Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С пълно мнозинство ОбС в Септември гласува оставката на председателя Лазар Влайков

В скандала бе намесено името на районния прокурор Георги Кацаров

| обновено на 07.09.17 в 11:26

При пълно мнозинство Общинският съвет в Септември гласува оставката на председателя Лазар Влайков, с чийто пистолет бе прострелян 47-годишния Наско Тонкев от Виноградец. 

Новият председател на местния парламент е Кирил Тодорин от ГЕРБ, избран с 12 гласа срещу 7 за неговия конкурент – бившия кмет на град Септември Петър Бошев.

Лазар Влайков остава общински съветник. 

На трети септември той беше изключен от от партия ГЕРБ заради тежкия инцидент във Виноградец, при който беше замесено и шестгодишно дете. 

Скандалът се разрасна при намесата и на името на районния прокурор на Пазарджик Георги Кацаров. Все още не е ясно дали в нощта на инцидента е имало неформален разговор с районния прокурор, тъй като анализът на разпечатката от телефона на Влайков ще е готов утре. Изискана е разпечатка и от телефона на Георги Кацаров. 

Проверява се дали Влайков и Кацаров са говорили по телефона в нощта на убийството. Към момента разследването на убийството на Наско Тонкев е срещу неизвестен извършител, въпреки показанията на 6-годишния Юри. 

Запознати с разследването твърдят, че случаят ще има развитие до края на седмицата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

На събор в Пловдив Лекарският съюз избира ново ръководство

Пловдив е домакин на 77-мия редовен отчетно-изборен събор на Българския лекарски съюз. Той се провежда в Международния  панаир и на него ще бъде избрано ново ръководство на съсловната организация - председател и членове на Управителния съвет, както и заместник-председатели и главен секретар.  Двама са до момента кандидатите за председател на..

обновено на 28.09.24 в 08:19

Туристически поход до параклис от XIX в. Асеновград

Асеновград отбелязва днес Световния ден на туризма – 27 септември, с поход до параклис „Св. Димитър“. Сборният пункт е в 9.00 ч. в местността „Метоха“.  При желание на участниците маршрутът може да се удължи до връх „Кутра“, като ще се премине по стария римски път. Участъкът е лек и подходящ за деца, уверяват организаторите.  Служител от..

обновено на 28.09.24 в 08:19

След пожара заводът за хартия в Стамболийски затваря от 1 октомври

За поредна нощ с тежка миризма в Стамболийски след пожара преди три дни съобщиха жители на града. По този повод днес кметът на града Петър Неделев разговаря с директора на завода за хартия Александър Криклер, който го е уверил, че от 1 октомври предприятието спират за голям ремонт.  Според хората в града миризмите са били тежки и задушливи. Те..

публикувано на 27.09.24 в 17:18

Общината има 1 месец, за да отстрани пропуските по проекта за Небет тепе

След като комисия от Министерството на културата върна проекта за реставрация и консервация на Небет тепе, днес ръководителят на проекта инж. Таня Петкова коментира пред Радио Пловдив, че пропуските ще бъдат отстранени лесно. „Като цяло става дума за консервационно-реставрационни работи. Засягат фугирането на крепостната стена, насипи,..

обновено на 27.09.24 в 15:10

Разширяват зоните за платено паркиране в Карлово

В Карлово се разширява обхватът на зоните за кратковременно паркиране от 1 октомври.  Към платените зони се включват още три улици в широкия център на града -  ул. „Пазарна“ в частта, заключена между ул. „Ген. Карцов“ и  ул. „Тодор и Ана Пулеви“, ул. „Екзарх Йосиф“ в частта, заключена между ул. „Пазарна“ и  ул. „Ген. Карцов“ и ул. „Капитан Д...

публикувано на 27.09.24 в 14:56