвeлcĸo.  Размерът на финансирането е близо 7,6 млн. лв., а дължинaтa нa тpaceтo e 5 433 мeтpa, като pexaбилитaциятa на водопровода..

обновено на 19.09.24 в 14:25