Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всички партии са наясно, че скоро идват нови избори

Борбата с корупцията и реформите в съдебната система са декларативни демонстрации

| Интервю
Александър Маринов
Снимка: БНР - архив

Политическата ситуация у нас анализираме в програма "Точно днес" с проф. Александър Маринов. Политологът смята, че днес политиците ни не разбират ясно своите собствени проблеми, с което усложняват живота на всички хора. 

"Политиката трябва да се променя, независими от желанието ни. Не бива да бъркаме разумното и смело движение напред, с някакви екзотични и продиктувани от паника предложения.", каза още политологът. По думите му последното предложение на ПП-ДБ, с което настояват президентът да даде три месеца срок, погазва правила на здравия разум. "Това е дребно хитруване, което не може да бъде възприето като нормално в днешната трудна ситуация", посочи още проф. Маринов. 

"Целта на тази маневра е да се спечели време и тази политическа сила е за борбата с корупцията. Другата партия ГЕРБ също печели време, защото съм сигурен, че Борисов се е молил това правителство, което предложи - да не мине.  Възраждане също предлага неосъществими предложения.", заяви анализаторът. Според него политическата ни система е в агония и не произвежда продукт

Реакцията на Румен Радев: Той ясно показа своята позиция, че трябва да се се съобразяваме с Конституцията. Цялата процедура следи съставянето на на правителство, много ясно той подчерта, че ключово условие за още време, е да има очертаващо се мнозинство за правителство. Радев няма да допусне да бъде обвинен в нарушаване на Конституцията, като проточва процеса. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Евелина Славкова

Партиите не вдъхновят хората, за да гласуват

Какво да очакваме от новото служебно правителство на Главчев, какви са вариантите за успех пред партиите, които ще участват на вота и последните новини с изключването на Делян Пеевски от ДПС, коментира в програма  "Точно днес" социологът Евелина Славкова от агенция Тренд. Според нея започва да се развързва възелът около ДПС с изключването на Пеевски..

публикувано на 28.08.24 в 10:29

Заради ремонти децата от ОУ "Антим I" ще учат в други сгради

В програма "Точно днес" говорим за летните ремонти на училищата в Пловдив.  Уточняваме къде ще учат малките ученици от Основно училище "Екзарх Антим Първи" от 16 септември, в разговор с директора Катерина Василева.  Тя съобщи, че при тях паралелно вървят два процеса на реконструкции и строеж. Първият ремонт е на основната сграда с пари от Плана за..

обновено на 28.08.24 в 09:58

Биохраните влизат в менюто на детски и социални заведения

Биохраните от тази есен ще са задължителна част в менюто на училища, детски градини, здравни и социални заведения. Това  е регламентирано в Наредба за екологичните изисквания на продуктите, предмет на обществени поръчки на Министерство на околната среда и водите, съобщи за програма "Точно днес" Стоилко Апостолов, председател на фондация за..

публикувано на 27.08.24 в 10:23

Политиците да паднат на колене пред народа, за да гласува той

Вторият служебен кабинет на Димитър Главчев, който се очаква да положи клетва пред НС, и предстоящите избори на 27 октомври коментираме с изборния експерт проф. Михаил Константинов . Експертът каза, че започва подготовката за поредните предсрочни избори, където основна роля ще играят отново изборната администрация, Министерски съвет, като МВР има..

публикувано на 27.08.24 в 09:44
Къщата-музей на полк. Серафимов

Подменят ВиК мрежата в три села от община Брезово

Започна подмяната на част от водопроводната мрежа в Свежен, Розовец и Пъдарско в община Брезово. Жителите на трите села от години чакат да бъде решен въпросът с питейната вода. А едно от най-засегнатите от липсата на вода села е Зелениково. Тежка заради засушаването е ситуацията с безводието в селата до Средна гора  -Свежен, Зелениково,..

публикувано на 27.08.24 в 09:42