Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работник е в болница, след като падна в дъбок изкоп в центъра на Пловдив

| обновено на 13.11.17 в 14:42

39-годишен работник от ОП "Паркове и градини" пострада тежко, след като падна в дълбок изкоп на бул. „Васил Априлов“ 46.  Мъжът е трябвало да отреже клони на дърво, които са пречели на строежа на нова жилищна кооперация.

Сигналът за трудовата злополука е получен на тел. 112 в 12,46 ч. На място веднага са изпратени екип на пожарната и на Спешна помощ. 

Наложило се е екип на пожарната със стълби да извади пострадалия от изкопа, който е дълбок около 7 метра.

Работникът е настанен в шокова зала на  УМБАЛ „Св. Георги“ с политравма и сътресение на мозъка. Въпреки тежките си наранявания, които се равняват на падане от 4-ия етаж, най-вероятно ще оцелее, съобщиха за Радио Пловдив от Спешния център.

Инспекцията по труда в Пловдив започна незабавна проверка на инцидента. Проверяваме дали са спазени всички безопасни условия на труд на работника, който е служител на ОП „Градини и паркове“, съобщи Атанас Чернаев, началник на ИТ в Пловдив.

Директорът на общинското предприятие Стоян Алексиев обясни, че работникът има трудов договор и съответната застраховка. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Търговците на радиоактивния америций остават окончателно в ареста

Пловдивският Апелативен съд потвърди постоянното задържане в ареста на тримата мъже, които бяха уличени в опит за продажба на радиоактивния елемент америйций.  При задържането им на няколко места бяха открити  общо 81 броя плочки от опасния изотоп. Магистратите прецениха, че има реална опасност задържаните да се укрият или да извършат друго..

публикувано на 01.10.24 в 12:23

Проверяват Родопския театър за участие в схемата "Разград"

Полиция е иззела в петък документи и от Смолянския драматичен театър „Николай Хайтов“ във връзка с разследването на схемата за източване на средства в Разградския музикален център – това съобщи пред Радио Пловдив директорът му Румен Бечев. Той обясни, че са съдействали на разследващите като тяхното единствено обяснение е било, че изземването на..

обновено на 01.10.24 в 11:25

Постигнаха съгласие за транспорта до село Труд

Маршрутка №5 и линиите от областната транспортна мрежа ще решат транспортния проблем на с. Труд. Ще се проведат разговори с превозвача, обслужващ маршрутната линия, да се увеличи  броят на курсовете, включително и вечерните.  Същевременно ще бъдат организирани още две спирки в Пловдив на междуградските автобуси, които преминават през Труд, за да е..

публикувано на 01.10.24 в 10:53

Левон Манукян излиза от ареста срещу 50 000 лв.

Директорът на филхармонията в Разград Левон Манукян е освободен от ареста срещу парична гаранция от 50 000 лв. Това е станало с решение на прокуратурата, потвърди наблюдаващият прокурор Галин Гавраилов. Директорът на разградския театър е в ареста, МК започва финансови проверки Диригентът е съдействал на разследването и е дал пълни..

обновено на 01.10.24 в 10:40

Безплатни прегледи за хернии в болница "Св. Пантелеймон"

Хирурзите от общинската болница „Св. Пантелеймон“ в Пловдив в продължение на цял месец ще извършват безплатни прегледи на пациенти със съмнения за различните видове хернии.   Те ще се провеждат в 10  кабинет на Диагностично-консултативния център на болницата, всеки работен ден от 9 до 13 часа.  За прегледите не е необходимо направление от..

обновено на 01.10.24 в 10:30