Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без винетки по пътя Пловдив - Асеновград?

| обновено на 04.01.19 в 16:18

Премиерът Бойко Борисов прие в Министерския съвет представители на Националното сдружение на общините в Република България.

 

На срещата се обсъжда за механизъм за освобождаване от винетна такса на определени участъци от пътната мрежа. 

Ако общините искат да има участъци, за които да не се плаща винетна такса, ще трябва сами да се грижат за поддръжката им. Това е предложил премиерът Бойко Борисов на среща със сдружението на общините по повод искането за отпадане на винетка за някои пътища.

Припомняме, че местният бизнес и някои общини от дълго време настоява ползването на околовръстното шосе на Пловдив, както и пътят Пловдив - Асеновград да е безплатен за шофьорите. 

За жителите на Ягодово и Крумово например, подобен проблем е преминаването през пътния възел Скобелева майка, който е част от републиканската пътна инфраструктура, каза пред Радио Пловдив кметът на община "Родопи" Пламен Спасов. Той определи предложението на премиера Борисов като добро.

Държавата така или иначе е делегирала на общините доста задължения, можем да се справим и с още едно, ако се наложи, каза кметът на "Марица" Димитър Иванов на въпрос дали общината може да се справи с поддръжката на частта от пътя Пловдив-Карлово на територията на "Марица".


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Снимката е илюстративна

Пожар пламна в необитаема къща в квартал Прослав

 Огънят, избухнал в двуетажната къща, вдигна по тревога 6 екипа на пловдивската пожарна. Огнената стихия вече е овладяна. Няма засегнати съседни къщи. Няма и пострадали хора. По време на гасителните дейности електрозахранването на ул. Христо Ясенов е било спряно, тъй като в района има множество кабели, обясниха от пловдивската пожарна...

публикувано на 04.10.24 в 14:52

Пак отложиха делото за смъртта на моториста Недялко

За 5 декември е насрочено следващото заседание по делото срещу Иван Иванов, причинило смъртта на 20-годишнината на автомобилиста Недялко Бакалски през май 2022 г. Младежът започва в болница една седмица след произшествието. Причината за отлагането на делото е, че не е подписана от всички вещи на лицето, четворната..

публикувано на 04.10.24 в 10:58

Спират движението по ул. "Георги Кондолов" от днес до утре вечер

Въвежда се временна организация на движението по ул. „Георги Кондолов”, в зоната от кръстовището с ул. „Михалаки Георгиев” до кръстовището с ул. „Здравец“, съобщават от ОП „Организация и контрол на транспорта“.  За времето от 10.00 часа на 04.10.2024 г. до 22.00 часа на 05.10.2024 г. се спира движението на пътни превозни средства, заради..

обновено на 04.10.24 в 10:25

Сдружение "Ангели на пътя" с тъжен протест пред Съдебната палата

Роднини на Недялко Бакалски, загинал при катастрофа през 2022 г, близки и майки на други невръстни жертви на пътя протестираха пред Съдебната палата с искане за справедливи присъди за виновните за катастрофите по пътя.  Присъстваха и участници от Сдружение „Ангели на пътя“, които солидарно подкрепят протеста. Майката на загиналия Недялко Лили..

обновено на 04.10.24 в 09:01

Слънчево и топло време, очакват се летни температури

Днес в Централна и Източна България ще бъде предимно слънчево, а над Западна облачността ще се увеличава и вплътнява.  След обяд и през нощта срещу събота на места там ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен, близо до северните планински склонове – временно силен и поривист юг-югозападен вятър, който след обяд в северозападните райони ще започне да се..

обновено на 04.10.24 в 08:55