12+3

Предаването „12+3“ се излъчва от понеделник до четвъртък по програма „Хоризонт“ след обедния осведомителен бюлетин. 

Водещи: Снежана Иванова, Петър Волгин, Даниела Големинова

Публикации

Еленко Божков

Защо част от България остана на тъмно и студено при първия сняг?

До стотици аварии в цялата страна се стигна, защото няма координация и съгласуваност. Това заяви пред БНР  Еленко Божков, енергиен експерт и бивш зам.-министър на енергетиката. "Всяка година се издават заповеди за проверка на готовността  на..

публикувано на 28.11.23 в 15:25
Александър Николов

Александър Николов: С тотална липса на контрол и абдикиране от отговорност се върви към катастрофичен сценарий

С тази тотална липса на контрол и абдикиране от отговорност бедствията ще станат катастрофи . Това каза пред БНР Александър Николов, бивш министър на енергетиката в кабинета на Кирил Петков. Той коментира: "Докато това продължава, единственото нещо,..

публикувано на 28.11.23 в 14:09
Ангелин Цачев

Над 32 млн. лева е вложил ЕСО през 2023 г. в ремонтни дейности и над 180 млн. лв. в нови инвестиционни проекти

Над 32 млн. лева е вложил ЕСО през 2023 г. в ремонтни дейности и над 180 млн. лева в нови инвестиционни проекти , които да гарантират по-добра и сигурна преносна мрежа в страната. Това каза пред БНР изпълнителният директор на Електроенергийния..

публикувано на 28.11.23 в 13:48
стоп кадър YouTube

Кметът за Явор Павлов, нахлул в "Енерго-Про": Нормален и възпитан мъж, явно ситуацията го е предизвикала

След дни без ток и вода в Силистренско, на жител на силистренското село Калипетрово не му издържаха нервите и нахлу в сградата на "Енерго-Про" , за да приготви закуска за семейството си . Явор Павлов стана популярен не само в родния си край,..

публикувано на 28.11.23 в 14:15
Димитър Илиев

Министър Илиев смята, че промените във футбола ще са за добро

Надявам се футболната общественост да си избере ново ръководство, с което нещата да тръгнат в посока подобряване на ситуацията в българския футбол. Това коментира днес в Плевен министърът на младежта и спорта Димитър Илиев на журналистически въпрос,..

публикувано на 28.11.23 в 13:16

Светлана Боянова, Аграрна камара: Не е фалшива новина намерението за продажба на държавна земеделска земя

Българската аграрна камара изрази н есъгласие със  заявеното намерение за продажба на земеделски земи от Държавния поземлен фонд. " Държавата трябва да пази своята земеделска земя . Единстено, когато се налага да се обещетяват граждани, може да..

публикувано на 28.11.23 в 13:00
Меглена Плугчиева

Меглена Плугчиева: Бюджетът не може да бъде предмет на авантюри и некомпетентни идеи

Бюджетът не може да бъде предмет на авантюри, на необосновани и некомпетентни идеи. Това каза  пред БНР Меглена Плугчиева, дипломат и бивш вицепремиер, отговарящ за усвояване на европейските фондове (2005 - 2009 г.) и бивш..

публикувано на 28.11.23 в 12:53

Без ток, вода и мобилни връзки в общините Ловеч и Троян

Ситуацията в част от Ловешка област остава усложнена . Това обясни кореспондентът на БНР  Пламен Христов.  "Най-вече в общините Ловеч и Троян. Те са без ток и без вода. Няма и мобилни връзки" Села без ток има и в общинините Летница,..

публикувано на 27.11.23 в 15:36

Продължава възстановяването на електрозахранването в 45 селища в Силистренско

В Силистренско продължава работата по възстановяване на електричеството в 45 населени места. В други 17 захранването е частично.  Една от причините е проблем със 110-киловолтов далекопровод в община Дулово, предизвикал автоматично изключване на..

публикувано на 27.11.23 в 14:57

Доц. Катя Михайлова: Причина за плагиатските практики в науката е състоянието на безнравственост

" Причина за плагиатските практики в науката е състоянието на безнравственост и безценност на обществото. За много европейски политици е важно да бъдат доктори на науката.  Не е само български феномен. Често те използват чужди мисли , защото е..

публикувано на 27.11.23 в 15:20