Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ се дистанцира от конкретни решения на община Пловдив

| обновено на 17.10.22 в 16:46
Иван Тотев
Снимка: БГНЕС

"Дистанцираме се от някои конкретни решения на общината. Здравко Димитров е кмет на ГЕРБ, но голяма част от хората, които вземат управленски решения  в община Пловдив нямат общо с ГЕРБ и това не е нова тема", коментира пред Радио Пловдив Иван Тотев, бивш кмет на града и градски лидер на ГЕРБ.

"Когато дойдем на избори след една година ние спокойно ще кажем, че нашето мнение беше против това решение. То не е правилно за града", каза Тотев по повод изграждането на пътния пробив до Водната палата. По думите му в организацията има последователна политика срещу този проект години назад.

"Пробивът не кореспондира с една голяма концепция, която ние опитвахме да налагаме през последните 10 години в Пловдив, че трафикът трябва да бъде изваден от центъра на града", смята бившият кмет. По думите му съоръжението ще направи невъзможно изграждането на планирания многоетажен паркинг в съседство.

Иван Тотев критикува и ремонта, който се прави на улица "Даме Груев" в "Южен". "Винаги съм казвал, че "Кукуш" е една много по-важна улица от "Даме Груев", например. "За бул. "Стамболийски", който предстаи да се затвори, нямаме никаква алтернатива. Години наред говорихме, че глухата жп линия отзад може да бъде някаква алтернатива", добави той.

Иван Тотев обясни, че тук не критикува директно кмета Здравко Димитров. "На Здравко Димитров не му е работа да влиза в детайли. Тук имаме заместник-кметове и други служители, които взема експертните решения".

"Не трябва да бъдете учудени, ако Здравко Димитров е отново кандидат на ГЕРБ за кмет на Пловдив. Но пък със сигурност мога да ви кажа, че ако е кандидат за кмет, то догодина няма да има такъв управленски екип, който пък да няма нищо общо с ГЕРБ, както е в момента", коментира градският лидер на партията.


По публикацията работи: Емил Костов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Скептичен съм за пълен мандат на новото НС

„ За мен лично ниската избирателна активност е един протестен вот на избирателя срещу цялата политическа класа, като с негласуването голяма част от избирателите са решили да покажат, че политиците непременно трябва да променят курса, поет досега, и да отговорят на техните очаквания“ – заяви в интервю за Радио Пловдив Орлин Колев, д-р по..

публикувано на 14.06.24 в 16:16

ГЕРБ и ДПС са принудени да работят заедно на светло

Не мисля, че ГЕРБ и ДПС някога са били поканени да участват във властта толкова открито и лесно. Те са много стари  партньори, но цялото сътрудничество между тях  винаги било скрито. Сега  са принудени да го покажат на светло и да си работят заедно открито. Затова през цялото време се говори за експертно правителство, програмно и..

публикувано на 14.06.24 в 16:15

ГЕРБ постигна значителен изборен успех в Пловдив

Лидерът на ГЕРБ в Пловдив Костадин Димитров, който е и кмет на града, заяви, че партията в града е постигнала значителен успех на изборите за европейски и национален парламент на 9 юни.  Той подчерта, че ГЕРБ-СДС ще имат четирима депутати от Пловдив в 50-то Народно събрание, за разлика от предходните два парламента, когато те бяха по..

публикувано на 14.06.24 в 15:47

"Възраждане" е стабилна, новите проекти ще са краткотрайни

Във време на политическа нестабилност „Възраждане“ е единствената партия, която е изключително устойчива и запазва гласовете си, като дори разширява своето ядро. Това заяви депутатът Ангел Георгиев на първата политическа пресконференция след извънредните парламентарни избори, като подчерта, че всички останали партии отчитат голям срив,..

публикувано на 14.06.24 в 14:31
Д-р Александър Симидчиев

Телемедицината е иновативният начин за диагностика и превенция

Пловдив се включва в кампанията „5 минути за твоето здраве“, насочена към превенцията на рака на белия дроб и борбата с тютюнопушенето.  Кампанията предвижда безплатни изследвания на функцията на белите дробове и основни здравни показатели чрез станция за телемедицина.  Това съобщи в програма "Точно днес" доктор Александър Симидчиев,..

публикувано на 14.06.24 в 14:29