Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заплахата за бомба във френския самолет се оказа фалшива

Летищната администрация в Кения редактира съобщението, в което се казаше, че на борда на кацналия аварийно самолет на "Ер Франс" е намерено взривно устройство. В текста, качен на Фейсбук страницата на администрацията, беше написано, че местните служби за сигурност са открили бомба в машината. По-късно  думата "бомба" беше премахната от изявлението и в новата версия е отбелязано само, че "подозрителен предмет" е бил изнесен извън летището и в момента се води разследване.

Изпълнителният директор на "Ер Франс" Фредерик Гаже също заяви, че заплахата за бомба е била фалшива. Според него, намереният на борда на самолета предмет не представлява опасност. Той каза, че е във връзка с френската прокуратура, която да започне разследване на инцидента:

След направения анализ стана ясно, че това е фалшива тревога. Информацията, с която разполагаме към момента, сочи, че предметът не може да предизвика експлозия и повреди по самолета. Той по-скоро представлява събрани заедно картон, листове хартия и таймер.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Кенийските власти потвърдиха за бомба на кацналия аварийно френски самолет

Властите в Кения потвърдиха, че на борда на кацналия аварийно самолет на "Ер Франс" е намерено взривно устройство. В съобщение във Фейсбук страницата на администрацията на летището в Момбаса се казва, че службите са предотвратили опит за експлозия на борда..

публикувано на 20.12.15 в 15:27

Самолет на "Ер Франс" кацна аварийно в Кения заради подозрения за бомба

Самолет на "Ер Франс", изпълняващ полет от остров Мавриций за Париж, беше принуден да кацне аварийно на летището в кенийския град Момбаса след като устройство, за което се предполага, че е бомба, беше открито в една от тоалетните. На борда на машината е..

публикувано на 20.12.15 в 11:36
ВИЖТЕ ОЩЕ
главен асистент Елина Петкова

Хранителните добавки - ключ към по-добро здраве или скрита опасност?

Хранителните добавки могат да бъдат много опасни . За това предупреди главен асистент Елина Петкова от Факултета по обществено здраве "Проф. д-р Цекомир Воденичаров" към Медицинския университет в София. Тя изнесе лекция на тема "С етикет "хранителни..

публикувано на 03.10.24 в 13:20

Мащабна руска атака с дронове срещу Украйна, нанесени са щети на енергийна инфраструктура

Руските сили са извършили тази нощ масирано нападение с дронове срещу 15 украински области, нанасяйки щети на търговски и жилищни сгради, предаде Ройтерс, като се позова на информация на местните власти. Украинските военновъздушни сили обявиха,..

публикувано на 03.10.24 в 13:13
Поласникът на България в Ливан Ясен Томов

Ясен Томов: Към днешна дата работим по евакуиране 10 -12 души с полет на Канада

Това, което във вторник се направи с извеждането на българските граждани от Ливан, двата полета, днес изглежда трудно осъществимо. Следващ полет е рискован и се обмислят  алтернативни варианти за българите, които искат да се приберат, каза..

публикувано на 03.10.24 в 13:12

ЦИК решава за имунитета на Ибрямов

В Централната избирателна комисия е постъпило искане за сваляне на имунитета на задържания снощи със 100 000 предварително белязани лева кандидат за депутат от коалиция "Алианс за права и свободи" Джейхан Ибрямов. Комисията ще го обсъди на заседанието..

публикувано на 03.10.24 в 13:00

"Евробарометър": Мнозинството българи виждат ползата от членството в ЕС

Поскъпването и разходите за живот са основната причина, мотивирала българите да гласуват на европейските избори. Това показват резултатите от проучване на "Евробарометър", оповестени днес. Анкетирани са над 26 000 души на възраст 15 и повече години..

публикувано на 03.10.24 в 12:56

Отлага се доставката на двата нови медицински хеликоптера у нас

Доставката на новите два медицински хеликоптера у нас се отлага за началото на следващата година. Това става ясно от съобщение на здравното министерство, в което се цитира писмо от производителя на машините - италианската фирма "Леонардо". От..

публикувано на 03.10.24 в 12:24
Джейхан Ибрямов

Какво се знае неофициално за казуса "Джейхан Ибрямов"?

Независимият депутат Джейхан Ибрямов, който е и кандидат за депутат от коалиция "Алианс за права и свободи", е задържан снощи в момент на получаване на 100 000 предварително белязани лева.  За ареста, който е по закона за МВР, са уведомени..

публикувано на 03.10.24 в 12:13