Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Светлина в тунела" за пловдивската ул. "Петър Стоев"

| обновено на 15.11.23 в 16:56

От понеделник започва възстановяването на тротоарите и пътната настилка на разкопаната от месеци улица „Петър Стоев“. Това съобщи техническият ръководител на фирмата-изпълнител Савина Тодорова. Заедно с районния кмет на „Южен“ Атанас Кунчев тя бе днес на проблемния участък от улицата, заради която жителите на района протестираха преди няколко месеца.  Обсъдени бяха дейностите, които трябва да се свършат, за да се започне работа по кръстовището на улицата с една от възловите артерии в района „Михалаки Георгиев“. Припомняме, че от общината преди изборите бяха обявили, че докато не бъде завършена ул. „Даме Груев“, няма да стартира работата по кръстовището. 

 „Чакаме разрешение от ОКТ и заповед за затваряне на кръстовището. Все още не знаем кога ще бъде издадена. На кръстовището ще се изгради монолитна канализационна шахта и три връзки с водопровод, а след това ще се продължи ремонтът по ул. „Петър Стоев“ към Коматевско шосе. Работата по кръстовището ще продължи 30 дни, долу горе толкова ще се работи и по възстановяване на ул. „Петър Стоев“ до кръстовището с ул. „Дамяница“, посочи Савина Тодорова.

Монолитна шахта ще бъде изградена и на кръстовището на улица „Петър Стоев“ с „Димитър Талев“. За това кръстовище също се чака разрешение за затварянето му. Двете кръстовища обаче няма да бъдат затворени едновременно, а преди да се стигне до затварянето им, разкопаният участък от улицата ще бъде завършен.

Все още не е ясно каква ще бъде настилката, тъй като преди това улицата е била павирана. Това ще се реши на среща утре с кмета на Пловдив Костадин Димитров, на който Кунчев ще докладва какво е положението с ремонтите в „Южен“. Мнението на районния кмет обаче е, че улицата трябва да бъде асфалтирана. Той ще се срещне и с живущите на улицата, но се разбрали това да стане в събота, тъй като днес били на работа.

Изпълнителите вече получават регулярно средствата, които са по проекта за Южния обходен колектор.

Според районния кмет Атанас Кунчев в застой е и ремонтът на бул. „Александър Стамболийски“.

„Там прекарват канализация и права вода, а след това трябва да възстановят настилката. А ако ме питате докъде са стигнали и защо единият участък е разкопан и оставен „до кривата круша“, това е, защото са различни фирми – едната фирма взела единия участък, другата другия“, коментира той.

Кметът на „Южен“ смята да инспектира днес и строителните дейности на връзката „Модър-Царевец“. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Втори опит за избор на нов митрополит на Сливенската епархия

Епархийски събор се провежда днес в Сливенската епархия за избор на нов митрополит. Това е втори опит  след касирането на избора през февруари.  42-ма епархийски избиратели ще гласуват за своя фаворит  между шест достоизбираеми епископи . Между тях не е кандидатурата на спорния епископ Йеротей.  Кандидатите , одобрени от Светия синод,..

публикувано на 19.05.24 в 08:50

Европейска нощ на музеите за 20-ти пореден път

Тази година Европейската Нощ на музеите съвпада с Международния ден на музеите – 18 май. Европейската Нощ на музеите се организира за първи път през 2005 г. от френското Министерство на културата и само за няколко години инициативата се разпространява успешно из цяла Европа. Българските музеи и галерии се включват още в първото й издание...

обновено на 18.05.24 в 14:28

Засилени мерки за сигурност заради мача между смърфовете и "Левски" на "Лаута"

Заради футболния мач между „Локомотив“-Пловдив и „Левски“ на „Лаута“ полицията предприема мерки за обезпечаване на обществения ред. На изградените контролно-пропускателни пунктове на входовете на стадиона публиката ще преминава през полицейска проверка, като задължително трябва да се представи документ за самоличност.  Деца до 14 години влизат..

обновено на 18.05.24 в 14:28

Младеж загина, след като колата му се преобърна на АМ "Тракия"

21-годишен младеж от Чирпан е загинал при катастрофата на 74-ия км на магистрала Тракия тази сутрин, съобщиха от МВР. Инцидентът стана в платното в посока Бургас около 09:30 часа. Младият мъж е пътувал сам в колата си "Фолксваген". По всяка вероятност той е изгубил контрол над автомобила, като той е преминал през мантинелата, през оградата, отстрани..

публикувано на 18.05.24 в 12:33

Карлово избира „Царица на розата“

Тазгодишната „Царица на розата“ в Карлово за първи път ще бъде избирана на открита сцена. Конкурсът за най-красива и атрактивна девойка от Розовата долина се организира традиционно в навечерието на Празника на розата, който тази година е насрочен за 25 май. Началото на спектакъла е от 17.30 ч. на централния площад „20 юли“, когато всички 12..

публикувано на 18.05.24 в 10:29