Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жълт код за валежи е обявен в областите Пазарджик и Смолян

Жълт код за обилни валежи е в сила за области в Югозападна и Южна България днес. Предупреждението е в сила и за областите Пазарджик и Смолян.

Минималните температури ще бъдат предимно между 5° и 11°, а максималните - между 16° и 21°, в Пловдив - около 20°. 

Облачността ще бъде значителна, около и след обяд над Западна България - купесто-дъждовна, и там ще има краткотрайни валежи, на отделни места, главно в планинските райони, временно интензивни. 

В източната половина на страната валежите ще са само на отделни места, предимно слаби. 

В планините облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна. На много места в масивите в западната половина на страната ще има валежи от дъжд, в отделни райони главно в Рило-Родопската област - значителни по количество. 

По най-високите части на Рила, Пирин и Стара планина ще духа умерен северозападен вятър, в по-ниските части ще се ориентира от изток-югоизток. 

Температурите ще останат без съществена промяна, максималната на височина 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра - около 3°.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Гореща събота с температури до 35 градуса

Днес ще бъде предимно слънчево. Следобед над планинските райони в Западна България ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°. По Черноморието също ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток...

публикувано на 08.06.24 в 07:56

Политическата агитация днес е забранена

Днес е ден за размисъл преди изборите за Народно събрание и за членове на Европейския парламент в неделя. Съгласно Изборния кодекс  от полунощ  на 8 юни до приключването на изборния ден в 20:00 ч. на 9 юни се забранява предизборната агитация. Изборният ден може да бъде удължен до 21:00 часа, когато пред секцията има негласували избиратели...

обновено на 08.06.24 в 07:14

Доставят машините и изборните книжа в секционните комисии

Тази сутрин под полицейски съпровод машините за гласуване ще бъдат транспортирани до изборните секции в Пловдив и областта. В момента те са в склад в Северната промишлената зона. В област Пазарджик, подготовката за изборите за европейски и български парламент върви по план. Днес членовете на всичките 367 избирателни секции ще получат по график..

публикувано на 08.06.24 в 07:14

Ден на бащата в Музея на авиацията в Крумово

С вход свободен и атрактивна програма Музеят на авиацията край Пловдив е домакин на Ден на бащата, посветен на специалната връзка между бащите и децата. Посетителите ще имат възможност да разгледат легендарни ретро автомобили като Форд Мустанг 1967, Орел Рекорд 1961, БМВ Кабрио 1992, Москвич 412 1974, Ситроен BX 1993, Форд Таунус 1974, Понтиак..

публикувано на 08.06.24 в 07:10

Извънредна ситуация с високи води на река Въча край Кричим

Сигнал за внезапно повишаване на нивото на р. Въча е постъпил от Басейнова дирекция „Източнобеломорски район" в община Кричим в 17 часа и 10 минути днес.  Той касае високи води след град Кричим до село Куртово Конаре, община Стамболийски.  Сигналът е постъпил на зеления телефон и в него се твърди, че е имало опасност за живота на рибари, които са..

публикувано на 07.06.24 в 21:45