Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Детските учителки от "Тракия" са с по- ниски заплати от колегите си в другите райони

| обновено на 14.03.17 в 16:35

Учителите в детските градини в жилищен район „Тракия“ са с най-ниските заплати в града, това съобщиха детските учителки Екатерина Петкова от ЦДГ „Едгар  Бороу“ и Василка Джонджорова от ЦДГ „Слънце“. Работим на максимум, групите са с по 31 деца, а получаваме минимума, обясни Василка Джонджорова. 

Разликата в заплащането между учителите в „Тракия“ и в останалите райони, е около 100 лева. Старшите учителки твърдят, че от районната администрация са обяснили този факт със застаряващия пероснал и по-големия разход на средства за изплащане на клас прослужено време, високата квалификация на педагозите и големите разходи за издръжка на детските градини, тъй като не са санирани.

Районният кмет Костадин Димитров отрече твърденията и подчерта, че детските градини са на делегирани бюджети и администрацията не ги изготвя, а само оказва съдействие на директорите, ако е необходимо. Той подчерта, че средната работна заплата е 685 лева и тя зависи от това колко деца има съответната детска градина.

 Районният кмет заяви още, че в детските градини в „Тракия“ не са правени съкращения и за децата се полагат грижи в пълен обем. Не съм правил проверка колко получават учителите в други райони, но ще направя тази справка и ако има някъде нещо, което трябва да се коригира – ще бъде коригирано, обясни Димитров. От администрацията припомниха, че до момента са санирани три детски градини. Предстои да бъдат обновени и останалите детски заведения. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Близо 1 млн. лв. източени от измамната схема в театрите на Разград и Смолян

Почти един милион лева са откраднатите от Разградския филхармоничен театър пари, отклонени от група съучастници, за която се предполага че е ръководена от директора на театър Левон Манукян. Той и още трима пряко замесени бяха арестувани преди няколко дни в Пловдив. Самият Манукян снощи бе предложен за освобождаване под парична гаранция от 50 000..

обновено на 01.10.24 в 13:41

Откриха новата учебна година в ПУ "П. Хилендарски"

Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ откри официално академичната  учебна година. На церемонията в спортната зала на университета на бул. „България“ присъстваха заместник-министърът на образованието и науката Наталия Митева, представители на общинската и областната администрации и много студенти.  Над 4300 са първокурсниците, които ще се..

публикувано на 01.10.24 в 12:57

Пробно е-таксуване ще има в още една линия на градския транспорт в Пловдив

Общината води разговори за въвеждане на системата за електронно таксуване и във втора пилотна линия от градския транспорт. Преговорите се водят с втория основен превозвач с  повече линии  в града.  Според директора на общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ Георги  Стоилов системата за електронно таксуване продължава да се..

публикувано на 01.10.24 в 12:51

Търговците на радиоактивния америций остават окончателно в ареста

Пловдивският Апелативен съд потвърди постоянното задържане в ареста на тримата мъже, които бяха уличени в опит за продажба на радиоактивния елемент америйций.  При задържането им на няколко места бяха открити  общо 81 броя плочки от опасния изотоп. Магистратите прецениха, че има реална опасност задържаните да се укрият или да извършат друго..

публикувано на 01.10.24 в 12:23

Проверяват Родопския театър за участие в схемата "Разград"

Полиция е иззела в петък документи и от Смолянския драматичен театър „Николай Хайтов“ във връзка с разследването на схемата за източване на средства в Разградския музикален център – това съобщи пред Радио Пловдив директорът му Румен Бечев. Той обясни, че са съдействали на разследващите като тяхното единствено обяснение е било, че изземването на..

обновено на 01.10.24 в 11:25