Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хората вярват по-скоро на Божков, отколкото на властта

Снимка: Капитал

„Мисля, че независимо от пренебрежението, което управляващите показват, този ход е доста действен спряма хората и те вярват по-скоро на Васил Божков, отколкото на тях”. Така експертът по сигурност Николай Радулов коментира по Радио Пловдив публикуваните от Божков текстове и комикси във Фейсбук.

„Мисля, че тези хора, които управляват държавата, вземат вече доста време решения, които ги компрометират и вече са довели нещата дотам, че по-скоро се вярва на някой друг, но не и на заявленията на органите на държавната власт”, отбеляза Радулов.

По думите му той и негови колеги, които се занимават със сигурност, още преди десетина години са предсказали,че подобно нещо ще се случи:

„След като има първоначално натрупване на капитала, естествно следва преразпределение към по-млади, по-амбициозни, по-жизнени и често по-безскрупулни хора. Така че това, според мене е едно опосредствано, вторично преразпределяне на капиталите”.

На въпрос кой би могъл да се цели в бизнеса на Васил Божков, Радулов отговори, че бившите му съдружници например продължават да ръководят бизнеса, който преди това бе свързан с Божков.

„Така че заподозрените са на публично обозрение и няма как да се объркаме. Разбира се, може да има и задкулисни заинтересовани лица, които смятат, че хазартните игри и тотото са им наследство, например от майка им”.

По повод Фесйсбук комуникацията на Божков,Радулов каза: 

"Тук не става дума за нападение от страна на Божков, той просто се защитава. Очвидно е, че общуването му, което му е донесло немалко пари, говори се за 700 милиона лева, но аз мисля, че са повече-тези му печалби са резултат от врътките му и действията, които са провери в негова полза точно политически фигури, не някакви други хора неизвестни".

Разговора на Иванка Петкова с Николай Радулов можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Президентът ще връчи втория мандат в разумни срокове

Президентът ще връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство в разумни срокове. Ако има удължаване на сроковете за насрочване на евентуални предсрочни парламентарни избори, то по-скоро ще стане с третия мандат. Тази теза защити конституционалиста доц. Христо Паунов, който е и преподавател в ПУ "Паисий Хилендарски". Той обясни,..

публикувано на 08.07.24 в 11:39

Кризата в политиката гони инвестициите към съседни страни

Политическата нестабилност у нас пряко влияе на икономиката на България, която през последните години се забавя значително, заради намалените инвестиции и неусвояването на средствата по Плана за устойчивост и възстановяване и по европейските програми.  Това коментира Добрин Иванов, изпълнителен директор на Асоциацията на индустриалния капитал..

публикувано на 08.07.24 в 11:10

Властта в РСМ обслужва сръбски и унгарски интереси

Новата власт в Северна Македония, която е белязана от македонизма, обслужва чужди интереси. Тя е в услуга на оста Белград – Скопие – Атина, а от скоро имаме и нов компонент Будапеща. Това коментира журналистът и ръководител на агенция БГНЕС Любчо Нешков по повод сигналите, които дава премиерът Християн Мицкоски и неговия кабинет по отношение..

публикувано на 08.07.24 в 10:36

Откриха модерно затворническо общежитие в Пловдив

Новото затворническо общежитие в Пловдив отговаря на всички европейски и международни изисквания, препоръките на Комитета против изтезания и указанията, които ни се дават по делата на Европейския съд по правата на човека ,  каза при откриването на сградата правосъдният министър Мария Павлова.  Двуетажната сграда е със стаи с две легла..

публикувано на 05.07.24 в 12:53

Грешното преброяване лишило ДПС от един мандат в Пазарджик

Изборният резултат от вота за общински съветници в Пазарджик би бил различен, защото не е отразил действителният вот на избирателите – се казва в мотивите за решението на пазарджишкия административен съд, с което той обяви за недействителен избора на местния парламент.   В повторното преброяване в 52  секции се оказаха липсващи 300 бюлетини, а..

публикувано на 05.07.24 в 10:24