Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фен на Локо и полицай са ранени след бой в заведение

Полицят е отстранен от длъжност до приключване на разследването

Двама мъже  на 35 и на 41 години са в ареста и са  привлечени като обвиняеми за сбиването в пловдивско заведение на бул. "Шести септември" в нощта срещу 25 май. Води се  досъдебно производство за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди. В сбиването са участвали две компании.

В първата компания са  били около десетина привърженици на Локо Пловдив,  в другата - четирима души, сред които и двама полицаи, които не са били на работа. Сред тях също е имало фен на отбора, който  бил в конфликт с останалите привърженици. 

Започва свада, която прераства в сбиване извън заведението. Трима от мъжете са ранени.

Единият  от тях, също участвал в мелето, е полицай от РУ в СтамболийскиНастанен  е в болница с порезни рани,  без опасност за живота. 

Срещу него е започнало дисциплинарно производство и той е отстранен от длъжност до изясняване на всички обстоятелства около участнието му в събитията.

По думите на директора на ОД на МВР в Пловдив  старши комисар Йордан Рогачев поведението на полицая е укоримо заради това, че той не е въдворил ред, макар и не на работа, а вместо това се е включил в боя.

Първоначално са задържаните за боя са 11 души.  Деветима прекараха в ареста 24 часа. Двама са с задържани за 72 часа и обвинение за хулитанство и нанасянене на леки телесни повреди.

Разследването по случая продължава. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Три дни педиатри извършват безплатни консултации за деца

Безплатни консултации за деца ще се проведат на 29, 30 и 31 май от 8 до 17 часа в  педиатричното отделение на пловдивската болница "Централ Хоспитал".  Кампанията "Отворени врати" е посветена на 1 юни – Международния ден за защита на децата, съобщи началникът на отделението д-р Анелия Балабанова.  Педиатрите са на разположение за консултации по..

публикувано на 29.05.24 в 06:50

Карловски кметове блокират пътища заради възстановяването от наводнението

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов и кметовете на селата, пострадали от наводнението през септември 2022 г. - Богдан, Каравелово, Слатина, Розино и Христо Даново, ще затворят днес следобед за един час Подбалканския път и прохода Троян – Кърнаре.   Кметове от Карловско готвят блокада на възлови пътища Те настояват държавата да..

публикувано на 29.05.24 в 06:18

Мъж загина при пожар в Първенец

45-годишен мъж загина при пожар в пловдивското село Първенец. Сигналът е подаден на обед, като към адреса са насочени екипи на спешната помощ, на полицията и на пожарната. След приключване на гасителните действия е открито безжизненото тяло на собственика на къщата. От първоначалния оглед се предполага, че запалването е възникнало от битов..

публикувано на 28.05.24 в 17:15

Държавата ще осигури дофинансиране за карловските села

Държавата ще осигури всички необходими средства за дофинансиране дейностите по възстановяване на инфраструктурата в пострадалите от наводнението карловски села  през 2022 г.  Това увери областният управител на Пловдив инж. Илия Зюмбилев. Поводът е утрешната блокада на Подбалканския път и на прохода "Троян – Кърнаре" заради недостатъчното и..

публикувано на 28.05.24 в 16:58

След поредната стрелба по автобус искат премахване на опасната спирка в "Тракия"

Общината да определи друга последна спирка за автобусите по линия №9 в микрорайон А12 в „Тракия“. За това настояват от ръководството на превозвача, чийто автобус беше обстрелван с въздушна пушка вчера вечерта. Това е пореден случай, при който се стреля по градски рейс в Пловдив. Инцидентът с автобуса стана около 18:20 ч. вчера, съобщиха от..

публикувано на 28.05.24 в 14:48