Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Есенният технически панаир беше открит в Пловдив

| обновено на 24.09.18 в 14:21
Техническият панаир в Пловдив бе открит от вицепремиера Томислав Дончев.
Снимка: БТА

74-ият Есенен технически панаир беше открит в Пловдив. Участват фирми от близо 40 държави. Те показват технологии, продукти и услуги от областта на електрониката, енергетиката и екологията, водния сектор, както и транспорта и машиностроенето, химическата и минната промишленост и автомобилната индустрия.

Техническият панаир бе открит от вицепремиера Томислав Дончев.

"Моделът, който следваме до момента е изчерпан. Ние не можем да развиваме икономика, която е базирана на ниска цена на труда и ниска цена на ресурсите. И държавата, и бизнеса, и предприемачите трябва да инвестират във високи технологии, роботизация, което да повиши добавената стойност на продукцията", каза Дончев.

За първи път с 46 компании участва Индия. Като посланик Пуджа Капур пожела страната ни да е врата към европейските пазари.

В рамките на деловата програма протича конференцията "Индия-България-възможности за бизнес". Сред участниците са посланикът на Индия в нашата страна Пуджа Капур, както и Борислав Боянов, президент на Индийско-българската бизнес камара.

В рамките на панаира МВР-Пловдив организира кампания за безопасно поведение на пътя. Нейно лице е рали шампионът Илия Царски.












Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!