Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кабинетът е ограничен от капацитета и ангажиментите си

Разминаването между думи и действителност, която е вижда в увереността на министър председателя Кирил Петков и действителните кризи в обществото, е притеснително, смята политическият психолог Антоанета Христова.

Анализът на дейността на правителството се базира на две неща. 

Първото това са възможностите, малкият капацетат на тези хора. "Моето впечатление е, че много бавно навлизат в политиките, много трудно изработват законопроекти, че те даже на минимална аснова не са били подготвени преди това, че липсва лидерството и то се разбира по един най- неефективен начин като технократски. Отивам, опитвам се да свърша една работа и си заминавам".

Сред проф. Христова това е една от последните фирми на неолиберализма форми на управление, която се е провалила в мнаго държави.

Втората са ангажиментите. Това което се случва с персонификацията на вините / Цацаров и Гешев / и това , което се случва с тях пред на масата да е поставен законопроект за реформа, доказва,  че това правителството има зависимости. 

"Затова правителството в момента не му е лесно. То е ограничено от тези два фактора".

Според Антоанета Христова протестът на "Възраждане" е бил автентичен и без внедрени хора, за разлика, от предишния, където такива хора е имало и те са компрометирали автентичното недоволство.

Според нея се вече се формира очакване на за нова алтернатива.








Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Изборите са погром, но ако не се състави кабинет, идва катастрофа

След тези избори няма победители. Победителят е гневът на българския народ, онези 70%, които не припознаха нито един от политическите играчи за свой представител в управлението.  Това е погром. Констатацията е на журналиста от "Епицентър" Валерия Велева.  Според нея през партийната система е минало торнадо и никой не е останал незасегнат от него...

обновено на 11.06.24 в 16:43

Положителни данни за въздуха в Пловдив взривиха въздуха в ОбС

Дебат за мръсния въздух в Пловдив се разрази на днешната сесия. Повод за това стана докладът за изпълнението на програмата за подобряване на качеството на атмосферния въздух, чийто вносител беше зам.-кметът Иван Стоянов.  Още в самото начало съветниците от Продължаваме промяната – Демократична България изказаха притеснението си..

публикувано на 11.06.24 в 15:44

Политически сътресения има не само у нас, а и в Европа и САЩ

Изненадата на изборите у нас си остава малкият брой гласували. Съчетаването на изборите 2 в 1 с европейските и сериозността на момента се очакваше да вдигне изборната активност, но това не се случи, каза в предаването "Ден след ден" философът, журналист и публицист Тони Николов . "Ситуацията е доста сложна не само у нас, а в цяла Европа. Има..

публикувано на 11.06.24 в 15:02

Резултатите на БСП са катастрофални, подавам оставка

Нашите резултати са катастрофални и поради това поемам политическата отговорност и подавам оставка, оповести лидерът на БСП Корнелия Нинова. Свиквам НС, който да избере един от заместник-председателите на партията, който да довърши мандата, да организира пълен цикъл отчети и избори в цялата партия, което значи нови общински и областни председатели,..

публикувано на 11.06.24 в 14:18

Явлението "Величие" не трябва да се надценява

"Най-големият проблем на тези избори е рекордно ниската избирателна активност, която трябва да бъде изследвана в дълбочина. Тя делегитимира усилията на политическата класа за по-нататъшното развитие на България. А що се отнася до това - какво се случи на изборите - като че ли ще получим още от същото, което наблюдавахме през периода 2017-2020 година,..

публикувано на 11.06.24 в 10:58