Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Широка лъка Васил Седянков печели четвърти мандат с 93.98%

"Избори се печелят с много работа и отношение към хората". Това каза в интервю за програма "Ден след ден" Васил Седянков от ГЕРБ, който ще бъде кмет на смолянското село Широка лъка за четвърти мандат с резултат 93.98%. Той печели пред опонента си Георги Ангелов от Възраждане  - 5.09%. 

По думите му е нужен много труд и постоянство всеки ден.

"Кампанията не е в месеца преди изборите, тя е всекидневна. Трябва да се обръща внимание на всеки един човек, било то за работа, било за здраве, за поминък - за каквото се сетите", казва Седянков и допълва: "Да мине сега балотажът в общината, да се закълнем и да почнем да си вършим ежедневната работата".

Според него е много важно селският кмет да има подкрепата на общината и държавата и даде  пример:

"Над 15 милиона лева са усвоени в инфраструктурата на селото през изминалите12 години, благодарение на правителствата на ГЕРБ". 

Той е категоричен, че много лесно се работи, когато и по хоризонтал, и вертикал всички са в един отбор - премиер, министри, местна власт.

Седянков коментира, че има няколко важни проблема, които трябва спешно да бъдат решени. По думите му вече няколко години Широка лъка чака спешен ремонт на пътя Смолян - Пампорово, участък от Стойките - Широка Лъка към Девин. Той обясни, че инфраструктурата е пострадала сериозно след наводненията през 2021 година и в момента има огромни язви по пътното платно. 

Новоизбраният стар кмет обясни, че ремонта трябва да се извърши от АПИ, защото пътят е от републиканската пътна мрежа, но средства не са били отпуснати нито от служебните правителства, нито от редовното.

"Трябва да се преборим и да се осигурят средства за този важен път, защото може да се откъснат цели села".

Цялото интервю може да чуете в прикачения звуков файл.

По публикацията работи: Елена Крушкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Близо една трета от избирателите на Карлово гласуват на балотажа

Спокойно протича денят на балотажа в община Карлово. До момента няма сериозни нарушения на вота. В 1 секция в град Карлово машина е дефектирала и са дадени указания гласуването да продължи на хартия.  Към 15.30 ч.избирателната активност в община Карлово на балотажа е 30,3%, като спрямо същото време на първи тур е била 39 %. До момента не са..

обновено на 05.11.23 в 20:31

Над 36% е активността на изборите в община Стамболийски

В община Стамболийски днес гласуват за общински кмет. За гласовете на избирателите се борят кандидатът на местната коалиция „Алтернатива на гражданите “ Петър Неделев, който получи 49,06% подкрепа на първия тур и настоящият кмет от ГЕРБ Георги Мараджиев с 41,09 подкрепа миналата неделя. Към 16 часа изборният процес протича нормално като активността..

публикувано на 05.11.23 в 15:46

Областният управител гласува за по-добро бъдеще на Пловдив

Областният управител Илия Зюмбилев гласува на втория тур на местните избори в Пловдив и призова гражданите от областта да излязат и да дадат своя вот. „Гласувайте и изберете кметове, които да работят за своите граждани, с апатия няма да постигнем по-добро бъдеще за нашите общини и населениместа“, заяви Зюмбилев, след като пусна своите бюлетини за кмет..

публикувано на 05.11.23 в 14:26

Пристигнаха бюлетините за балотажите в Пловдивска област

886 800 е общият брой на хартиените бюлетини, с които ще се гласува на втория тур на изборите в Пловдивска област в неделя, съобщи главният секретар на Областна администрация Георги Янев. Те пристигнаха сутринта  под полицейска охрана от печатницата в Областна администрация и с протоколи веднага бяха предадени на представителите на Общинските..

публикувано на 03.11.23 в 12:06

Бюлетините за балотажа пристигнаха в Пазарджик

Над 160 000 бюлетини за втори тур на местните избори бяха доставени днес пред Областна администрация в Пазарджик. Упълномощени представители на Областния управител и на 12-те Общински избирателни комисии получиха бюлетините от печатницата в София заедно с други изборни книжа и консумативи.  При засилена полицейска охрана те бяха транспортирани..

публикувано на 02.11.23 в 14:49