Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Пловдив джаз фест" за първи път с вечер през лятото

| обновено на 27.05.21 в 17:20
Мирослава Кацарова
Снимка: Диляна Флорентин

"Пловдив джаз фест" за първи път ще има свое лятно присъствие. Това съобщи пред Радио Пловдив Мирослава Кaцарова, основател на емблематичния музикален форум под тепетата. „Хората са зажаднели за срещи наживо с музиката и ние подготвяме една вечер през юли“ – допълни певицата. Скоро ще бъдат оповестени повече подробности за участието на музикантите и сцената.

След принудителното и императивно затваряне заради коронавируса на местата, където свободните артисти можеха да представят музиката си, вече има оживление, коментира още Мирослава Кацарова. Тя посочи, че след кризата, която всеки един музикант е изживял или продължава да изживява, ставаме свидетели на истински бум на нови песни, албуми, клипове. Именно в този момент медиите трябва да подадат ръка на музикантите, за да стигне до по-широка публика творчеството им, добави Кацарова.

Редовната програма на "Пловдив джаз фест" тази година ще е през есента, но с месец по-рано от обичайното представяне през ноември. От 28 до 30 октомври фестивалът ще зарадва любителите на джаза с новото си издание. Миналата година заради противоепидемичните мерки то се проведе при 30% публика.     ​

Цялото интервю може да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В Смолян откриват изложба с илюстрации по "Диви разкази"

Изложба с илюстрации по „Диви разкази“ на Николай Хайтов ще бъде открита в залата на Държавния архив в Смолян. Експозицията включва илюстрации и творби дърворезба, представящи „Диви разкази“ през погледа на студенти и ученици от Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров“ – София, Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване..

публикувано на 03.06.24 в 06:37

Посланията на Ботевата поезия през погледа на съвременните поети

В  Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България, се объръщаме  към духовността, която злободневието често пренебрегва, но без която няма нас и няма утре! Отправяме този поглед към същественото, през поезията на Ботев, завещана ни, за да ни напомня всякога да останем будни!  Срещаме ви с писателя Цветозар Цаков,..

публикувано на 02.06.24 в 10:13

Разговор за предхристиянските вярвания в "Срещите"

Тази събота СРЕЩИТЕ ви предлагат разговор с Петко Атанасов за предхристиянските вярвания на българите.  Един изключителен период, който ни обяснява много. Слушайте.  Струва си.

обновено на 01.06.24 в 10:13

Широка лъка пее, свири и танцува

Смолянското село Широка лъка се готви да посрещне млади певци, музиканти и танцьори, които са се записали за участие в Националния фолклорен конкурс.  Той ще се проведе днес и утре,  а организатор е Националното училище за фолклорни изкуства "Широка лъка". Конкурсът под наслов "Широка лъка пее, свири и танцува" се провежда за шеста поредна година..

публикувано на 01.06.24 в 09:02

Спектакълът „Одисей“ покорява Гърция

Спектакълът „Одисей“ на пловдивския Драматичен театър вчера и днес се играе на сцената на общинския театър в Пирея. Как продължава сценичният живот на този забележителен проект и как го оценява гръцката публика - за това e разговoрът с Десислава Шишманова, автор на едноименния документален филм за спектакъла. „Този спектакъл е феномен, който..

публикувано на 31.05.24 в 16:53